Kendim almadım baştan söyleyeyim, trendyolda şu anda molu etin pastırması var. Kendi sitelerinde yağsız, çemensiz antrikot pastırma 210 lira https://shop.moluet.com/urun/molu-cemensiz-antrikot-pastirma-yagsiz-1-kg Yağlı çemensiz ise 190 lira. https://shop.moluet.com/urun/molu-cemensiz-antrikot-pastirma-yagli-1-kg Fiyatlar abartı biraz kabul ediyorum ancak gelelim fırsat tarafına. Trendyol hesaplara molu et 300/100 çek yüklemiş trendyolda. 2 kg çemeni sıyrılmış antrikot pastırma 231 lira yapıyor. Alınır alınmaz riske girilir girilmez, herkesin kendi kararı tabi ki. Sucuk ürünleri de var daha iyi orantılı sepetlerde mümkün. ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sucuk fırsatları (24. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam tşk ler ama malesef bana o firmanın kuponu gelmemiş. Osmanlı etin kuponu gelmiş o da 100-25 bir işe yaramaz. Sizin attığınız fiyatlar harika hocam o fiyatlara pastırma imkansız. Evet pek bir yorum yok bir tek orası düşündürücü ancak dediğim gibi pastırmada hile yapamıyorlar genelde. Bir tek biraz daha kalitesiz et ve daha fazla yağ kullanabilirler. Ben cüzdanımda para yüklü hesaba kupon gelmiş olsaydı yağsız çemenli pastırmayı almayı düşünürdüm fiyat harika
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: edgar1899Piyasadan hangi firma olursa olsun, kavurma almamak çok daha doğru arkadaşlar, kavurma zor bir ürün de değil, parça et 45-50 liraya pek çok yerden alınıyor. Kavurma da kullanılan etler hastalıklı ve sağlıksız etler. Nacizane tavsiyem hazır kavurma almayın.
Ben yıllardır birçok firmadan da denedim kavurma alırım hiçbir sorun yaşamadım.
Hastalıklı hayvanların kullandığını ben de duymuştum. Ama insan sağlığı açısından bir sorun yaşatacak hayvanlar zaten kesime gönderilmiyor.
Bence kurumsal ve isim yapmış firmalardan gayet alınabilir. Pınarbaşı Rize Kavurması bu aralar favorim. Yağ oranı çok düşük. Tavsiye ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: edgar1899Kendim almadım baştan söyleyeyim, trendyolda şu anda molu etin pastırması var.
Kendi sitelerinde yağsız, çemensiz antrikot pastırma 210 lira
https://shop.moluet.com/urun/molu-cemensiz-antrikot-pastirma-yagsiz-1-kg
Yağlı çemensiz ise 190 lira.
https://shop.moluet.com/urun/molu-cemensiz-antrikot-pastirma-yagli-1-kg
Fiyatlar abartı biraz kabul ediyorum ancak gelelim fırsat tarafına.
Trendyol hesaplara molu et 300/100 çek yüklemiş trendyolda. 2 kg çemeni sıyrılmış antrikot pastırma 231 lira yapıyor. Alınır alınmaz riske girilir girilmez, herkesin kendi kararı tabi ki. Sucuk ürünleri de var daha iyi orantılı sepetlerde mümkün.
Bana da yüklemiş şarküteri olarak ama bilemedim hocam.
2 kg pastırma bayağı fazla. Tüketmesi de uzun sürer ne kadar dayanır bilemiyorum.
Edit: Sadece Molu Et ürünlerinde geçerliymiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistspary -- 14 Ocak 2021; 11:54:48 >
-
Bizatihi bildiğim için ifade ediyorum, mevzuat gereği bazı hastalıklı hayvanların etleri ancak ve ancak kavurma halinde piyasaya sürülebiliyor. Mevzuat aslında bazı ayıklama, temizleme kriterleri getiriyor ancak buna ne kadar riayet ediliyor derseniz, edilmiyor.
Hayvanı kesiyorsunuz, tüberküloz çıktı gönder kavurmaya gönder vs.
TÜBERKÜLOZLU ETLER HAKKINDA KARAR
Madde10- Yapılan sistematik et muayenesinde; tüberkülozun lokal veya generalize olduğunun tespitine göre kısmen veya tamamen imhasına karar verilir.
a) Kısmen İmhayı Gerektiren Durumlar:
-Tüberküloz lezyonları lokal ise; (Tüberkülozik bozukluklar büyük kan dolaşımı ile yayılmadığı müddetçe lokal kabul olunur. Yani lokal tüberküloz da yayılma lenf
yollarıyla veya V.Porta veya küçük kan dolaşımı ile yayıldığı zaman lokal sayılır. Primer kompleks ve kronik tüberküloz da lokal tüberkülozdur.)Akciğer, bağırsak vb.
organ ve lenf yumrularında tüberküloz lezyonları tespit edildiğinde ve hayvan besili ve kondüsyonlu ise tüberkülozlu organ ve kısımlar imha edilerek geri kalanı şarta tabi
tutularak gıda değeri düşük etler grubundan kavurma yapıldıktan sonra tüketimine izin verilir.
BRUSELLOZ”LU ETLER HAKKINDA KARAR:
Madde 11- Bruselloza tutulan veya bu hastalıktan yahut da sirayetten şüpheli bulunan sığırların etleri hakkında aşağıdaki şekilde karar verilir.
a) Bilhassa ateş görülen devirlerde hastalığın etkeni kanda bulunduğundan, bu vakalarda hayvanlar öldürülerek imha edilir. Çünkü brusellanın kesme ve yüzme esnasında
insanlara geçmesi mümkündür. Ateş göstermediği halde yalnız serolojik muayene ile hastalık olduğu anlaşılan hayvanlar kesildikten sonra etleri şarta tabi tutulur.
Kavurma yapılarak tüketimine izin verilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: edgar1899Bizatihi bildiğim için ifade ediyorum, mevzuat gereği bazı hastalıklı hayvanların etleri ancak ve ancak kavurma halinde piyasaya sürülebiliyor. Mevzuat aslında bazı ayıklama, temizleme kriterleri getiriyor ancak buna ne kadar riayet ediliyor derseniz, edilmiyor.
Hayvanı kesiyorsunuz, tüberküloz çıktı gönder kavurmaya gönder vs.
TÜBERKÜLOZLU ETLER HAKKINDA KARAR
Madde10- Yapılan sistematik et muayenesinde; tüberkülozun lokal veya generalize olduğunun tespitine göre kısmen veya tamamen imhasına karar verilir.
a) Kısmen İmhayı Gerektiren Durumlar:
-Tüberküloz lezyonları lokal ise; (Tüberkülozik bozukluklar büyük kan dolaşımı ile yayılmadığı müddetçe lokal kabul olunur. Yani lokal tüberküloz da yayılma lenf
yollarıyla veya V.Porta veya küçük kan dolaşımı ile yayıldığı zaman lokal sayılır. Primer kompleks ve kronik tüberküloz da lokal tüberkülozdur.)Akciğer, bağırsak vb.
organ ve lenf yumrularında tüberküloz lezyonları tespit edildiğinde ve hayvan besili ve kondüsyonlu ise tüberkülozlu organ ve kısımlar imha edilerek geri kalanı şarta tabi
tutularak gıda değeri düşük etler grubundan kavurma yapıldıktan sonra tüketimine izin verilir.
BRUSELLOZ”LU ETLER HAKKINDA KARAR:
Madde 11- Bruselloza tutulan veya bu hastalıktan yahut da sirayetten şüpheli bulunan sığırların etleri hakkında aşağıdaki şekilde karar verilir.
a) Bilhassa ateş görülen devirlerde hastalığın etkeni kanda bulunduğundan, bu vakalarda hayvanlar öldürülerek imha edilir. Çünkü brusellanın kesme ve yüzme esnasında
insanlara geçmesi mümkündür. Ateş göstermediği halde yalnız serolojik muayene ile hastalık olduğu anlaşılan hayvanlar kesildikten sonra etleri şarta tabi tutulur.
Kavurma yapılarak tüketimine izin verilir.
Konuyu dağıtmak ve amacından çıkarmak istemiyorum ancak nasıl bir mahsuru var insan sağlığı açısından tüberkülozlu hayvan yemenin onu da açıklar mısınız? Yani akciğerinde sorun olan hayvanın butunda ne gibi bir problem var? Problem olsaydı zaten bunu mevzuata da yazamazlardı diye düşünüyorum.
-
Tüberküloz sadece akciğerde kalan bir olgu değil, bulunduğu bölgenin çevresine sıçrıyor ve etlerde, karaciğerde vs peynirleşme denilen lezyonlar oluşturuyor. Buraya fotoğraf atarak insanların midesini kaldırmak istemiyorum, googledan ulaşabilirsiniz.
Tarım Bakanlığı'nın tüberküloz bilgilendirme notundan
"“Sığır tüberkülozu, insanlarda da görülebilen zoonoz bir hastalık. Hayvanlarda tüberküloz etkenleri vücuda genellikle solunum ve sindirim yoluyla girerek hastalık meydana getiriyor. Hayvanların barınaklarda çok sıkışık bulunmaları, hijyenik koşulların iyi olmaması, uygun olmayan bakım ve beslenme koşulları, temiz hava ve egzersiz yetersizliği, dışarıdan sürüye kontrolsüz hayvan girişi, enfekte hayvanların sütleriyle buzağıların beslenmesi hastalığın bulaşmasını ve yayılmasını kolaylaştırıyor. İnsanlara bulaşma genelde enfekte et ve sütün tüketilmesiyle gerçekleşiyor.” "
"Tüberkülozlu etlerin tüketilmesi insan sağlığını tehdit eder; ancak kesimhanelerde veteriner kontrolü altında hastalıklı etlerin gıda zincirine katılması mümkün değildir. Tüberküloz hastalığından korunmak için kesimhaneler dışında, veteriner hekim kontrolü olmaksızın kesilen hayvanların etlerini tüketmekten kaçınınız. Kırmızı eti çiğ veya az pişmiş olarak tüketmeyiniz. Isıl işlem görmemiş süt ve süt ürünlerini kullanmayınız."
Hayvancılık sektörü temsilcilerinin iddiasına göre tüberküloz hastalığı yaygın. Ancak bu yaygınlık genellikle kamuoyuna çok yansımıyor. Tüberküloz hastalığı görülen hayvanların kesilmesi gerekiyor. Kesilen veya imha edilen hayvanlar için devlet tazminat ödemek zorunda. Devlet tazminat ödememek için, işletme sahibi ise karantina ve imha ile karşı karşıya kalmamak için çoğu zaman hastalık gizleniyor. Hayvanlar kesilerek kavurma yapılıyor ve piyasaya satılıyor. Hayvan sağlığını tehdit eden ve hayvanlardan insana da geçen tüberküloz hastalığı daha çok işletme koşullarından kaynaklı olarak ortaya çıkıyor.
https://www.posta.com.tr/yediginiz-etten-verem-olabilirsiniz-307410
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 14 Ocak 2021; 11:57:6 >
-
Ben 3 farkli sucuk siparisi verdim.
Koy tipi aci olan epey yaş geldi. Az once koy tipini kesip baktik daha evvel aldigimizla pek alakasi yok isil islem görmüş yagli salam gibi bisiy ama baharati fln iyi.
Soylediginiz markalari bilemiyorum ancak markette satilanlardan iyi. Damak zevki tabi benim hoşuma giden size gore 5 para etmez ancak eşim bu konuda daha hassas olmasina ragmen o da beğendi. Kargoyu herturlu ekliyolar ben 4 kg aldim 17-18 gibi bisiy tuttu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENfER -- 14 Ocak 2021; 13:18:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
değerli arkadaşlar sormak istediğim bi şey var. bu sarı etiket mubabbeti nedir. apikoğlu sitesine girdim tüm sucuklar sarı etiketli. ama birisi hariç hepsinimn de dış taraflarında beyaz bir şerit var. sadece 1 üründe o beyaz şerit yok. ayrım bu mudur. ve sürekli bu şekilde ayırt edile bilirmi yani değişmez mi
-
Sarı etiket apikoğlu but ve sırt etinden yapılıyor. Diğer apikoğlu ürünleri karışık. Evet sarı etiket yıllardır oturmuş devam eden ürün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet ayrim budur. Komple sari olan antrikot sucuk. -
Vedatbey de o fiyata alınmaz ürünler arasına girmiş artık böylece. Haber verdiğiniz için teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
migros sucuk kampyası yapsada stoklasak
-
Sizin de tavsiye ettiğiniz et ürünleri oluyor, genel olarak nelere dikkat ediyorsunuz? Bu konuda en güvenilir yerler zincir marketler midir?
Dün a101'de Beşler'in 100gr civarında dilimli etlerini gördüm(kg fiyatı 60-80TL civarında idi), aynı eti gurme/özel/şahane kasaplar 120TL'den başlatıyor üst sınırı yok diyebiliriz. Yine az önce sizin verdiğiniz ürünlere bakarken gördüm antrikottan sucuk yapıp 65TL/kg satabiliyor...
-
Akbank sayesinde 2 sucuğa 22 lira verdim bakalım gelince deneyelim
-
Kargo bedava yapma şansımız var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet 1905Kargo bedava yapma şansımız var mı
Kargoyla beraber 22tl hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun bende deneyeyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aşık Baba bez sucuk almıştım kg si 120 TL civarı oldukça pahalı ama tat olarak Cumhuriyet ve Alucdagi’ndan kesinlikle daha iyi. Ekşimsi tat yok.
Bez, bagirsaktan çok daha kolay soyuluyor. Tavsiye ederim almayı düşünenlere.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X