Şimdi Ara

Süper bir sorun, düzeltemedim (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows Xp Proffessional SP2'li pc'im var.1-2 ay önceye kadar sistemde hiçbir sorun yoktu.Şimdi şöyle bir sorun var ;

Pc'de 2 farklı kullanıcı mevcut, kendi kullanıcı hesabımla sisteme login olduğumda sistem normal olarak açılıyor fakat internetle ilgili herhangi bir aktivite olduğunda (web,msn,mail farketmiyor) ağ bağdaştırıcısı ışığı sabit bir şekilde yanıyor ve pc 2-3 dakikalığına sadece mouse'un hareketine izin veriyor.

Sadece Ctrl + Esc tuş kombinasyonu ile hareket edebiliyorum ve uygulamaların durumunu soldaki menu açılıp kapanırken görebiliyorum.
    Ctrl + Alt +Delete yaptığımda ise görev yöneticisi normal görünüyor (herşey çalışır durumda) ama hiçbir program / görevi sonlandıramıyorum.Bu esnada Ctrl + Esc'e basarsam ozaman görev menusunde programlara ulaşma sansım oluyor ama yine hiçbirşey kapatamıyorum.Bilgisayarda bu donma halinde hiçbir programı çalıştıramıyorum veya kapatamıyorum.

Ethernet kartında ve dsl modemden şüphelendim haliyle,
    3 farklı ethernet kartından sonra Speedtouch Usb modemlede bağlantı kurdum ama birşey değişmedi.Sorunun ethernet kartından olduğunu düşünüp Marvel Yukon ethernet kartını biostan iptal edip pci slottaki baska bir ethernetlede denedim (hp ethernet kartı,realtek ethernet kartı denendi vs)ama çözüm olmuyor.

Bu arada Ctrl + L yapıp diğer kullanıcıya geçtiğimde ise hiçbir sorun yokmuş gibi herşey normal.Hatta web sitelerinden 300-400 mb'lık dosyaları çekmeye çalıştığımda bile sistem yavaşlamıyor bile.

Makinada P4 3.0 işlemci 2 gb DDR II 533 Mhz Ram mevcut.80 Gb IDE disk master, 200 Gb sata slave çalışıyor ve tüm donanımlar stabil.
    Donanım kaynaklarında çakışma,soru işareti,ünlem veya çakışma belirtisi yok.

Kendi kullanıcıma tekrar Ctrl + L yapıp geçiş yaptığımda bu kullanıcıda halen tüm sistem donmuş halde ve sadece mouse hareket ediyor.Sadece Ctrl +Esc kombinasyonu ile programların halen çalıştığını görüyorum.

Cpu kullanımı % 32 üzerine çıkmıyor, network aktivitesi sabit bir oranda ve oldukça düşük görünüyor (her 3 ethernet kartında ve usb dsl modemde aynı)

Sistemi restart edip yeniden açıldığında ise hiçbirşey olmamış gibi normal şekilde çalışabiliyorum.(her iki kullanıcıdada)

Pc 2 kez format yedi.Ekran kartı, anakart sürücüleri güncel ve son versiyonları yüklü.Kullanıcıları silip farklı kullanıcılarda oturum açtığımdada bazen aynı sorunu yaşıyorum.

Antivirüs Pc-Cillin internet Security 2008 (Nod32 kurularakta test ettim aynı sorun devam ediyor)

Sistem özellikleri imzamdaki sistemdir.Buna çözüm üretebilecek birileri varmı merak ediyorum :)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enjiyu -- 31 Temmuz 2008; 19:41:59 >

• Hocam farklı bir windows sürümü denedinmi ? mesela SP3 lü bir tane deniyebilirsin , ya da SP3 indirip kur üstüne , ayrıca kullanıcı bazlı bir sınırlama görünüyor , bir başka kullanıcı (3.bir kişi) oluşturup denediğinde de aynısı oluyormu bir bak derim.

Donanımla alakalı hiç birşey gelmiyor aklıma ,Format yedi diyorsun bu yüzden virüs ihtimalini de iptal ediyorum dmeden önce D sürücünde iyi bir tarama yapmanı öneririm.Sen gider C: ye format atarsın virüsler D: de kalır ve devreye girer ister istemez.

herneyse ben olsam öncelikle farklı bir windows sürümünü denerdim.

kolay gelsin.
  • mr.big tesekkurler :)
    windows xp sp1 yuklu halde yine ayni sorunu yasadim.Pc de pc-cillin 2008 ve nod32 ile sayisiz kez tarama yaptim.Avast ve antivir kurup denemistim ama sistem tamamen temiz crack dosyalarinida 2 kez ayri ayri isim degistirip rarladim ve tamamen temiz.

Ayrıca kasperskyla ve ad-aware ile tarama yaptim yemiyor.3. kullanicidada denedim ve ayni sorun mevcut.
    Tek aklima gelen sata II ile ide diski yer degistirmek yada bios update yapmak..

Anakart ve ekran karti suruculeri tamami ile yenilendi yinede sorunum var duzelmedi gitti :)

Alternatif bilgi verebilecek veya aklina birsey gelen varmi ?
  • Arkadaşlar ben tıkandım bu konuda sanırım aklına alternatif fikir gelen olmadı :)

disk sıralamasını değiştirip yeniden windows kurayım bari.

alternatif fikir üretebilecek arkadaşlar lütfen konuya mesaj atsınlar veya özel mesajla bana ulaşsınlar.

yardımlarınızı bekliyorum.
  • dostum kilitlenen kullanıcıda çalışan bir program olabilirmi acaba msconfigden bütün porgramları devre dıışı bırak hizmetler bölümünü ise microsoft hizmetlerini gizle dedikten sonra geri kalanları devre dışı bırak ve pcyi yeniden başlat bi dene bakalım
  • harddiske fdisk yapıp bütün bölümlerini birleştir, biosu default ayarlara al sonra format at...ikinci harddisk varsa geçici olarak iptal et, xp sp2 cd sini değiştir, standart gerekli programlar dışında program yükleme, programları usb bellekten değil cd den yükle, adsl modemini de resetle, kolay gele
  • çalışırken ethernet kablosunu bir çıkar..bir garplik olacak mı?

ve de pc yi internetsiz aç bakalım düzelecek mi?

eğer dediğim oluyosa TROJAn dır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mikail13

çalışırken ethernet kablosunu bir çıkar..bir garplik olacak mı?

ve de pc yi internetsiz aç bakalım düzelecek mi?

eğer dediğim oluyosa TROJAn dır..

Benim pc'ye trojan bulaşma ihtimali yok denecek kadar az.İki antivirüsle sürekli online olarak korunuyor (pc-cillin internet security 2008 ve Nod32 full sürüm) Ağ trafiği arttığında ethernetide kapatsam sorun düzelmiyor.Usb modemlede bağlantıyı kestiğimde aynı sorunu yaşadım zaten. Ayrıca bununla yetinmeyip kaspersky online scan yapıp diskleri tarattım yineden hiçbirşey bulamadım.

Sadece sataII diski C olarak ayarlayıp bi xp denemek kaldı sanırım.

donanımfad seninde belirttiğin gibi disk kaynaklı bir sorun olabilir .... IDE diskin master veya Sata diskin slave çalışmasından sorun yaşıyorum gibi geliyor ama disk ışığında aktivite olmamasıda kafamı karıştırıyor. Sanırım Windows Xp Sp'2 de bir sorun yaşıyorum.SP3 dahil tüm güncellemeler kurulu ama pc halen ağ trafiği arttığında kasılıp kalıyor.Üstelik antivirüs'ü disable edip veya kaldırıp denediğimdede sistem yine kasılıp duruyor.

Bu sorunu çözersem forumdakilerinde benzer bir sorun yaşamaması için çözümü post edicem. :)

öneriler için teşekkürler arkadaşlar..

• Sorun usb flash ile daha önce bulasmış ve temizlediğim virüse ait geride kalan dll ve sys dosyalarının windows tarafından ag bağlantısı açıldığında çalıştırılmak için ağ bağlantısında meydana gelen broadcast yüzünden olduğunu anladım.

amvo.exe ve kullandığı dosyaları tespit etmek için kendime tekrar bulaştırdım ve antivirüsle silinen dosyaların keylerini registery'de aratıp tek tek keyleri sildim.Daha sonrada virüsü tekrar temizleyip registery'nin bacup'ını alıp makinamı resetledim.3 gündür ağ trafiği full dosya çekilmesine rağmen pc hiçbir kitlenme veya yavaşlama sorunu yaşamadı.

Bir defa daha virüs yazarlarına bela okuyoruz tabiki:)))

çözüm için yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

• demekki benim taktik iki değil ikiyüz antivirüs olsa koruyamıyo ben sistemin sağlam haliyle bi ghost aldım onu kullanıyorum inanın antivirüs kurmuyorum ve unuttum bile av programlarını
  • virüsü silmişiz ama geri kalan dll ve sys dosyaları canımıza okumuş :)

neyseki kurtardık durumu, inşallah kimsenin başına gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.