geçen sene fttb altyapıdan kesin olarak 500 mbit hız verebileceklerini söylemişlerdi hatda çok ısrar etmişlerdi 500 mbit konusunda ceza ödememek için geçmemiştim şimdi kablonet taaühüt bitiyor, şimdi aradığımda 100 mbit destekliyor diyorlar şimdi şubeden başvuru yapmaya çalışıp eve gelince bina altındaki fttb cihazı resmini atacağım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 5 Ekim 2022; 19:10:55 > |
Edit sorun düzeldi : Superonline altyapı konusunda yalan konuşuyor
-
-
fttb routerda 24 slot var sadece 11 dolu
-
Turkcell'e hoş geldiniz. şaşırılacak bir durum değil. çalışanların çoğu boş beleş adam. satış yaptıkları paketler konusunda bile bilgileri yok. ben eylül 14'de yeni taahhüt yaptım, geçmek istediğim pakete bir müşteri temsilcisi geçebilirsiniz dedi. sonra bayi beni aradı böyle bir paketi ben göremiyorum geçemezsiniz dedi. sonra ben aradım, beni ilk arayan müşteri temsilcisi geçebilirsiniz dedi şimdi geçemezsiniz diyorsunuz dalga mı geçiyorsunuz dedim. oda paketi göremediğini söyledi. bende lanet edip kapattım telefonu. 5 dakika sonra son görüştüğüm adam aradı. ya kusura bakmayın bu bölgesel kampanyaymış paketi şimdi görebiliyorum ekranımda dedi ve işlemi başlattı. :)
Fttb'de 500 ve 1000Mbps'ye geçişi müşteri hizmetleri üzerinden yapamıyorsunuz tuhaf bir şekilde. (yani 532'den) Fttb'de bu hızları kullanan bir kaç forum üyesine mesaj atmıştım bu paketlere nasıl geçtiğiniz diye. Hepsi Turkcell uygulaması üzerinden sunulan paket yükseltmeleri sayfasından geçtiğini söylemişti.
Geçtiğimiz aylarda bende FTTB ile 500 Mbps (aylık 200Tl iken) geçmek istedim. Israrla sadece gpon bölgelerde bu hızları verebileceklerini söylediler. Fakat taahhüt bitimine yakın uygulamada 1000Mbps paketlere geçişi önermişti müşteri hizmetleri geçemezsiniz demesine rağmen. Uygulamada da her zaman çıkmıyor bu hızlar FTTB kullanıcılarına. Bu paketler yeni olduğu için FTTB kullanıcılarına bir hata sonucu mu çıktı bu paketler uygulamalarda bilmiyorum. Ama özetle gigabit switch bile olsa müşteri temsilcileri (532) bu paketlerin satışını yapmıyor FTTB kullanıcılarına.
Üstelik geçtiğimiz günlerde Sol fiber tarafında hafta sonuna özel herkesin hızını 1000Mbps yaptılar. O zaman steam'de 700Mbps civarı indirme hızı görebildim.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153932790
Gel gör ki şuan arayıp 1000Mbps'ye yükseltmek istiyorum desem gene geçemeyeceğimi, altyapının kaldırmadığını söyleyeceklerine adım gibi eminim.
FTTB'de kullanıcı iseniz 100Mbps bağlattırıp ilerleyen zamanlarda uygulamadan 500-1000Mbps paketlerin sunulup sunulamayacağına bakabilirsiniz. Ama dediğim gibi kesinlikle uygulama size bu paketleri sunar diyemiyorum şuan.
-
Ben FTTB 100/20 kullanıcısıyım. Taahhüt bitimine yakın, uygulama üzerinden 1000'lik paket görünüyordu. İşin garip tarafı 500'lük paket yoktu. Taahhüdü uzatmak için aradığımda 500'lük paket için de fiyat almıştım. Ancak FTTB kullanıcısı olduğum için tanımlama konusunda sorun yaşadıklarını, önce deneme yapmaları gerektiğini söylediler. Benim de çok vaktim olmadığı içim uğraşmak istemedim ve 100/20 paketini uzattırdım. 1 seneden fazla binada gigabit switchler takıldı ama hala sistem sorunları var anlaşılan. Not: Taahhüt yenileme sonrasında artık üst paketler bana görünmüyor.
-
Bayide oldu hocam
-
Fttb kutusu bu hocam 500/50 olmazsa geri dönüş yaparım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 5 Ekim 2022; 19:17:46 >
-
Switch de gigabit desteği var, sanırım superonline 100mbit üstünü sadece daireye kadar fiberlerde veriyor
-
fttb deki swicht 1000 mbit port gözüküyor
bide 4 core ile TOPOLOJİ ne demek hocam ? @LGR9
https://actfornet.com/store/s5321-28x-si-ac-switch.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 5 Ekim 2022; 19:26:33 >
-
bu da ayrı bir garabetlik. müşteri temsilcisi paketi onaylayamıyor, bayi onaylıyor. neresinden bakarsan bak rezillik.
neyse hayırlı olsun. başvuru sms'i geldiyse artık kurarlar 500Mbps'yi diye düşünüyorum.
-
Sağol hocam :) sizde bayiden basvurun
-
Babamın adına hızı maksimum 100 veriyorlardı kendi adıma yeniden aldım 500 bağladılar saçma sapan işler -
Bildiğim kadarı ile bu topoloji mantığı gigabit portun hızını bölerek bakır kablo ile dağıtılma mantığı.
gigabit olan portlar kullanıcının paketine göre de 1000 mbps ye kadar hız alınabiliyor
-
bfv 38 ping veriyor gayet güzel kablonet dün 52 ping veriyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 7 Ekim 2022; 12:16:8 > -
beyfendi sizin altyapınız 100 mbit destikliyor diyordu sol çağrı merkezi
-
Evdeki internet babamın adınaydı 100ün üstünü veremiyoruz dediler kendi üzerime alacağımı söyledim 500ü o şekilde verebileceklerini söylemişlerdi. Çağrı merkezi gerçekten berbat. Babamın adına olan hattı kapattırıp kendi adıma açtırdım kurulum yapıldı gelen elemanlar modemi 2.4-5ghz olarak ayırmadı çağrı merkezini arayın dediler aradım siz yapın dediler. Daha sonra başka bir problemden bağlandığım çağrı merkezi çalışanı halletmişti. Düzensizlik diz boyu. -
Pingler gayet iyi hocam güle güle kullanın. İzmir'den Battlefield sunucularında 50 altını görmek çok zor. -
eve gelenler kuranlarda cahil çağrı merkezi ayrı cahil katılıyorum hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 7 Ekim 2022; 15:50:46 > -
teşekkürler umarım en kısa zamanda izmir düzelir
-
testi single olarak yaparmısın
-
o ne demek hocam ?
istediğin ip varsa tracert atabilirim
Benzer içerikler
- digitürk internet altyapısı kimin
- 10 mbps internet hızı nasıl
- superonline altyapısını kullanan firmalar
- turknet mi superonline mı
- son bağlantı kurmanızdan bu yana bazı bilgiler değişti
- mobil veri çekmiyor
- turkcell abone sayısı
- statik ip
- zyxel modem kurulumu
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X