Herkese merhaba. Hali hazırda superonline ile ilgili yaşadığım bir çok problem için konu açmıştım ama özellikle bu konu hakkında ayrı bir başlık açmak istedim çünkü aylardır kafayı kırdığım, delirme noktasına geldiğim, oyun firmalarının resmi forumlarında, reddit'te derdime çözüm bulmaya çalışıp en sonunda sorunun superonline'dan kaynaklı olduğunu farkettiğim bir problem. Superonline Fiber'de FPS oynamak mümkün değil. 17 senedir rekabetçi FPS oyunları oynuyorum özellikle de Call of Duty ve Counter Strike. Call of Duty'yi orjinal MW2 ve Black Ops 2 oyunlarında top 100 K/D'de bitirmiş bir oyuncuyum 5.5/6 KD oranlarında oynadım yıllarca. "Sen oynamayı bilmiyorsun" veya "psikolojik" demeyin diye belirtiyorum bunu. Son 3-4 senedir çok fazla Call of Duty oynamadım, her sene hevesle alıyorum düşmanı ekranımda gördüğüm milisaniyede ölmelere başladım 5/6 KD'lerden 1'lere indim ve bu sorunu yıllardır hem SBMM'den hem de Call of Duty server'larının Türkiye'den bağlananlar için dezavantaj olduğunu düşünerek oynamayı bıraktım. Aklıma sorunun superonline olabileceği gelmiyor çünkü ping değerim de normal 40-50 hatta bazen 37-38 gelen server'lar oluyor. Bu sene yine bir hevesle Black ops 6 aldım yine aynı, düşmanın aim down sight'a geçişini bile göremiyorum kendi ekranımda. Düşmanı görmeden ölüyorum desem fazla abartmış olmam yine hevesim kırıldı oynanmıyor çünkü. Sonra türk yayıncıları izlemeye başladım çok garip düşmanı görüyorlar, aradan 1 saniye geçiyor orta seviye diyeceğim bir refleks ile aim down sight'a geçip rahat rahat kill alıyorlar. İzledikçe şaşırıp kaldım kendi kendime diyorum, ya bunlarda SBMM mi yok, bunlar bot lobby'lere düşmennin bir yolunu mu bulmuş nasıl bu kadar rahat kill alabiliyorlar. Ben kendi ekranımda düşmanın vücudunun ilk parçası görünür hale geldiği an ölüyorum bunlar laylaylom 1 şarjör boşaltıyor adamı vuramıyor ama hala ölmüyor falan olacak iş değil. Sonra kafama dank etti kasayı aldım yanıma türk telekom fiber kullanan bir arkadaşımın evine götürdüm açtım Black Ops 6. Hayatımın şokunu yaşadım, 5 senedir oyundan kaynaklı sanarak yaşadığım sorundan eser yok. Kendi evimde kill almak için medyum gibi her köşeyi pre-fire ile dönerken, ter içinde kalırken arkadaşın evinde tam da izlediğim yayıncıların rahatlığını yaşamaya başladım. 5/6 KD ile oynadığım prime dönemlerime geri döndüm bir anda. Dakikalarca "vay anasını, vay arkadaş" diyerek şaşkınlık içinde geçirdim. Düşmanı gördüğüm milisaniyede ölme durumu hiç yaşamadım Ben bu sorundan dolayı kafayı yedim bir ara masaları yumruklama noktasına geldim FPS oynamayı bıraktırdı bana. Keza Counter Strike'da da aynı sorunu yaşıyordum, Call of Duty kadar hissetmiyordum çünkü çok daha ağır ve stratejik bir oyun olduğu için tam kestiremiyorsun fakat sabit durarak ateşlediğim AWP mermilernin çok sık hareket halindeki oyuncuları etkilemediği anlar yaşıyordum özellikle kol/bacak/kafa bölgelerinde. Bunu da oyundan kaynaklı sanıyordum çünkü CS2'nin de hitbox'ları tartışma konusu. Sonuç olarak Superonline fiber'de düşük ping ile oynuyor olmanıza rağmen gecikme olduğunu yaşayarak doğrulamış oldum. Bu sorunu yaşıyorsanız psikolojik değil, oyundan kaynaklı değil, siz kötü oyuncu değilsiniz, Superonline kötü. 500 mbit'i alamıyor olmam, genel kısıtlama, ağırlıklar, sayfaların, medyaların geç yüklenmesi her şeye iyi kötü küfüt ederek sabredip kullanıyordum ama bu oyun işi benim açımdan bardağı taşıran son damla oldu. Yaşadığım mahallede başka hiç bir firmanın fiber altyapısı yok sırf bunun için taşınmayı düşünmeye başladım. Böyle bir internet kalitesi ile hayat yaşanır değil, ciddi söylüyorum böyle bir hayatı reddediyorum. Yeteri kadar ekonomik, siyasi ve sosyal derdimiz varken akşam birkaç saat kafa dağıtma ihtiyacımı da bu adi Superonline interneti yüzünden gideremeyeceksem olmaz olsun böyle hayat. |
Superonline'da FPS oynamak mümkün değil! 1-2 saniyelik gecikme sorunu/deneyli sonuç
-
-
Süperonline dan uzak durun fiber olduğuna aldanmayın
Fiber ama sadece adı fiber
Speedtestlerde uçuyor kaçıyor yani gerçeği yansıtmıyor yani online oyunlarda patates yani oyunda adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün
Konu sahibinin haklı olduğuna dair ek olarak okumanız için linkler veriyorum
Aşağıdaki ilk link bu konu ile aynı sorunu anlatıyor
technopat sosyalFiber internet bağlattıktan sonra mermiler gitmiyorhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/fiber-internet-baglattiktan-sonra-mermiler-gitmiyor.2986383/#post-23283670
https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162
https://forum.donanimhaber.com/superonline-dolandiricidir-sansurcudur-yasakcidir-uzak-durun--159864502
https://forum.donanimhaber.com/superonline-call-of-duty-online-sorunu--157497510
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 4 Aralık 2024; 5:40:46 >
-
Aynı sorunları ben de yaşıyorum hocam.
Daha önce uzun yıllar SO kullandım, sonra TTNET e geçiş yapmıştım. Ping 5-8ms idi, oyunlarda 30-35ms gibi görünüyordu, sonra fiyata 2 kat zam yaptıkları için bırakmak zorunda kalmıştım. Sonra SO ya tekrar geçtiğimden beri Battlefield ve FIFA gibi oyunlarda ping seviyem en düşük 85ms, ortalama 100ms bile görüyordu. Son 4-5 aydır FIFA'da 58-65ms daha makul seviyelere geldi ama Battlefield da yine aynı, yıllardır üst seviye oynadığım oyunu açmaz oldum.
2 gündür de COD MW3 e giriş yapamıyordum, nedenini araştırırken baktım ki SO sansürü varmış. Farklı iss lerden deneyince, hatta turkcell cepten bağlanınca giriyor ama SO dan girmiyor oyuna. Şimdi abonelik bitişine 21 gün var, alternatif araştırmasına girdim. Şuan 200mbit kullanıyorum, TT de 100mbit bile 550-TL ye geliyor, pahalı geldi bana ama son çare oraya geçebilirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X