Merhaba, Superonline'ın CGN havuzunda olmaya dayanamayarak Sabit IP aldım. Bir iki hafta sorunsuz kullandım. Sabit IP veya değil, ping değerlerim genelde 4-6 ms arasıdır yıllardır. (Speedtest- Istanbul server) 4-5 gün şehir dışına çıkıp geldim, döndüğümden beri hız testine ping değerim 15ms civarına çıkmış durumda. İşin garip yanı, speedtest'e girdiğimde normalde yakındaki server'lar kısmında istanbul'daki serverlar çıkardı. Şimdi ise optimal server olarak, en yakındaki server olarak Muğla'daki server'ı gösteriyor. Yakındakiler de muğla, antalya, denizli vb. şehirler. Bunun nedeni hakkında bilginiz var mı acaba? Nasıl düzeltebilirim? |
Superonline Fiber - Sabit IP - Farklı Şehirde Gösterme
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
statik ipi değiştirin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bildiğim kadarıyla SOL bunu talep üzerine yapmıyor. Şikayetvar'da da benzer sorunlar yer alıyor. Sistem otomatik belirliyor, müdehale edilemiyor gibi açıklamalar yapılıyormuş.
Yine de bir şansımı deneyeyim bakalım.
-
Hocam ben de Manisa'da geçen yıl bu zamanlar speedtest Turkcell İzmir sunucusuna pingim fiberde olması gerektiği gibi 3-5 arası yerine 20ms civarı olunca dedim acaba bunun sebebi cgnat mıdır statik IP alıp deneyeyim. Statik IP alınca bu sefer benim de en yakın sunucu olarak otomatik İstanbuldaki sunucuları seçmeye başladı hep. Ne alaka yani ben Manisa'dayım İstanbul ta nerede? Sanıyorum beni İstanbuldan dolaştırmaya başlamıştı çünkü İzmir turkcell sunucusuna pingim 30ms'ye çıkmıştı.
-
Bende de aynı şekilde Muğla/Köyceğiz seçiyor. Statik ip aldığımdan beri böyle. Ben İstanbul'da oturuyorum.
-
Bende de 213'lü statik ip var ankara gözüküyor konum.
Farklı şehirde gözüktüğü durumda ping değerlerinizde değişiklik oldu mu acaba?
Benim yıllardır speedtest'te 4-6 arası çıkan değerlerim (TR sunucu) 15-18 arasına çıkmaya başladı.
Statik IP iptal ettirince tekrar 4-6 arasına düştü ve lokasyon Istanbul'a döndü. Fakat Statik IP olmayınca da cgn yüzünden daha farklı sorunlarla boğuşuyorum. Tam bir kabus olmaya başladı artık SOL.
-
Aslında istanbul pingleri düşük ama konum hep ankara. Yurt dışına çıkışta ankaradan mı dolaştırıyor anlamadım ki.
Ankara da statik ip de değilim. 176 lı ip .
-
Benim statik ip ile 10-20 arası şu an ping TR olarak. Daha önce 2-3 ms gibi rakamlar vardı. Ama CGN yüzünden online oyunda devamlı kopma oluyor, twitter, youtube videoları ve bir sürü site açılmıyordu. Port açmam gerekliydi, açamıyordum. Statik ip ile SOL ancak çekilebilir durumda. 30 TL ekstra statik ip ücreti ödemek zorundayım bir de.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X