Beykent tarafındayım, bu problem başladığından beri her gün düzenli aramaktaydım. Bir gün sonunda iş bilen bir müşteri temsilcisiyle karşılaştım. ilk başlarda portum 176'dı. Fakat modem resledikçe veya internet gidip geldikçe zaten portlar sürekli değişiyor. En son konuştuğum müşteri temsilcisine sorunlarımı tek tek anlattım, beni boş bir kanala atacağını sorunların geçeceğini portumun ise hiç bir şekilde değişmeyeceğini söyledi. Gerçektende portum 3 gündür elektrik kesintisi bile yaşamama rağmen değişmedi. Şuanda 213 portundayım değerler iyi görünüyor. Fakat şunu belirtmeliyim ki kesinlikle internette bir gecikme söz konusu. Özellike FPS oyunları oynuyorsanız yılların getirmiş olduğu bir hissiyatla bunu anlamak çok kolay. Ping stabil packet loss yok fakat kesinlikle bir gecikme var. Zaten fiber internet kullanıyorsanız bunların olması söz konusu dahi olmaması gerekir. Bu çözümü uygularkende bunun geçici bir çözüm olduğunu sadece geçici bir şekilde düzelme olacağını yapan kişiye belirttim ki gördüğünüz üzere hala sorunlu bir şekilde devam ediyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csgomoses -- 2 Nisan 2022; 18:46:55 > |
Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu (13. sayfa)
-
-
doğru mudur? varsa bir sıkıntı belirtin lütfen.
sizin durumu anladım ping yok, paket kaybı yok ama kesinlikle bir gecikme var diyorsunuz. ben bu hafta sonu COD Vanguard bedava diye oynuyorum PC'de ara ara, bir sıkıntı yok gibi. Ping ve paket kaybı durumu zaten normal ama bahsettiğiniz gibi bir gecikmede yok. 176'lı ip. Barış mah. tarafındayım bende.
-
Son 2-3 gündür bu şekilde evet, özellikle csgo'da bir milisaniyeyi bile anlayabilirsiniz özellikle kaliteli turnuva serverlarında net olarak o gecikmeyi anlayabiliyorsunuz. Ondan önceki gunlerde zaten 50-100-150-300 buralarda geziyordu dalgalı olarak.
-
bu sıkıntı yıllardır söylenir, daha öncede duyduğuma eminim sol konularında. ama işte ping ve paket kaybı değerleri normal gözükünce anlatmak çok zor sıkıntıyı. belki bizde yaşıyoruzdur milisaniyelik bir gecikme ama ben o kadar pro. değilim FPS'ler de, hissettiğim bir gecikme yok.
-
Evet hocam zaten son günlerde böyle normal ondan öncesinde zaten hareket etmek bile mümkün değildi, anlık yükselmeler düşüşler, dalgalanmalar packet losslar vs
-
Hocam değerler iyi sizin ip 176 ile mi başlıyor. Mesela bende yurt dışı çıkışlar level3. Sizde seabone.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de o gecikmeyi hissediyorum. Konsolda oynuyorum, server tickrate düşük bununla da alakası var ama sanki sol tarafından kaynaklanan bir 100ms civarı oyun içi gecikme var. Ping dalgalanması veya paket kaybı yok gözüküyor ama.
Bir de bendeki(bizdeki) rezalete bakın hocam sözde İstanbul'da oturuyoruz önce ülke içinde bir tur atıyoruz sonra trafiği bol yoldan yurt dışına çıkıyoruz. Geze geze ulaşıyoruz tam 7 durak fazlamızla ve sayısız gecikmeyle.
(Sizinki Seabone bildiğim en iyi yurt dışı çıkışı Türkiye'deki ve eskiden benimde tecrübe ettiğim çıkış yoluydu 3-4 sene önce ve inanılmaz bir fark var arada bağlantı kalitesi olarak hatırladığım tecrübelerimde.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 2 Nisan 2022; 19:44:41 >
-
Evet 176 ile başlıyor ip. Hiç bir bilgim yok bu level3 ve seabone nedir kısaca bilgi verebilir misiniz?
-
Bunlarda benim tracert sonuçlarım
-
Yurt dışı çıkışlarda kullanılan transit sağlayıcılar. Level3 tier1 sağlayıcı aslında oldukça iyi. Türk telekom ntt kullanıyor mesela o da tier1, level3'ten daha iyi olabilir. Seabone da telecom italia sparkle'ın, daha çok türknet kullanıyor sanırım. Denizaltından gidiyor galiba. Bunlardan hangisi daha iyidir bilemiyorum. Daha bilgili biri yazarsa sevinirim.
Cep telefonu üzerinden yurtdışı çıkışlarımızın iyi olup olmadığını nasıl anlarız? Test mümkün mü cep tel üzerinden
Telefonda traceroute yapabileceğiniz bir uygulama varsa olur sanırım ya da telefondan internet paylaşımı yapıp laptop'tan da bakabilirsiniz belki bilemedim hocam.
Bunu yapmak ne işe yarıyor?
-
Benimki her zaman Tata Core ile çıkıyor ve 2.hopta reverse.superonline ile başlayan hop yerine 10 ile başlayan bir adres var. Bunlar ne anlama geliyor?
-
O reverse.superonline.net ne ben de tam bilmiyorum
Sunucuya ulaşırken gönderdiğimiz paketlerin geçtiği yerleri, ne kadar ayrı yerden geçtiğini falan gösteriyor hocam ne kadar az kanal sayısı o kadar iyi gibi daha iyi bilen varsa aydınlatabilir
-
Bu akşam yine can çekişiyor SOL Fiber.
-
Arkadaşlar bende superonline kullnaniyorum yaklaşik 6 aydir. Download hızımda falan hiç düşüş olmuyor..aynı sekılde video oynatmalarda bir sorun yaşamiyoruz..ama telefondan wifi uzerinden uygulamalar belli süre sonra sanki 50kb bağlanti var gibi çalişmaz hale geliyor. Örneğın binance, paribu gibi uygulamalarda bu sorunu yaşıyorum. Ama telefon üzerinden bu uygulamalari sonlandirip tekrar açtiğimda yine hızlı şekilde çalişiyor ama bir kaç den?me sonrasi yine başa dönüyor. Tek çarem uygulamalari durmadan sonlandirip kullanmak. Bu sorunu işyeri wifi ağinda veya mobil ağda yaşamiyorum. Böyle bir durum yaşayananız var mi acaba
vf fiberde bu aralar s.o.s veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X