Şimdi Ara

Sümük Yardım Lütfen :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
28.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz utanıyor ve çekiniyorum ama burası bir forum. Paylaşım ve sorunlarda yardım için buradayız diye düşündüm ve konu açmaya karar verdim. Yaklaşık 3-4 haftadır geceleri burnumda sümük oluşuyor. Bana göre aşırı. Sabah kalktığımda burnum tıkanmış, ağzımdan nefes almak zorunda kaldığım için ağzım kupkuru ve kötü kokmuş oluyor. Genelde sağ delikte kuru sol delikte yeşil renkli ve katı-sıvı arası bir kıvamda. Daha önce hiç böyle birşey yaşamamıştım yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jumanji -- 30 Ağustos 2009; 19:56:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burunda Sürekli Katı Sümük Olması: Nedenleri ve Tedavisi

Burnunuzda sürekli katı sümük olması rahatsız edici ve utanç verici bir sorun olabilir. Bu durum, hayatınızı önemli ölçüde etkileyerek günlük aktivitelerinizi ve sosyal etkileşimlerinizi engelleyebilir.

Nedenleri

Burnunuzda sürekli katı sümük oluşmasının birkaç nedeni vardır:

• Alerjiler: Alerjiler, vücudunuzun belirli maddelere aşırı tepki vermesine neden olarak burun pasajlarınızda iltihaplanma ve aşırı mukus üretimi tetikleyebilir.
    • Soğuk algınlığı ve grip: Soğuk algınlığı ve grip virüsleri de burun pasajlarınızda iltihaplanma ve mukus üretiminde artışa neden olabilir.
    • Sinüzit: Sinüzit, sinüslerinizin iltihaplandığı bir durumdur ve bu da mukus üretiminde artışa yol açabilir.
    • Burun eğriliği: Burun eğriliği, burun pasajlarınızın hava akışını engelleyerek mukus birikmesine neden olabilir.
    • Nazal polipler: Nazal polipler, burun pasajlarınızda büyüyen iyi huylu büyümelerdir ve mukus akıntısını engelleyebilirler.

Tedavisi

Burnunuzda sürekli katı sümük varsa, altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak önemlidir. Tedavi seçenekleri şunları içerebilir:

• Alerji ilaçları: Alerjiler neden oluyorsa, alerji ilaçları semptomlarınızı kontrol etmeye yardımcı olabilir.
    • Dekonjestanlar: Dekonjestanlar, burun pasajlarınızı açmaya yardımcı olabilir.
    • Burun spreyleri: Burun spreyleri, iltihabı azaltmaya ve mukus üretimini engellemeye yardımcı olabilir.
    • Antibiyotikler: Bakteriyel enfeksiyonlar neden oluyorsa, antibiyotikler gerekli olabilir.
    • Cerrahi: Burun eğriliği veya nazal polipler gibi yapısal sorunlarda cerrahi gerekebilir.

Önemli Uyarı:

Burnunuzda sürekli katı sümük sorunu yaşıyorsanız, teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Bu durumun altında yatan ciddi bir tıbbi durum olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hastanede KBB bölümüne git, acilen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolayd

Hastanede KBB bölümüne git, acilen.

Bencede bir K.B.B.'ye görünsen iyi olur. Bende senin durumundayım. Burnum çok doluyor veya tıkanıyor. Gittiğimde kulaklarda problem olduğunu ve geniz etinden dolayıda burun tıkanıklığına yol açtığını öğrendim. Yarın kulaklarıma tüp takılıp, geniz etim traşlanacak kulağım düzelecek ve burnum açılacakmış. Bu işlem yapılmassa ilerde duyma özelliğini kaybetmeye kadar gidermiş. Sizin sorununuzda buna benzer olabilir. Görünmenizde yarar var.

• sümüğün neyinden utanıyosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_don

sümüğün neyinden utanıyosun

Ya arkadaş sorununu doğru düzgün ince bir şekilde anlatmış.
    Kimisi tiksiniyor şu meretten o yüzden böyle bir kelime sarfetmiş olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Delikanlı_15

Arkadaşlar biraz utanıyor ve çekiniyorum ama burası bir forum. Paylaşım ve sorunlarda yardım için buradayız diye düşündüm ve konu açmaya karar verdim. Yaklaşık 3-4 haftadır geceleri burnumda sümük oluşuyor. Bana göre aşırı. Sabah kalktığımda burnum tıkanmış, ağzımdan nefes almak zorunda kaldığım için ağzım kupkuru ve kötü kokmuş oluyor. Genelde sağ delikte kuru sol delikte yeşil renkli ve katı-sıvı arası bir kıvamda. Daha önce hiç böyle birşey yaşamamıştım yardımlarınızı bekliyorum.

arkadaşım sümüğün akıyorsa sorun yok. sümüğünü içeri çekme bıraz aksın, ilerde sinüzit olma riskin artar.
  • Benim burnum kaç senedir hiç akmıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    UNUTAMIYORUM LÜTFEN YARDIM
    10 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım !
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sinüslerin iltihaplanmıştır, kbb'ye bi git. ilac ve burun spreyi verir buyuk ihtimal
  • Ben herkesin içince karıştırır çıkarır fırlatırım Tıpta ayıp yoktur Allah korusun cinsel organınla ilgili bir sorun veya 4. seviye hemoroid oluşursa ne yapıcaksın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Karos N.

Ben herkesin içince karıştırır çıkarır fırlatırım Tıpta ayıp yoktur Allah korusun cinsel organınla ilgili bir sorun veya 4. seviye hemoroid oluşursa ne yapıcaksın...

onu bizim arkadaş da yapardı . Kuskus diye tabir ettiğimiz şekle getirip kızların kafasına atmak suretiyle sınıfta karmaşa ortamı yaratırdı
  • ya arkadaşlar bendede mukusun akışkan olmaması sorunu var ve burnum fazla doluyor nefes almakta zorlanıyorum.mukus akışkan olsaydı sanki daha rahat nefes alırdım gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: manwex66

ya arkadaşlar bendede mukusun akışkan olmaması sorunu var ve burnum fazla doluyor nefes almakta zorlanıyorum.mukus akışkan olsaydı sanki daha rahat nefes alırdım gibi geliyor

asetilsistein istiyorum mukus yumuşatmak için diyin eczacıya size verir bişeyler. asetilsistein mukusun akışkan olmasına yarar.
  • bendede ayni sikinti var sabahlari tikaniyor gun icinde 2 3 kere temizliyorum akiakan degil surekli temizlemek zorunda kaliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÜNCEL...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Sıcak suya bastırdığın bir havluyu, soğuncaya kadar alnına koyarak birkaç kez deneyebilirsiniz,
    - Bol sıvı tüketmelisiniz,
    - Yapışkan burun bantları da çok başarılı,
    - Burnunuzu çok şiddetli silmeyin kılcal damarlarınız iltihap olduğundan bu iltihap daha da artar,
    - Dik yatacak şekilde dinlenin,
    - Bol bol bağaratlı çorba için,
    - Buhar banyosu yapabiliyorsanız (fazla kalmamak kaydıyla) yapın,
    - 1/4 oranında tuz ile bir bardak ılık suyu karıştırın ve burnunuzu bununla yıkayın,

Denediklerim bunlardı ve bende gayet başarılı oldu. Yine bir doktora bu bilgileri paylaşabilirseniz, o da size yardımcı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.