Şimdi Ara

SUNNY 14100 - 14200 - 14300 HD ( STi 7111 işlemcili ) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
37.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EskiyeNi

2 aydır Sunny 14200 kullanmaktayım hd kalitesi tatminkar geliyor ama sd görüntü kalitesini beğenmiyorum alırken media player özellikli bir cihaz istiyordum televizyonumun desteklemediği formatlar dahil mkv formatlarını oynatıyor bu çok iyi ama usb nin ntfs desteği olmaması cansıkıyor, cihazın beğenmediğim bir noktası da açılması bazen bildiğiniz takılıyor o kırmızı ışık yanıp sönüyor yeşile dönmüyor bazende sıraladığım kanal listesi önceki haline dönüyor yazılımsal sorunları olan bir cihaz iş yerinde de 14100 kullanıyoruz açılış sorunu dışında aynı sorun onda da var.

açılmama sorunu ile ilgili 2. sayfada bir güncelleme dosyası yayınlamış teknik servisde çalışan arkadaş ama dosya artık yok. acilamama sorunu bende de var ve o dosya lazım.
    ben cihaz acilmadığında soyle yapıyorum.tv nin ve cihazın elektrigini kesiyorum. 10 sn bekledikten sonra elektriği acıyorum. cihazın üzerinde hem kırmızı hem yeşil ışık yanıyor. kırmızı sonene kadar bekleyip daha sonra tv yi acıyorum. uyduyu kumandadan hic kapatmıyorum. sadece tv yi kapatıyorum. cunku uyduyu kumandadan kapatınca tekrar acilmama sorunu oluyor.

• hocam bende açılmama sorunu artık yok, fabrika ayarlarına dönüp güncelleme yaptıktan sonra bitti o sorun, şimdide arada sırada TRTHD ile TRT1HD arasında geçiş yaparken cihaz donma yapıyor kumanda üzerinden kapatıp açmadan düzelmiyor.
  • Sunny AT-14100 FULL HD Mini Uydu Alıcısı nı bir kaç saat deneme fırsatım oldu.dikkatimi cekenler sunlar.

KUMANDA:ortalama bir malzeme kalitesi var kumandanın.ne çok ii nede çok kotu.ayrıca kumandanın fazla buyuk olmaması da guzel.kibar sayılabilecek bir kumanda.
    MENÜ:Harika bir menüsü var cihazın. resmen hd kalitesinde. yazılar ve renk tonlamaları ve renk kalitesi çok iyi.size sunu söyleyim.piyasada bundan daha iyi menüye sahip cihaz zor bulunur.
    SD goruntu performansı:iyi sayılır.en azından rahatsız olmadım.
    HD goruntu performansı:gayet iyi.memnun kadım.
    USB :NTFS dosya sistemli harici diskleri gormediği yazılıyor ama ben boyle bir sıkıntı yaşamadım.harici hardiskim NTFS dosya sitemine sahip ve 1080p lik 10 gb ustundeki mkv leri iyi sayılabilecek bir sürede açtı.ayrıca mkv flimlerdeki goruntu kalitesi gayet iyi.bazı cihazlarda iyi olmayabiliyor.beğendim.
    SES:cihazın ses konusundaki tek sıkıntısı DTS ve AC3 ses codeclerine sahip olmaması.buda izleyeceğiniz 720p veya 1080p llik mkv filmlerinizden ses alamıyacağınız demek oluyor.elimdeki hiç bir mkv filmden ses alamadım.yalnız mkvleri convert eden bir programla bu sorunu halledebilirsiniz.ben sesi ACC ses codec'ine çevirdim sıkıntı kalmadı.Genede DTS ve AC3 codeclerine sahip olmaması hiç de iyi değil.ben cihazı sırf bu yuzden iade ettim.zira alacağım cihazın mkv leri kusursuz oynatmasını istiyorum.
    ÖZET:eğer aradığınız kriterler; uygun fiyatlı, ozellikle hd goruntu performansı iyi olan, USb den film izleme her nekadar mkv filmlerde ses codeclerinde eksiklik olsada. aynı zamanda küçük boyutlarda bir cihazsa sunny 14100 u alabilirsiniz.yalnız cihazı çok uzun kullanmamama rağmen bir şey dikkatimi çekti cihazda ısınma sorunu ve buna bağlı kilitlenmeler ve donmalar olabilir.ben çok kısa kullandığım için kesin bir şey diyemem ama elimi cihaza koyduğumda sanki olması gerekenden biraz fazla ısınmış gibi geldi bana.ısınma ve donma konusunda cihazı uzun zaman kullanmış kişilerin yorumlarını esas alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkcolak -- 1 Kasım 2012; 17:48:34 >

• Dahili uydu alıcıları deneyen arkadaşlar haricilerle kıyaslayabilir mi?
    Bende Samsung d7000 Led var dahili dvb-s2'e sahip. Görüntü kalitesi hem SD hem HD lerde gayet başarılı. Hatta bazı misafirlerim bir-iki SD yayını HD sandı:)
    Bir TV daha almam gerekiyor. Yine dahili DVB-S2 li modellere mi yönelmeliyim acaba? Bakıyorum 300 tl lik HD alıcıların SD kalitelerinde ciddi sıkıntılar olduğunu yazmışssınız.
    Bu arada PVR/USB/Ethernet girişi BISS çözme gibi derdim yok. Sadece görüntü kalitesi benim için önemli.
  • 15 gundur sunny at 14400 kullanıyorum sD ve HD goruntu cok guzel. kumanda ergonomisi iyi, kumanda hassasıyeti cok iyi

tek sıkıntı sadece hdmı cıkısı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hannane

ustalar acil yardım vatanda bu ürün indirimde 14500
    neta 6400hd ile kıyaslarsak hangisi daha iyidir
    http://www.vatanbilgisayar.com/Uydu%20Sistemi/sunny-at-14500-at-14500-full-hd-pvr-fta-multimedia-uydu-alici,-hdmi,-usb,-usb-kayit/productdetails.aspx?I_ID=63065

güzel ürün gibi ama sti chipset kullanıp kullanmadığı onemli bazı ürünlerinde mstar işlemcide 14150 de mesala kullanıyo firmaya ara sor ayada mail at..

• sunny at 14500 heralde daha yeni bir model ama işlemcisini bende anlayamadım vatanda indirime girmiş bir süre önce şu anda 175tl güzel ürün gibi duruyor...
  • Sunny 14500 kullanan veya işlemci bilgisine ulaşabilen varmı?
  • Atmaca elektroniği aradım

cihazın işlemcisi : MSD 7819

Bu işlemci hakkında bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gece.serkan

Sunny 14500 kullanan veya işlemci bilgisine ulaşabilen varmı?

quote:

Atmaca elektroniği aradım

Bim'in 5-6 ay önce sattığı Sunny üretimi Lifemaxx marka uydu alıcısının işlemcisi de Mstar'dı.
    Bir yakınım Bim'in sattığı cihazı kullanıyor. Fiyatına göre iyi bir cihaz ama Trt Hd'deki çift dil
    seçeneği olan programlarda Türkçe dil seçeneği otomatik olarak değilde her seferinde uzaktan
    kumandadan audio-ses tuşuna basılarak Türkçe'nin seçilmesi gerekiyor. Sd görüntü kalitesi,
    kanal geçişleri falan iyi sayılır. Küçük olmasına rağmen donma, ısınma gibi problemler yok. Aynı
    olumlu ve olumsuz yönler bir akrabamın kullandığı 14400 modelinde de var. Kesin bilmiyorum
    ama Sunny'nin 14150, 14400, 14500 gibi yeni modelleri muhtemelen Mstar işlemcili.

SUNNY 14100 - 14200 - 14300 HD ( STi  7111 işlemcili )

Fotoğraf alıntıdır.

http://forum.donanimhaber.com/m_61350980/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga64

[Bim'in 5-6 ay önce sattığı Sunny üretimi Lifemaxx marka uydu alıcısının işlemcisi de Mstar'dı.
    Bir yakınım Bim'in sattığı cihazı kullanıyor. Fiyatına göre iyi bir cihaz ama Trt Hd'deki çift dil
    seçeneği olan programlarda Türkçe dil seçeneği otomatik olarak değilde her seferinde uzaktan
    kumandadan audio-ses tuşuna basılarak Türkçe'nin seçilmesi gerekiyor. Sd görüntü kalitesi,
    kanal geçişleri falan iyi sayılır. Küçük olmasına rağmen donma, ısınma gibi problemler yok. Aynı
    olumlu ve olumsuz yönler bir akrabamın kullandığı 14400 modelinde de var. Kesin bilmiyorum
    ama Sunny'nin 14150, 14400, 14500 gibi yeni modelleri muhtemelen Mstar işlemcili.

Fotoğraf alıntıdır.

http://forum.donanimhaber.com/m_61350980/tm.htm

bilgilendirme için teşekkürler

yorumlar genelde olumlu

acaba görüntü kaliteleri STI işlemciler kadar iyimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece.serkan -- 1 Aralık 2012; 13:14:36 >

• quote:

Atmaca elektroniği aradım

ali gibi sd vasat hd güzel sti gibi değil sd açısından..kanal geçişlerin hızlılığı bakımından ali mstar işlemciler daha onde olduğu için firmalar bu işlemcilere yoneldi + daha ucuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Aralık 2012; 0:20:06 >
  • quote:

bilgilendirme için teşekkürler

yorumlar genelde olumlu

acaba görüntü kaliteleri STI işlemciler kadar iyimi?

Rica ederim. Bence Sd performansı 6400 Hd gibi değil maalesef ama ALi işlemcili Hd cihazlar gibide
    değil. Bilinen, seyredilen Sd kanallardaki performansı iyi sayılır. Kanal geçişleride hızlı. Bim'in sattığı
    Sunny üretimi Mstar işlemcili cihazda yukarıda bahsettiğim Türkçe dil olayını kafaya takan kullanıcılarda
    var takmayan kullanıcılarda var. Ama yinede firma Trt Hd'deki Türkçe dil olayını halletse iyi olur.

Aşağıdaki fotoğraflar Bim'in 5-6 ay önce sattığı Sunny üretimi Lifemaxx marka cihazın
    menüsüne ait. 14400 Hd modelinin menüsüde aşağıdaki fotoğraflardaki gibi.

Fotoğraflar alıntıdır.

• Merhaba arkadaşlar;
    Aynı marka ve aynı model 3 televizyon kullanıyorum. Bu televizyonlarda Baff 2200 hd, Neta 6400 hd, Sunny 14100, Sunny 14500 cihazları kullandım.
    Uydu alıcılar hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Cihazları sadece uydu yayını izlemek maksatlı kullandım, media oynatıcı olarak kullanıldıklarında performansları nasıldır bilmiyorum.
    Yalnızca bir izleyici/kullanıcı olarak kıyaslayacak olursam;
    Baff uydu alıcıyı arkadaş tavsiyesiyle almıştım. Ne donma, ne ısınma, ne dil sorunu, ne güncelleme sorunu yaşatmadı, kumandası hiçbir sorun çıkarmadı.
    Hem SD hem de HD görüntü kalitesi kullandığım cihazlar arasında en vasat olanı. Kanal geçiş süresi kullandığım bu cihazlar arasında en yavaş cihaz.

Sunny 14100, boyutları sebebiyle tercih ettiğim bir cihazdı. Aldığım hafta takıldı-dondu yenisi geldi... SD yayınlarda (kanallara göre değişmekle beraber) Baff ile eş değer bazı kanallarda daha iyi.
    HD yayınlarda Baff cihazdan daha iyi görüntü veriyor. Kanal değiştirme hızı da daha iyi.

Neta marka cihazı alışveriş sitelerinde yazılan yorumlara güvenerek aldım. SD yayında Sunny 14100 ile eş değer kalite görüntü.
    Ama HD görüntü kalitesi Sunny 14100 cihazdan birazcık da olsa iyi sanki. En hızlı kanal geçisi Neta marka cihazda.

%30 Vatan indiriminde en hesaplı HD uydu alıcı nakit 132 lira Sunny at 14500. En iyi HD görüntü bu cihazda. SD görüntü kalitesi Neta ve 14100 kadar iyi.
    Görüntü kalitesi konusunda aralarında en iyisi 14500 diyebilirim. Kanal geçiş hızı 14100 cihazdan daha iyi. 3 hafta veya 1 ay oluyor alalı ve hiçbir sorun yaşatmadı.
    Kasa olarak Sunny cihazların en şık olanı. Küçük ekranında kanal no. yazıyor. Açma/kapama ve kanal değiştirme tuşları var.

• acıl yardım.. sunny 14500 cıhazı nasıl. bu aksam sıparıs vercegım. BANA BOYUTU HAKKINDA BILGI VERECEK OLANA MINNETTARIM.
    14100.E AYNI BOYUTTA ISE ALACAGIM
  • DOSTUM NE ZAMAN ALDIN O FIYATA SIMDI EN UYGUNU 150 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muty66

acıl yardım.. sunny 14500 cıhazı nasıl. bu aksam sıparıs vercegım. BANA BOYUTU HAKKINDA BILGI VERECEK OLANA MINNETTARIM.
    14100.E AYNI BOYUTTA ISE ALACAGIM

14500, 14100 ile aynı boyut ve tipte değil. Vatan veya hepsiburada gibi sitelerden cihazın dış görünüşü ve boyutları ile ilgili bilgi edinebilirsin.
  • quote:

DOSTUM NE ZAMAN ALDIN O FIYATA SIMDI EN UYGUNU 150 TL.

Vatan, %30 indirim yaptığı hafta sonu nakit 132 liraya aldım.
    Bir arkadaşım, %25 indirim günü nakit 140 liraya almış
  • quote:

Orijinalden alıntı: acephalous

quote:

DOSTUM NE ZAMAN ALDIN O FIYATA SIMDI EN UYGUNU 150 TL.

Vatan, %30 indirim yaptığı hafta sonu nakit 132 liraya aldım.
    Bir arkadaşım, %25 indirim günü nakit 140 liraya almış

Hocam SUNNY AT-14500 FULL HD cihazın çıkışları hakkında bilgi verebilir misin? HDMI çıkıştan başka, örneğin SCART çıkışı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diego Armando Maradona -- 13 Aralık 2012; 13:58:18 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.