Selamlar, Superonline 1 Gbit fiber kullanıyorum (İzmir / Narlıdere). Yakın zamanda taşınma durumu var. 250 metre ileride bir binaya taşınacağız. Yeni binayı Sol'ün sorgu haritasından kontrol etttiğimde, "fiber potansiyeli mevcuttur" yazıyor (şu an 1 Gbit'i kullandığım bina için de aynısı yazıyor). Binanın etrafı da mavi fiber simgeleriyle dolu. Ancak müşteri hizmetlerini aradığımda, yeni binada sadece VDSL olduğunu söylediler. 1- Binaya fiber bağlanması için ne yapmam gerekir? Dilekçe veya online formu nereye yazmalıyım? Sokakta belli ki fiber altyapısı var. Bina da o çevredeki en yeni apartmanlardan biri. Talepte bulunursak sonuç alabiliriz (diye umuyorum ). 2- Uzun bir süre VDSL kullanmak zorunda kalacağım belli. VDSL altyapısını Türk Telekom sağladığı için ona geçmek isterim; ancak Superonline binaya fiberi daha erken getirirse, onların müşterisi olmam avantaj sağlar. Sizce ne yapayım? Sol, VDSL'de çok problem yaşatır mı? Bu arada, yeni binayı Türk Telekom'da da sorguladım. Onda da VDSL (Hipernet) yazıyor. Son olarak, yeni binanın Göknet'teki sorgu sonucunu atayım: Bu da şu an 1 Gbit fiberi kullandığım bina: Fiber için bir anlamı var mı bilmiyorum ama sonuçlar aynı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Temmuz 2022; 16:39:28 > |
Superonline Fiber Altyapı Sorunu: Sorgulama ve Çözüm
Superonline Fiber altyapısının mevcut durumunu merak ediyorsan veya herhangi bir sorunla karşılaşıyorsan, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
Superonline Fiber Altyapı Sorgulama:
- Turkcell fiber altyapı sorgulama sayfasını ziyaret et.
- Adresini girerek bulunduğun bölgede Superonline Fiber altyapısının olup olmadığını kontrol et.
- Altyapı mevcutsa, hizmetin ne zaman aktif olacağı hakkında bilgi alabilirsin.
Superonline Fiber Altyapı Sorunu Çözümü:
Superonline Fiber altyapını kullanırken sorun yaşıyorsan, şu adımları uygulamalısın:
- Modemini ve yönlendiricini yeniden başlat.
- Bağlantı kablolarını kontrol et. Gevşek veya hasarlı kablolar bağlantı sorunlarına neden olabilir.
- Superonline müşteri hizmetlerine ulaş. Sorunun devam etmesi halinde, destek için müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsin.
Ek İpuçları:
- Superonline Fiber altyapısının kullanılabilirliği bölgeye göre değişebilir.
- Altyapının bulunduğu bölgelerde bile, hizmetin aktif hale gelmesi için bir kurulum süresi gerekebilir.
- Superonline Fiber bağlantısının performansı, kullandığın cihazların, ağ ayarlarının ve internet kullanım alışkanlıklarının gibi faktörlerden etkilenebilir.
Bu ipuçlarını izleyerek Superonline Fiber altyapısıyla ilgili sorunları giderebilir ve kesintisiz bir internet deneyimi yaşayabilirsin.