Şimdi Ara

Superbox’a alternatif arıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Köydeyim. Altyapı yok. Mecburen Superbox kullanıyoruz. Taahhüt yeniledik ve 250 gb 1.100₺
    Bu resmen soygun.

Buna alternatif biseyler arıyoruz. Yaklaşık 10 kişi varız köyde.

• turk telekom cep magnet
  • Türk Telekom Magnet alın. Türk Telekom altyapısı olmayanlara veriyor. Süperboxun aynısı ama Türk Telekom şebekesinden çalışıyor ve farklı konumlarda çalışmıyor.

• Uzaynet vardı uydudan internet alternatif olarak ama onlar da saçmalamış. 50 GB 850 lira gözüküyor, daha önce sınırsızdı. Tek çare magnet gözüküyor. Vodafone red sınırsız tarifelere geçiş yöntemleri var ama hotspot 15 GB falan sanırım. Sim kartı 4g modeme takmak lazım, modemler pahalı.
  • Superbox’a alternatif arıyorum?
  • zebvural kullanıcısına yanıt

bunu açıklarmısınız

• Ch4ylak kullanıcısına yanıt

Airfiber hizmetini genelde yerel düzeyde WISP hizmeti veren sağlayıcılar veriyor. Yani çatılara antenler kurularak bir mesh ağı oluşturuluyor. Şehirlerde alternatif bir hizmet aslında ama köyde zor. Yine de en yakın şehir yeri neresiyse orada böyle bir hizmet var mı yok mu sorulup varsa firma ile görüşülebilir. 10 kilometreye kadar bağlantı verebiliyorlar ama şiddetli yağışta kopma durumu vs. olabiliyor. Köy yakınsa köydeki bir kişiye bu şekilde uzaktan bir bağlantı sağlanıp oradan diğer evlere dağıtılabilir. Tabi mesafe fazla ise pek mümkün değil bu da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 80s90s 8 kullanıcısına yanıt

4G modemin verdiği internet de Hotspot sayılıyor. Limit olmaması şart gibi yani.

• Süperbox içindeki hattı cep magnete taşıyabilir miyiz yoksa yeni hat mı almak lazım cep magnet için ?
  • Turk Telekom çekmiyor ama tek alternatif bu galiba. Deneyeceğim
  • Exodus33 kullanıcısına yanıt
    Taşıyabilirsiniz
  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt

Sis651 açıklamış forumda kullananların sayfası vardı ama bulamadım

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt
    Modemin ayrı imeisi olduğundan o şekilde olmaması lazım. Zamanında Vodafone konusunda yazılmıştı bu diye hatırlıyorum.
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Valla taşıma işi hiç aklıma gelmedi süperbox ı iptal ettik . Bugün cep magnet aldım sanırım hattın iadeside olmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exodus33 -- 28 Aralık 2024; 21:6:29 >

Modem kendi imei numarası ile internete bağlanıyor ve modeme bağlanan tüm cihazlara hotspot yapıyor. İnterneti modem kullanıyor olarak görmez büyük ihtimalle, belki özel modemler veya ek yazılımlar ile olabilir.

doğru hotspot olarak algılayacaktır.

modemde pptp vpn ayarlayıp o şekilde kullanılabilir diye düşünüyorum. deneyecek hattım olsa denerdim.

Denenmesi lazım, hotspot ayrı bir olay çünkü.

telefondan hotspot yapmak = modemden yayın yapmak

denedim zamanında

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Denendi ise diyecek bir şey yok. Vodafone limitsiz internet konudunda deneyip olumlu sonuç alınan mesajlar okuduğumu hatırlıyorum, ondan yazmıştım.

telefonla aynı mantık hocam, sadece birincil cihaz hotspottan sayılmıyor bu telefon da olsa modem de olsa böyle. modem tek başına interneti kullanabiliyor olsa atıyorum kendi içinde bir download yöneticisi veya torrent istemcisi olsa bunlar hotspottan sayılmazdı ama başka cihaz devreye girince hotspot oluyor.

telefonda vpn bağlantısını hotspot ile dağıtabilirsen hotspot yapıldığı anlaşılmıyor ama bu işlem telefonda root gerektiriyor. aynı mantıkla modemde kendi içinde vpn istemcisi varsa ve bunu zaten çalışma mantığı gereği dağıtacağından bu şekilde hotspot limiti aşılabilir diye düşünüyorum. modemlerde genelde pptp, l2tp vpn istemcileri oluyor. Türkiye lokasyonlu bir vps/vds alınıp server kurulabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.