Şimdi Ara

SUNNY 14100 - 14200 - 14300 HD ( STi 7111 işlemcili ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
37.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sunny AT-14200'ü 1 gün kullandım iade ettim.HD kanallar sanki elle düzeltilmiş gibi.SD kanallar tam bir felaket.Çamur gibi.
    USB belleğe kayıt yaparken takılmalar oluyor.En önemlisi SD kanallar 6 yıllık Next YE-2005 CIS'dan bile kötü...
    Önceden D-smart pace ile HD kanal seyretmiştim,çok kaliteliydi ama D-smart'ı iade edince gitti tabiki...
  • hocam maşallah aynı şeyi heryere yazmışsın. daha önce pace ve 14200 haricinde hangi hd cihazları kullandınız. 14100hd yi yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. sunny 14100-14200 cihazları zaten aynı cihazlar. sd/hd görüntü kalitesi olarak çok iyi. daha önce kullandığım ve denediğim 5-6 hd cihaza kıyaslayarak söylüyorum. ama servis ve yazılım desteği, media player özellikleri için aynı şeyi söyleyemem.
    sezarın hakkını sezara vermek lazım.
  • Kıyaslama PACE göre olunca, Fikret Bey'in tespitleri doğrudur. Diğer bir deyişle işin içerisinde göz alışması dediğimiz durumda var haliyle... Gözü PACE'in görüntüsüne alışan birinin diğer cihazları kabul etmesi zordur. Gerçi Fikret Bey'in kullandığı PACE cihaz, QAM sistemli bir cihaz olup, Universal cihazlarla kıyaslama yapmamak gerekir. Ancak kıyaslama görüntü kalitesi alanında olduğu için, kıyaslamayalım da diyemiyoruz.

Çeşitli başlıklarda bazı üyeler benim ALI, NXP çipsetli eleştirilerimi acımasız buluyor. Ancak o arkadaşlarımızın dikkate almadığı en önemli husus, cihazlarının görüntü kalitesini kıyaslamak için kriter tespit etmemiş olmalarıdır. Hal böyle olunca da, kaliteli görüntü veren cihazla izleme yaptıklarını zannediyorlar.

Saygılar, sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Kıyaslama PACE göre olunca, Fikret Bey'in tespitleri doğrudur. Diğer bir deyişle işin içerisinde göz alışması dediğimiz durumda var haliyle... Gözü PACE'in görüntüsüne alışan birinin diğer cihazları kabul etmesi zordur. Gerçi Fikret Bey'in kullandığı PACE cihaz, QAM sistemli bir cihaz olup, Universal cihazlarla kıyaslama yapmamak gerekir. Ancak kıyaslama görüntü kalitesi alanında olduğu için, kıyaslamayalım da diyemiyoruz.

Çeşitli başlıklarda bazı üyeler benim ALI, NXP çipsetli eleştirilerimi acımasız buluyor. Ancak o arkadaşlarımızın dikkate almadığı en önemli husus, cihazlarının görüntü kalitesini kıyaslamak için kriter tespit etmemiş olmalarıdır. Hal böyle olunca da, kaliteli görüntü veren cihazla izleme yaptıklarını zannediyorlar.

Saygılar, sevgiler.

hocam kuzenimde 2006 dan kalma goldmaster ıbm işlemcili bi chazla hiç övemediğiniz ali cihazı karşılatırdırtık(fx turbohd) orta kalitenin üstünde scartla bağladık diğeri hdmı kuzenlerle ve ailemle yaptığım kişisel testte:

goldm. renk paleti renkleri ve ışığı yansıtma konusunda kesinlikle daha başarılı ama !
    hani şu herkez lcd lerde şikayet eder insanlar deve dana gibi çıkıyo derler onu yerleştirme ve yasıtmada ve odaklamada fx turbo 5 basar goze hoş gelen fx turboydu ne yalan soyleyim daha karanlık bi goruntu vermesine rağmen...
    goldmasterda pixellenmeller karelenmeler cisimlerin haddinden fazla büyük durması daha fazla, dediğim gibi ışığı ve renk paletini gerçekliliği yasıtmadada gold beş basar tabi aması var yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Şubat 2012; 19:02:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

hocam kuzenimde 2006 dan kalma goldmaster ıbm işlemcili bi chazla hiç övemediğiniz ali cihazı karşılatırdırtık(fx turbohd) orta kalitenin üstünde scartla bağladık diğeri hdmı kuzenlerle ve ailemle yaptığım kişisel testte:

goldm. renk paleti renkleri ve ışığı yansıtma konusunda kesinlikle daha başarılı ama !
    hani şu herkez lcd lerde şikayet eder insanlar deve dana gibi çıkıyo derler onu yerleştirme ve yasıtmada ve odaklamada fx turbo 5 basar goze hoş gelen fx turboydu ne yalan soyleyim daha karanlık bi goruntu vermesine rağmen...
    goldmasterda pixellenmeller karelenmeler cisimlerin haddinden fazla büyük durması daha fazla, dediğim gibi ışığı ve renk paletini gerçekliliği yasıtmadada gold beş basar tabi aması var yani...

FX Turbo HD'de pikselleme görülmesin diye özellikle karartıyorlar.

Asıl testi ATV'nin canlı yayınında yapmalıydınız.

Biri scart'tan bağlayıp, scart'a göre ayarları yapmalıydınız. Receiverden RGB seçimi filan.

FX'te ise, Tv'den ayarlamalar.

Herneyse... SD yayında IBM işlemcili bir cihazı, SD/HD işleyen cihazla kıyasmak abes olur zaten. Çünkü IBM işlemcili olan karşılaşmaya önde başlamış gibi olur.

Bu tip karşılatırmalarda; SD cihazları kendi arasında, HD cihazlarıda kendi arasında karşılatırmak en doğrusudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

FX Turbo HD'de pikselleme görülmesin diye özellikle karartıyorlar.

Asıl testi ATV'nin canlı yayınında yapmalıydınız.

Biri scart'tan bağlayıp, scart'a göre ayarları yapmalıydınız. Receiverden RGB seçimi filan.

FX'te ise, Tv'den ayarlamalar.

Herneyse... SD yayında IBM işlemcili bir cihazı, SD/HD işleyen cihazla kıyasmak abes olur zaten. Çünkü IBM işlemcili olan karşılaşmaya önde başlamış gibi olur.

Bu tip karşılatırmalarda; SD cihazları kendi arasında, HD cihazlarıda kendi arasında karşılatırmak en doğrusudur.

hocam rgb aldım 16:9 zaten renk sistemi ve ışık oranı elbette ibm işlemcili daha başarılı sd de ama dedim ya upscaling özelliğindenmidir hdmı bağlantı olmasındanmıdır siz daha ii bilirsiniz artık, ekrana oturtma boyut ve orantı bakımından fx turbo daha başarılı geldi, hani çoğu insan der ya insanlar dana gibi çıkıyo diye ıbmlide oyle bi olay sezdik tabi kişisel bi test sadece yalnış yonlendirmek istemem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Şubat 2012; 19:55:57 >

• Kimse beğenmiyor ama hiremco uydu cihazları görüntüleri bana göre mükemmel.

Biliyoruz burada yazılanları, İBM cipset Vu+, falan ama işte herkesin hoşlandıgı farklı banada o goldmaterı bedave ver almam hiç begenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Kimse beğenmiyor ama hiremco uydu cihazları görüntüleri bana göre mükemmel.

Biliyoruz burada yazılanları, İBM cipset Vu+, falan ama işte herkesin hoşlandıgı farklı banada o goldmaterı bedave ver almam hiç begenmedim.

arkadaşım alı işemcili cihazların karanlık bi görüntü verdiği, renklerinin okadar canlı olmadığı kabak gibi belli sti yada ıbm işlemcili bi sd uydu takman yeterli ikisini üst üstte 4-5 defa tak çıkar oyle anlaşılıyo ki anladım ilk taktığında bile kabak gibi belli zaten, fx turboda tabi goruntü otrutmada orantılmayı daha başarılı buldum onuda belirteyim..marka için yazmadım zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Şubat 2012; 20:31:44 >
  • quote:

quote:

arkadaşım alı işemcili cihazların karanlık bi görüntü verdiği, renklerinin okadar canlı olmadığı kabak gibi belli sti yada ıbm işlemcili bi sd uydu takman yeterli ikisini üst üstte 4-5 defa tak çıkar oyle anlaşılıyo ki anladım ilk taktığında bile kabak gibi belli zaten, fx turboda tabi goruntü otrutmada orantılmayı daha başarılı buldum onuda belirteyim..marka için yazmadım zaten..

Arkadaşım o sizin görüşünüz saygı duyarım banada hiremco harika geliyor, diğerlerinin görüntüdeki kötülüğü kabak gibi ortada, sizin gibi düşünmek zorunda değilim, 1 aydır denemediğim eve alıp günlerce syetmedigiğim cihaz yok.
    Şu an eli,mde hiremco yok kaldırdım başka cihaz aldım, bu zevk meselesi herkes aynı şeyden hoşlansan tek tip cihaz çıkar değilmi.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım o sizin görüşünüz saygı duyarım banada hiremco harika geliyor, diğerlerinin görüntüdeki kötülüğü kabak gibi ortada, sizin gibi düşünmek zorunda değilim, 1 aydır denemediğim eve alıp günlerce syetmedigiğim cihaz yok.
    Şu an eli,mde hiremco yok kaldırdım başka cihaz aldım, bu zevk meselesi herkes aynı şeyden hoşlansan tek tip cihaz çıkar değilmi.

benim yazdığım hiremco için değildi genel alı cihazlar için yazdım tabi sende haklısın o konuda herkezin zevki farklı tabi..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım o sizin görüşünüz saygı duyarım banada hiremco harika geliyor, diğerlerinin görüntüdeki kötülüğü kabak gibi ortada, sizin gibi düşünmek zorunda değilim, 1 aydır denemediğim eve alıp günlerce seyretmedigiğim cihaz yok.
    Şu an elimde hiremco yok kaldırdım başka cihaz aldım, bu zevk meselesi herkes aynı şeyden hoşlansa tek tip cihaz çıkar değilmi.

benim yazdığım hiremco için değildi genel alı cihazlar için yazdım tabi sende haklısın o konuda herkezin zevki farklı tabi..

Arkadaşım bende hiremco var bilmedigim konu, marka hakkında konuşmam onun için marka adı verdim vede yaklaşık 3 sene kullandım harika. Aynen bu işler zevk işi ben beğenmesem penceren aşagı atar gider yenisini alırım atla deve değil.

İyi akşamlar.

• Hiremconoun bir çok modelini kullandım.En son kullandığım fx turbo idi hakkaten görüntü vasat (Philips 106 lcd).Hd görüntü kalitesi güzeldi fakat sd ler karanlık kumlu vs. ben hiç beğenmedim.Elden çıkardım.Şuan kullandığım cihazın sd görüntü kalitesi hd gibi.Cihazım korax mini scartlı hakkaten başarılı bir cihaz.
  • hiremco dan görüntü kalitesi beklemek hayalcilik olur
  • 2 aydır Sunny 14200 kullanmaktayım hd kalitesi tatminkar geliyor ama sd görüntü kalitesini beğenmiyorum alırken media player özellikli bir cihaz istiyordum televizyonumun desteklemediği formatlar dahil mkv formatlarını oynatıyor bu çok iyi ama usb nin ntfs desteği olmaması cansıkıyor, cihazın beğenmediğim bir noktası da açılması bazen bildiğiniz takılıyor o kırmızı ışık yanıp sönüyor yeşile dönmüyor bazende sıraladığım kanal listesi önceki haline dönüyor yazılımsal sorunları olan bir cihaz iş yerinde de 14100 kullanıyoruz açılış sorunu dışında aynı sorun onda da var.
  • Valla yeni gözde cihaz Neta 6400 HD
  • sunny yazılımsal sorunlar yaşanıyor donanım olarak iyi cihaz.
  • 14100 kullanan arkadaşlar kanal geçişleri ve kumanda işlevliği hakkında biraz bilgi verebilirmi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Valla yeni gözde cihaz Neta 6400 HD

NETA FOREVER

• 14200 kullanan arkadaslar daha önce ailemin kullanmış olduğu bir 14200 modeli vardı şimdi cihazı onlardan ben aldım.
    usbden film falan çalıştırıyordu eskiden şimdi resim bile göstermiyor. usb yi takınca 'usb cihazını takın' diyor. güncelleme yapmam gerekli mi usbden mi yapmalıyım
    Gerçi flash discin ışığı yanmasına rağmen usb yi gördüğünden emin değilim.
    Bir de bu modelde altyazı desteği nasıl altyazının gömülü mü olması lazım yoksa srt sub gibi altyazıları otomatik tanıyor mu
  • 2 gündür sunny 14100 kullanıyorum

neta 6400 HD ile kıyasladığımda görüntü kalitesi hemen hemen aynı gibi belki 4-5 puan sunny daha öndedir

benim plazmada sunny netaya göre daha keskin göstermektedir

bende netayı rafa kaldırdım sunny kullanmaya karar verdim...

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece.serkan -- 5 Eylül 2012; 10:23:06 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.