Şimdi Ara

Superonline Fiber İnternet Eski Üyeleri Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilirsinizki geçen sene bu zamanlar superonline adil kullanım koşulları altında saçma sapan bişey çıkartmıştı ve hepimiz canla başla çalışıp eski üyeleri bu durumdan kurtarmıştık. adil kullanım

Bugünlerde sizleri arayıpta, "Efendim 20mbps internete geçirelim sizi, aynı fiyat." derlerse haberiniz olsun 100Gigabyte limitlenirsiniz. Kendileri hiç bahsetmiyorlar, aradıklarında aklıma geldi sordum, kadın limitleneceğimi söyledi, bende sinirlendim kapadım suratına.

Bu durum eski üyeler için geçerli yeni üyeler 20mbps ye geçebilirler zaten limitliler.

• Uyarı için teşekkürler, bana da ayda 10 TL'ye sınırsız telefon hakkı var dediler bir de telefon hediye ediyoruz dediler tamam dedim ama
    yeni abonelik falan imzalamam dedim, ok dediler sonra bir baktım elinde yeni bir kontratla adam telefonu teslime gelmiş dedim kusura bakma
    ben bunu imzalamam yolladım adamı mecburen, o kontrata imza atsak adil kullanım limitine geçmiş olacaktım.
  • sanırım adil kullanım uygulanmıyor ben eylülde katıldım supere ve aylık kotam 150 gb dan aşağı değil ama hızım hiç düşmedi
  • ya hizin dusmediyse hicmi dusmeyecek demek,ne kadar sig mantik ya sendeki,
    herkesi kotaliya gecirmeye calisiyorlar caktirmadan,demekki adil kullanim niyetleri var
  • adil kullanım olursa superonline batar bu kadar basit arkadaşlar. böyle kasmayın kendiniz. bu çok basit yani adil kullanım %100 uygulanıyorsa fiber kullanıcısı kalmaz. bitti bu kadar basit. Fiber alanlar %80 i download için alıyor zaten forumdada bakarsanız ":::::SUPERONLINE FIBERNET KULLANANLAR KLÜBÜ::::: " adlı başlığa görürsünüz zaten.

Yani boşuna kendinizi strese sokmayın durduk yere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 26 Nisan 2011; 7:20:29 >
  • Niye batsın ki sonuçta 10mbit hızı kim 49'a veriyor? veya 20 mbit'i 69'a? Şahsen şöyle düşün adamlar adil kullanıma geçti bırakıp nereye geçeceksin Superonline'ı?
  • 59 lira ödüyorum 16 mbit adsl gayet memnunum hiç nettimde düşme olmadı 400 gb download yapıyorum aylık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Niye batsın ki sonuçta 10mbit hızı kim 49'a veriyor? veya 20 mbit'i 69'a? Şahsen şöyle düşün adamlar adil kullanıma geçti bırakıp nereye geçeceksin Superonline'ı?

adil kullanım olursa niye 10 mbit kullanayım ki ? :). 8 mbit limitsiz kullanıyorum şu anda aylık 1 TB Downloadım var sabit. yada 10 mbit pro pakete geçilebilir superonline'ın.

sonuçta acayippp fazla üye kaybedeceği kesin böyle birşeyi %100 uygularsa herkese fena şekilde kaybeder üye.
  • 8 mbit limitsiz derken? Hangi tarife bu ve kaç para? SOnuçta TTNET 8mbit'ten bahsediyorsak biliyorsunuz ki ismi "8mbit'e kadar" onun
  • Şunuda okuyalım biraz eğlenelim
    Why Tire Companies Shouldn’t Make Routers
  • ben sitelerinde adil kullanım diye bir uyarı göremiyorum ayrıca sözleşmemdede böyle bi ibare yok. şimdiye kadarda bir sıkıntı yaşamadım yaşarsam ben başımın çaresine bakabilirim siz kendiniz için düşünün efenim @rabbitweed
  • sen merak etme,sozlesmeye oyle bir madde koyuyorlarki sen daha ne oldugunu anlamadan adil kullanima gecmissindir.Turkiye de bu isler boyle yurur.Sitesinde nasil olmazya git birdaha incele o ucretlendirme kismini,pro paket diye birsey goruceksin.Buna zamandir hala propaketler duruyorsa orada burdan adil kullanimi devreye sokmak niyetinleri oldugu sonucu cikar.
  • Özet-Tartışılmış konu bunlar. Rabbit'in dediği gibi zaten şu an herkes adil kullanıma tabi bir durumda, 15 Nisan 2010'dan beridir de bu böyle.

1-Sözleşmede gerekli maddeler var, Superonline tarife ve KOŞULLARI değiştirme hakkına, önceden duyurmak koşuluyla SAHİPTİR diye. Sözleşmeyi bir okuyalım baştan sona ve dikkatlice. Bunların hepsi var. Adil lafı geçmiyor ama bütün koşullar ve internet sitesinde yazanlara uymak zorundadır diyor, merak etmeyin kurtulamadınız kısaca eski ya da yeni üyeyseniz.

2-Eski - yeni üye diye bir olayı da yok. Eski taahhütü devam eden üyelere Superonline faturalarında Nisan 2011'de şunu dedi:
    "adil kullanıma başlıyorum, tarifen adil kullanım olacak, eğer kabul etmiyorsan MASRAFSIZ çıkmak için 1 ay süren var".
    Veya başka bir şekilde anlatayım:
    "senin sözleşmeni bozdum, yeni koşullar budur, kabul ediyorsan adil koşullarla devam ediceksin, etmiyorsan iptal ve modem ücreti vermeden çıkabilirsin hoşçakal, ya da pro pakete geçebilirsin"
    Zaten 1 yılı geçti en az bu güya "eski" üyelerin, Nisan 2012 tarihinde de "eski" üye diye bir şey kalmayacak, taahhütler 1 veya 2 yıllık oluyor çünkü.
    Ben eskiyim bana bişey olmaz olayı malesef YOK, polyanacılık yapmayalım, eğer eski üyeyseniz Nisan 2010 Faturanızın arkasında gerekli açıklamalar var adil kullanım ile ilgili. Fatura bana gelmedi gibi bir şey diyemezsiniz çünkü e-mail ile de atıyorlar ve ödediğiniz anda orada yazanları zaten okumuş sayılıyorsunuz.

3-Ayrıca örneğin 99 TL ye 50mbit alıyorsanız, adil kullanım tarifesindesiniz. Gerekli tarife bilgileri internet sitesinde var. Ben buna tabi değilim diyerek kendinizi kandırmayın lütfen, sadece pro paketler adil kullanıma tabi değil:
    http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx

4-Yukarıdakiler işin legal boyutuydu. Pratikte uygulanıyor mu şu an? Şu an UYGULANMIYOR. Ama insiyatif Superonline'da. Kafasına eserse pat diye HERKESE uygular. Birisi 99 TL verip 50mbit limitsiz kullanacak çünkü paşamız eski üye, başkası 399 TL verip 50mbit limitsiz kullanacak çünkü gariban yeni üye... Böyle birşey olmayacak, merak etmeyin uygularsa eş zamanlı Türkiye'nin 4 bir tarafında eski-yeni-zengin-fakir-dolu apartman-boş apartman herkese uygular

5-Bu uygulama başladığı anda zaten gününde forumda anlaşılır şu v.b. sayısız mesajlara: "ah 100mbitim 1mbite indi, vah 50mbit ile indirken hızım düştü, ayın 3. günündeyim 27 gün 1mbit mi kullanıcam, eyvah yandık, ben eski üyeydim bana bunu nasıl yaparlar, nayır nolamaz, türkiyede internet bitti, fiber de yalan oldu, download olayı türkiyede bitmiştir, superonline sonunda kazığı attı, ttnete mi geçsem, batsın superonline batsın bu dünya" İnşallah başlamaz tek temennimiz budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 28 Nisan 2011; 20:13:45 >

• @PhantomX, adil kullanım uygulaması olursa bu forumdan kimse kalmaz superonline üyesi. Bu kadar basit. Şu anda dediğin gibi uygulamıyorlar. Uygulamamalarının en büyük nedenlerinden birinide kendileri biliyorlar. O kadar altyapı yatırım yaptılar. Bir çok abone çekilirse kötü olur onlar için. fiber alanların %80 i adil kullanım ı geçiyorlar çok rahat zaten hepsi download amaçlı aldığı için durum böyle.

Yani Superonline dan siz korkmayın, onlar sizden korksun ;). Ama rastgele ttnetin yaptığı gibi belki öyle uygular. TTnet te de var adil kullanım ama rastgele kime gelirse uyguluyorlar. otomatik bir sistem yok yani 50 GB yi aşınca tak diye düşür internet hızı diye. Eğer öyle bişi gelirse hiç kimse yüksek tariflere geçmez.
  • bugün benide aradılar,açıkçası müşteri temsilcisi adil kota ile ilgili sorularıma tam net cevap veremedi,bende şimdilik düşüneyim dedim ve kapadım,sanırım 10m'de kalmak en iyisi.
  • superonline m hizmetlerini aradığımda bana böyle bir uygulamaya geçmeyeceklerini söylediler.Bende kıllanıp sormustum bi ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

superonline m hizmetlerini aradığımda bana böyle bir uygulamaya geçmeyeceklerini söylediler.Bende kıllanıp sormustum bi ara

Müşteri hizmetlerinde çalışan birinin, şirketin belkide en önemli stratejik kararı hakkında ciddi bir fikir sahibi olma şansına sıfır diyorum. Sadece arayan soran olursa, şimdilik geçmeyeceğiz diyebilirsiniz demişlerdir patronlar
  • Adil kullanıma geçselerde çoğu kişi SOL ı bırakmaz hıc kendınızı kandırmayın.Adil kullanım basladıgında Ttnet e gecen eskı aboneler sonradan pısman oldular gectıklerıne cunku zaten uygulamaya koymadılar boyle bırseyı.Mantıken bakıldıgında ADSL daha yaygın Türkiye de ve en fazla aboneyede Ttnet sahıp.Sol ın mantalıtesı Ttnet ve dıger hızmet saglayanlardan kendı bunyesıne musterı cekmek.E sımdı SOL dıger fırmalar baslamadan adıl kullanımı uygulamaya baslarsa musterı kaybına uygurcagını bılıyo cunku mıllet ttnet uygulamıyo hadı oraya gecelım dıycek.Pekı onlar baslarsa soyle bır durum ortaya cıkıyo 49 tl ye 8 mbıt alıyosun 25 gb kotası var adsl kullanıyosun hız stabıl degıl kımısı 2 kımısı 4 alıyo e kota SOL le yarı yarıya + bıde telefon parası verıyosun bosu bosuna.E ben ne annadım bu ısten ? Nıye gecsın mıllet nıe adamlar musterı kaybetsınler? Mantıklı dusunun bıraz ya cok sacma sapan fıkırler var aklınızda Ttnet ı kac senedır kullanıyorum ben kendı kullandıgım kadarıyla memnun kaldım ama telefon parasıydı hızın dusmesıydı bu dertler sıkıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teufel1905

Adil kullanıma geçselerde çoğu kişi SOL ı bırakmaz hıc kendınızı kandırmayın.Adil kullanım basladıgında Ttnet e gecen eskı aboneler sonradan pısman oldular gectıklerıne cunku zaten uygulamaya koymadılar boyle bırseyı.Mantıken bakıldıgında ADSL daha yaygın Türkiye de ve en fazla aboneyede Ttnet sahıp.Sol ın mantalıtesı Ttnet ve dıger hızmet saglayanlardan kendı bunyesıne musterı cekmek.E sımdı SOL dıger fırmalar baslamadan adıl kullanımı uygulamaya baslarsa musterı kaybına uygurcagını bılıyo cunku mıllet ttnet uygulamıyo hadı oraya gecelım dıycek.Pekı onlar baslarsa soyle bır durum ortaya cıkıyo 49 tl ye 8 mbıt alıyosun 25 gb kotası var adsl kullanıyosun hız stabıl degıl kımısı 2 kımısı 4 alıyo e kota SOL le yarı yarıya + bıde telefon parası verıyosun bosu bosuna.E ben ne annadım bu ısten ? Nıye gecsın mıllet nıe adamlar musterı kaybetsınler? Mantıklı dusunun bıraz ya cok sacma sapan fıkırler var aklınızda Ttnet ı kac senedır kullanıyorum ben kendı kullandıgım kadarıyla memnun kaldım ama telefon parasıydı hızın dusmesıydı bu dertler sıkıntı.

Sacma sapan fikirler var demissiniz konuda ama asıl kendi bir dediğiniz ötekini tutmuyor:
    1- SOL adil kullanım uygularsa müşteri kaybeder, dolayısıyla uygulamaz.
    2- Müşteri kaybolmaz adil kullanım uygulanırsa çünkü yine de Superonline azıcık daha iyi hız ve kota olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 29 Nisan 2011; 18:08:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orijinalden alıntı: Teufel1905

Adil kullanıma geçselerde çoğu kişi SOL ı bırakmaz hıc kendınızı kandırmayın.Adil kullanım basladıgında Ttnet e gecen eskı aboneler sonradan pısman oldular gectıklerıne cunku zaten uygulamaya koymadılar boyle bırseyı.Mantıken bakıldıgında ADSL daha yaygın Türkiye de ve en fazla aboneyede Ttnet sahıp.Sol ın mantalıtesı Ttnet ve dıger hızmet saglayanlardan kendı bunyesıne musterı cekmek.E sımdı SOL dıger fırmalar baslamadan adıl kullanımı uygulamaya baslarsa musterı kaybına uygurcagını bılıyo cunku mıllet ttnet uygulamıyo hadı oraya gecelım dıycek.Pekı onlar baslarsa soyle bır durum ortaya cıkıyo 49 tl ye 8 mbıt alıyosun 25 gb kotası var adsl kullanıyosun hız stabıl degıl kımısı 2 kımısı 4 alıyo e kota SOL le yarı yarıya + bıde telefon parası verıyosun bosu bosuna.E ben ne annadım bu ısten ? Nıye gecsın mıllet nıe adamlar musterı kaybetsınler? Mantıklı dusunun bıraz ya cok sacma sapan fıkırler var aklınızda Ttnet ı kac senedır kullanıyorum ben kendı kullandıgım kadarıyla memnun kaldım ama telefon parasıydı hızın dusmesıydı bu dertler sıkıntı.

Sacma sapan fikirler var demissiniz konuda ama asıl kendi bir dediğiniz ötekini tutmuyor:
    1- SOL adil kullanım uygularsa müşteri kaybeder, dolayısıyla uygulamaz.
    2- Müşteri kaybolmaz adil kullanım uygulanırsa çünkü yine de Superonline azıcık daha iyi hız ve kota olarak.

Okumadan yazma bence ıkısı arasındakı farkıda yazdım.Anlatmak ıstedıgım su adıl kullanım ttnettede mevcut ama uygulanmıyo bu adıl kullanım olayını ttnetten once SOL uygulamaya baslarsa musterı kaybeder o yuzdende bunu goze alamaz.Ttnet basladıgında kı baslarmı bılınmez o zaman dıgerlerıde uygulamaya baslıycaklar mecburen.E o durumdada 50 gb kota + 10 mbıt hız + fıber + fıyat uygunlugu olmasından oturu zaten ttnet ın ve dıgerlerının onune gecmıs oluyo sol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teufel1905 -- 29 Nisan 2011; 18:56:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.