Merhaba Büyük firmaların hile yapabileceğini düşünmüyorum, yaptırım büyük olur. Çalışanları bile bir gün kullanır. Böyle bir riske giremezler. Şahin, torku, başyazıcı, cumhuriyet, polonez, apikoğlu daha bir çok marka güvenilirdir. bir dönem https://www.egesucuklari.com.tr/magaza// çok tükettim gerçekten güzeldir sucuğu ve tire köfteleri. Lakin pahalı geldiği için bırakmıştım. Deneye bilirsiniz. Her aldığınızda aynı tadı ve lezzeti bulamayabilirsiniz. Çünkü kesilen hayvanların kullanılan bölümleri standart değildir, size but gelmiş olabilir veya ön kolu sırtı vs. Standart bir cins hayvandan da üretilmiyor. Aynı yemle beslenen hayvanlarda değil. Hayvana çok küspe yedirmişlerdir, sütü ve etinde koku olur. Antibiyotik iğne yapmışlardır tadı bozuktur. Anlayacağınız bu işin bir standartı yok. Nerede kampanyalı ürün, iyi bir indirim buldunuz güvenilir markalardan alın. Şahsen şuan 60 TL/kg üstü sucuk fiyatı abartıdır. Herkes hayvanını kestiriyor sütten çok zarar ettikleri için et bolluğu var ama fiyatlar durmuyor.. |
sucuk fırsatları (27. sayfa)
-
-
Ben dün gece yaptım. Dinlenmeye, kurumaya bıraktım. Düşündüğümden de kolay oldu. 1 hafta sonra tat denemesi yaparım. Eğer güzel olduysa daha da sucuk almam.
Bu arada bağırsağa doldurdum.
Hatta oğlum, baba etiket takıp satsan kimse anlamaz, evde senin yaptığını, diye yorum yaptı.
Sonra resimde eklerim müsait olursam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astforum -- 20 Ocak 2021; 17:10:47 > -
evde bu setten var hep bu seti kullanıyorum 3 tanesi 25 lira 1 paket 1 kg kıymaya harcanıyor.
ben yaptıklarımın bazılarına 1 diş sarımsak doğrayıp atıyorum.
-
Fotoğraf ve tadım yorumlarınızı bekliyoruz. -
Başyazıcı aldım ilk kez. Ya at eti ya eşşek. Leş gibi kokuyor. Son kullanılma tarihine 20 gün var üstelik. Bir çok kasap çalışanına sordum en kalitesiz markalardan biri dedi. 2 marka önerdi çoğu. Apikoğlu ve cumhuriyet. Bir ara polonez alıyordum fena değil oda.quote:
Orijinalden alıntı: StyricMerhaba
Büyük firmaların hile yapabileceğini düşünmüyorum, yaptırım büyük olur. Çalışanları bile bir gün kullanır. Böyle bir riske giremezler.
Şahin, torku, başyazıcı, cumhuriyet, polonez, apikoğlu daha bir çok marka güvenilirdir.
bir dönem https://www.egesucuklari.com.tr/magaza// çok tükettim gerçekten güzeldir sucuğu ve tire köfteleri. Lakin pahalı geldiği için bırakmıştım. Deneye bilirsiniz.
Her aldığınızda aynı tadı ve lezzeti bulamayabilirsiniz. Çünkü kesilen hayvanların kullanılan bölümleri standart değildir, size but gelmiş olabilir veya ön kolu sırtı vs. Standart bir cins hayvandan da üretilmiyor. Aynı yemle beslenen hayvanlarda değil.
Hayvana çok küspe yedirmişlerdir, sütü ve etinde koku olur. Antibiyotik iğne yapmışlardır tadı bozuktur. Anlayacağınız bu işin bir standartı yok.
Nerede kampanyalı ürün, iyi bir indirim buldunuz güvenilir markalardan alın. Şahsen şuan 60 TL/kg üstü sucuk fiyatı abartıdır. Herkes hayvanını kestiriyor sütten çok zarar ettikleri için et bolluğu var ama fiyatlar durmuyor..
Alıntıları Göster
Arkadaşlar bir karslı olarak şunu söyliyim size. Coğrafya kitaplarında hani yazar ya büyükbaş kars erzurum da yetiştirilir diye. Çoğunuz bunu unutmuşunuz. Bknz O bölgeler çok yüksek rakımlı ve geniş platolardan oluşur. Bitki örtüsü çayırdır. Fabrika vs.. bulunmadığı için temiz havası vardır. Orada doğal yetişen yayılan hayvan dünyanın en iyi besin değerine sahiptir. 40 tl etin kilosu ve kıyması. O eti çok iddialı konuşuyorum burada 100 tl ye bulamazsınız. Çünkü ben bulamadım. Çünkü oranın küspe yememiş yayılmış hayvanı buraya gelmiyor. Bir kere oranın hayvanın tadını alan bir daha başka et yemiyor. Sadece et değil, tavuk, kaz, süt ve süt ürünleri dahil. 35 tl ye taze kaşar aldım. Burada 90 tl ye satılan kaşar yanında premium kalır. Milleti inanılmaz kazıklıyorlar istanbul gibi yerlerde. Bugün kilosu 132 tl ye apikoğlu sucuk aldım. Sizi temin ederim toplam en fazla 50 tl maliyetle çok daha kaliteli sucuğu evde kendim fermante ederim. Ve öyle yapmaya karar verdim. Memleketten et ve kıyma siparişim gelsin ilk işim o olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
değişmedi ise tarifi aluçdağı da tam dediğiniz gibi
-
Teşekkürler. En iyisini yapmışsınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: Astforum
Merhaba,
Alta resimleri ekledim. Ben 1 kg kıyma ile yaptım. Yarısını baharatçı çok övdü diye onun hazır sucuk baharatı ile, diğer yarısını kendim baharatlarını ve sarımsağını karıştırarak yaptım. Bu yüzden renkleri farklı. :)
Tatma sonrası yine yorumlarımı eklerim. Hatta güzel olmuşsa baharat oranlarını bile veririm. :)))
Merhaba. Ben de evde 1 kilo kiymadan yapmıştım geçen sene, ancak bağırsak yerine strec film ile sarıp buzluğa koymuştum. Kasap, 5 kilo falan alsam makineyle doldurabilecegini söyledi ama 1 kilo için mantıklı olmaz dedi. Ben de ilk kez denediğim icin 1 kilo denemiştim. Siz bagirsaga makine ile mi doldurdunuz? Bu arada strecle sardığım gibi gayet iyi olmuştu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba,
Evet streç ile de olur. Bağırsakta doldurmak zor olur ve hep kurbandaki bağırsak aklımda olduğu için bende öyle yapacaktim.
Ancak sucuk fermente işlemi ile tatlandığı için aslında bağırsakta olmalı, diye de düşünüyordum.
Trendyol-osmanlı et sucuk diye bir konu var. Orada bir video paylaşılmış. 1 litrelik pet şişenin üst huni şeklindeki kısmı kesip oradan dolduruyordu.
Ben de öyle yaptım. Yalnız Su şişeleri biraz ince olduğu için şalgam şişesi vardı hem onun konik kısmı da daha sivri idi ve o da işi kolaylaştırıyor. Onu kullandım. Yani makinesiz ve elle yaptım. Hatta bu kadar düzgün olacağını düşünmüyordum ama oldu :)))
Toplamda 30 dakika sürmüştür, diyebilirim. En başta biraz daha yavaş sonra hızlanıyorsun. :)
Bu arada aktarlarda metresi 4 liradan kuru bağırsak satılıyor. Onu alıp suda bekletiyorsun ve ıslanıp normal haline dönüyor. Hatta su içine 2 ye 1 oranında sirke de koyuyorsun ki temizlik konusunda aklında da bir şey kalmasın.
Şimdi işin en civcivli tarafı kaldı: Tat.
Onu da bir kaç denemede kendi damak zevkime göre ayarlarım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Astforum
Merhaba,
Evet streç ile de olur. Bağırsakta doldurmak zor olur ve hep kurbandaki bağırsak aklımda olduğu için bende öyle yapacaktim.
Ancak sucuk fermente işlemi ile tatlandığı için aslında bağırsakta olmalı, diye de düşünüyordum.
Trendyol-osmanlı et sucuk diye bir konu var. Orada bir video paylaşılmış. 1 litrelik pet şişenin üst huni şeklindeki kısmı kesip oradan dolduruyordu.
Ben de öyle yaptım. Yalnız Su şişeleri biraz ince olduğu için şalgam şişesi vardı hem onun konik kısmı da daha sivri idi ve o da işi kolaylaştırıyor. Onu kullandım. Yani makinesiz ve elle yaptım. Hatta bu kadar düzgün olacağını düşünmüyordum ama oldu :)))
Toplamda 30 dakika sürmüştür, diyebilirim. En başta biraz daha yavaş sonra hızlanıyorsun. :)
Bu arada aktarlarda metresi 4 liradan kuru bağırsak satılıyor. Onu alıp suda bekletiyorsun ve ıslanıp normal haline dönüyor. Hatta su içine 2 ye 1 oranında sirke de koyuyorsun ki temizlik konusunda aklında da bir şey kalmasın.
Şimdi işin en civcivli tarafı kaldı: Tat.
Onu da bir kaç denemede kendi damak zevkime göre ayarlarım.Ben kendi yaptığımın tadını sevmiştim ancak kıvam olarak biraz daha yoğurmam gerekiyordu sanki. Şimdiden afiyet olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Oral -
Kendi ailesi icin yapilan sucuk nasil ticariye donusuyor? Geri planda kac kiloluk bir stoktan bahsediyoruz? Kac kiloya kadar bu ticari faaliyetinizi surdurebileceksiniz?
Yahu ticaretini yapmaniza kimsenin bisey dedigi yok ama bir yalan uyduruyorsaniz da azcik ugrasin da altyapisi saglam bir yalan olsun. Yok aileymis de yok seker hastasiymis da.
Samimi olarak soyluyorum tadimlik maksatli niyetim vardi ama maalesef burasi dh. Burada adamin gecmis mesajlari bile 800 kere incelenir ondan sonra irtibat kurulur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oralı beğendik market sucuğundan lezetli oldu 30 liraya almıştım kgsı bedava
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende hbden 3 kilo aldim hocam oraldan umarim memnun kalirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X