Şimdi Ara

SUCUK YAPTIM (SS'Lİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
6
Favori
10.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugun evde sucuk yaptım sizlerle paylaşmak istedim
    Gerekli malzemeler
    1 kilo Dana eti kıyma çekilecek
    40 g sucuk baharatı
    Sarımsak
    Tuz
    Dana bağırsagı veya suni bağırsak

    Etle sucuk baharatını sarmısağı ve tuz u yogurduktan sonra et değirmeni olan var olmayan var eğer değirmen yoksa pastaneciler krema sıktıkları bi bez gibi bir şey varya onlada yapılabilir
    Eti yoğurduktan sonra Değirmene bağırsagı takıyoruz ilk once bagırsagı ılık suda ıslatıp değirmene geçirdikten sonra dolduruyoruz

    Dışarda ne olduğu belli olmayan sucukları yemektense evde biraz uğraşıp 1.30 saat içinde yapabilirsiniz
     SUCUK YAPTIM (SS'Lİ)
     SUCUK YAPTIM (SS'Lİ)
     SUCUK YAPTIM (SS'Lİ) SUCUK YAPTIM (SS'Lİ) SUCUK YAPTIM (SS'Lİ)

    Sucukları kendim yaptım sormak istediğiniz bir şey varsa sorun cevaplıyayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdurrahman27GS -- 23 Aralık 2013; 1:18:58 >







  • 1 kg et alacak param olsa , sucuk mu yaparım ?
  • neden kangal sucuk şeklini verdin dostum ? Hepimiz biliyoruz ki o sucuktan çok se(+18)si şekiller çıkardı..
  • yeme bizi orda en az 5-10 kilo et var gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Aralık 2013; 1:01:51 >
  • SystemRQ kullanıcısına yanıt
    O sana kalmış bir şey kardeş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemRQ

    1 kg et alacak param olsa , sucuk mu yaparım ?

    forumda fakirli dakikalar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bravo sonuç muhteşem. Ne kadar kurutulması gerekiyor sucukların ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Musakka yaptım SS li
    11 yıl önce açıldı
    Sucuk bozuk mu? Ss li
    2 yıl önce açıldı
    BİM'İ SOYDUM [SS'li]
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    10 kilo et var zaten ama kısaca 1 kilo üzerinden söyliyeyim dedim
  • Şeriat mı bunlar? cumhuriyet mi ona göre?
  • Senden öncede birisi burada konu açmıştı ama onun konusu daha detaylı idi.
  • 34Kurşun kullanıcısına yanıt
    Ben 1 ay kadar balkonda çamaşır ipine asıp kurutuyorum ama 2-3 haftada oluyor
  • Gece gece canım sucuk çekti yapmayın böyle
  • Uzun uzun anlatmadım eğer aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz çok basit zaten yapımı
  • hocam etin ne tarafı? 1 kilo etten ne kadar çıkar? O aletten yok nasıl yaparız? ben dışardan sucuk almak istemiyorum, hazır konuda varken sorayım.
  • Mert103 kullanıcısına yanıt
    Ben dana kaburgalardan sıyırdıgım etleri kıyma çektirdim 1 kilo etten 2 büyük kangal cıkar tabi bunun boyutunu siz belirliyorsunuz eğer degirmen yoksa pastanelerin kullandığı krema torbalarına doldurup barsağın içine doldurabilirsiniz not:Bağırsakta hiç hava kalmayacak şekilde ağzını bağlayın içinde eğer hava kalırsa sucuğun bozulma ihtimali var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdurrahman27GS -- 23 Aralık 2013; 1:15:31 >
  • Sucuğu kuruturken et nasıl bozulmuyor? Bağırsak mı bozulmasını önlüyor yoksa içindeki baharatlar mı?
  • BenTugay B kullanıcısına yanıt
    Bağırsagın içinde oldugu için hava almıyor eğer direk olarak güneşe maruz kalmassa hiç birşey olmuyor baharatlarında tad veriyor özdeşleşiyor ve et kurumaya başlıyor ve sucuk oluyor ayrıca dışardan alınan sucuklarda katkı maddeleri oldugundan dolayı daha uzun süre bozulmuyor eğer kendiniz yapıyorsanız kuruttukdan sonra buzlukta saklayabilirsiniz 6 ayda beklese bir şey olmuyor
  • Eyv. hocam
  • elinize saglik. fakat baharat orani cok az degilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvan eti Yiyen kullanıcısına yanıt
    İdeal ben baharatı antepten getirdim acı olduğu için ideal 1 kiloya 40 gram ama eğer çok baharatlı severseniz 50-55 gram bile koyabilirsiniz isteğe göre
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.