Ben onca yıldır hiçbir zaman dinamik IP ile CGNAT olmadım, halen de değilim. Son iki aydır da statik IP kullanıyorum. Bu sorunların hiçbiri CGNAT kaynaklı değil. CGNAT mevcut sorunları daha da kötü etkiliyor, evet doğru. Ama dediğim gibi, CGNAT olayın kaynağı değil. IPv6 ile de sorun düzelmiyor. Sadece yara bandı oluyor. Üç ay boyunca akrabada kalırken 1000 Mbps FTTH denedim ve IPv6 vardı. Sorunların çoğu halen mevcuttu. Daha iyi miydi? Evet benim internetime göre çok daha iyiydi ama burada bahsi geçen konuların çoğu halen problem olarak devam ediyordu. Şahsen 2012'de IPv6 haberleri okuduğumu hatırlıyorum. Halen gelmemesinin tek sebebi sansür. Mevcut sansür ve filtreleme sistemleri IPv4'e çok bağımlı. Bu sistemin altyapısını IPv6'e taşımak imkansıza yakın bir yatırım ve ücret gerektirir. Normal network altyapısından bahsetmiyorum, muhtemelen zincirdeki her cihaz ve ekipman zaten IPv6 destekliyordur ve backend'de IPv6 kullanıyordur. Sırf bu sansür olmasa zaten 12 yıldır hepimiz IPv6 kullanıyor olurduk. Ama maalesef sansür, filtreleme, rerouting, vb şeyler yüzünden sayılı kişilere tanımlıyorlar. Edit: Şunu da ekleme yapayım. Online oyun oynuyorsanız, oyunlar sadece master server ve server listelerini yüklerken belki IPv6 kullanıyordur. Belki. Ama bağlandığınız çoğu dedicated server, P2P server, master server, nerede ise hepsi IPv4 kullanıyor olacak. Yani IPv6 size oyun konusunda hiçbir faydası yok. Hele hele Sahilli arkadaşın bahsettiği mermi konusunda. Onu unutun yani. PlayStation server'larının Sony'nin domainlerinin nerede ise hiçbiri IPv6 desteklemiyor. Sony bu konuda en geride olan şirket. PS5 oynuyorsanız IPv6 tanımlandı diye gaza gelmeyin yani. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 24 Aralık 2024; 21:30:26 > |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (53. sayfa)
-
-
Bu bazı konularda, ip değiştirme mevzusu konuşulmuş modem resetleyip. Tam olarak nasıl yapıyoruz bilen var mı? Sadece modemi kapalı tutmam yetiyor mu belli bir süre yoksa arkadan hard reset atmam mı gerekiyor? Benim yaşadığım problem bununla ilgili olabilir o yüzden demek istiyorum birkaç kez.
-
reset atarak ip değiştirebilirsiniz ama ip bloğu ve cgnat havuzunuzu reset atarak değiştiremezseniz.
özetle. kötü bir havuzdaysanız sol'ün network ekipleri sizi başka bir havuza taşımalı.
zaten reset attığınızda da benzer sorunlar devam ediyorsa (ki muhtemelen devam edecektir) belli bir süre statik ip kullanıp durumu gözlemeyin.
eğer sorunlar statik ip tamamen ortadan kalkıyorsa sorun ip bloğunuz ve cgnat havuzunuzdur.
en azından benim sıkıntılarım böyleydi uzun bir süre.
-
Benim sorun çok ilginç malesef ya, hani oyunlara hiç bağlanmasa diyeceğim ki evet sorun bunla ilgili. 3-5 maç sorun yok, sıradaki maça bağlanırken baglantı problemi veriyor. Birkaç oyunda yapıyor bunu, hani sırf hata alsam anlayacağım. Kendimce çözüm yolu buldum ama gereksiz uğraştırıyor yani, bi türlü çözemedim gitti. Turkcell'e de bağlanamıyorum, karşıma çıkan müş hizmetleri hep kadın, derdimi de anlatamıyorum, sorun yaşadığımı söylesem bile bağlantıda problem görmedikçe sistem talep de açamıyorlar ki teknik ekiplerine ulaşabileyim..
yabancı kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, isp routing ile ilgili bir sorun deniliyor isp'nin sağladı dns ile oyun sunucularında problem çıkıyormuş. Ha bunu developerlar da çözer, hangi dns de problemler yaşanıyorsa hallederler ama hiçbiri uğraşmıyor tabi, yabancı oyuncularda yaşayan da var bu sorunu bayağı. Yani ben bu turkcell'e ne desem de bu sorunumu anlatabilsem bilmiyorum. 1.5 senedir kullanıyorum 1 haftadır yaşıyorum bu sorunu sadece.
Ya da işte ip adresi ile ilgili olabilir diye değiştirmek istedim, hard reset atmam gerekiyor modem arkasından değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 25 Aralık 2024; 0:8:23 >
-
evet bazı modemlerde küçük bir tuş oluyor. kürdanla, ince bir toplu iğne ile oraya 5-10 saniye basmak gerekiyor.
bazı modemlerde de direkt büyük bi reset tuşu oluyor.
yada hiç uğraşmayıp modem arayüzünüzü açıp oradan da fabrika ayarlarına alabilirsiniz, aynı şey.
-
Tamamdır anladım teşekkür ederim.
-
Valla herkesin doğru dediği şeye senin yanlış demen başka ne türlü bir çıkarıma yol açar sen söyle.
Hayır bir de sadece burası falan da değil, buradaki insanlar en azından biraz teknik bilgiye sahip olarak yazıyorlar, internetteki Süperonline şikayetlerini okursan hepsi burada anlatılanların özeti zaten.
- Oyunlarda sorun
- Belli saatlerde yavaşlık
- Diğer isplerde çalışan adreslerin burada çalışmaması
Yani herkes yalancı, tek doğru söyleyen sensen söyle bilelim.
Ha değilse de milletin sorunlarını yazdığı yere "yok öyle birşey" minvalinde yazıp durmak ancak çalışanı olmakla yada hissedarı falan olmakla açıklanabilir bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 25 Aralık 2024; 17:31:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İp bloğu değiştirmek istiyorsanız 4-5 kere ard arda gatewayinizi kapatıp açın kiralama süresi 4 saat zaten olt tarafında. 3-4 üncüde yeni ip bloğuna atar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nasıl yapacağımı bilmiyorum malesef, özet şeklinde anlatırsanız zamanınız olduğunda denemek isterim. IP ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü, birkaç kez resetle ip değiştirdim sorun yaşadığım bir oyunda çok sık olurken artık çok nadir oluyor, fakat bu sefer diğer yaşadığım oyun arada yapıyorken şimdi daha oyuna bile girerken zorlanıyor Yani oyunlardan aldığım tepkiye bakarsam ip ile ilgili sanıyorsam.
-
Bu tür şeylerle boşuna çabalamayın zaman harcamayın hepsi boş 2 yıllık tecrübe ile sabit
statik ip güvenli interneti kapatmak yeni farklı modem Router DNS vb aklınıza ne geliyorsa hepsini denedim çözüm ya vpn kullanmam tabi yasak değilse ya da Süperonline dan uzak durmak diğer asla çözüm değil tamamen zaman ve para kaybı boş muhabbet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam arkadaşımız ustte çok iyi açıklamış tek çare vpn ama Turkcell Superonline kafasina gore yasal vpn alsan bile gerek duyarsa onu da engelliyor tek çözüm ya hiç kullanmamak ya da hepsine razi olmak gözünuzden kaçan bir nokta daha var misal herhangi bir siteden yasal olsa bile indirme yapıyorsunuz ya da online oyun oynuyorsunuz lakin hattınızda yoğun data kullanımı var, Turkcell Superonline bunu direkt belli bir süre sonra tespit ediyor ve yalnızca size özel o karşı sunucuya sizin ona kolay ulaşmanızı engelleyecek dolandırma kısmı blokaj engelleme yapmaya başlıyor ilk başta guzel şekilde oynayıp sonra sorun çıkmasının tek nedeni bu, ben bunu nerden biliyorum yasal bir siteden üye olduğum parasıyla video indiriyorum bir iki gün sorun yok sonra bir baktım ne yaparsam indirme bant genişliğimin yüzde yirmi besini geçmiyor sonra hiçbir şeyi değiştirmeden komşuda vdsl var onunla tekrar baglanti yaptım ve çatır çatır indirme hızı fullendi mobilden hotspot yaptım gene sorun yok ne zaman tekrar fibere geçtim üstelik ethernet cat6 ile baglanti yapıyorum çat hiz gene dörtte uc azaldı Turkcell Superonline tamamen bağımsız şekilde sizin bant genişliğinizi kullanmanızı asla istemiyor isterseniz en düşük hızda 25 mbps paket kullanın bence şahsi görüşüm tek nedeni yurtdisi çıkışları olsun minimum kapasite ile maksimum kişiye hizmet vermek özellikle bu durum haziran 2020 den sonra yani Turkcell Varlık Fonuna devredildikten sonra bilhassa Oger Telekom dan çıkıp borcu olan özel bankaların yönetimine geçtikten sonra bu durum çok daha fazla belirginlesti. Gene arkadaşımızın soyledigi gibi isterse 200 mbps olsun hatta 500 mbps olsun bunun yerine TTnet in fiberine hatta 100 mbps a kadar vdsl hizmetini bunların vermiş olduğu hizmete tercih ederim. Bu adamlar ne yapıyor kısaca saymak gerekirse
1.) 1000 mbps misal hizmet alıyorsunuz ekimde herkese verdiler 1 ay ben de denedim ethernet cat 6 ile son model pentium 7 ile nete çıktım saglam sunucudan indirme yaltim maksimum hız testlerinde 850 mbps geçemedim indirmeden saniyede 50 mbps ile geçemedim oysaki benim 100mps görmem gerekiyordu bazı arkadaşlar artık uyanmış 200mbps üstü almayın demeye başlamış katılıyorum asla söylediği hıza ulasamiyorsunuz.
2.) Amazon netflix disney olsun her turlu video data upload ve download gerektiren yoğun data kullanim gerektiren yerlerde hafta içi 18:00/24:00 hafta sonu 02:00 ye kadar sizin bu serverlara baglanmanizi ekstra engelliyor ve yavaslatiyorlar
3.) YouTube burda dikkat edin videolar hep ya 360 ya da 480p açılıyor siz istediğiniz kadar 1080p otomatik açılsın bir kere uygulamadan çıkın tekrar girin sizi gene 480 ya da 360dan videolari artırmaya zorluyorlar bu durum sadece gece 24:00 ve sabah 06:00 arası haric günün 18 saati devam ediyor
4.) Yasal vpn kullanmami engelleyemezler ama ona da el atiyorlar
5.) Yasal olarak vermeleri gereken moden şifresini asla söylemiyorlar öğrenen arkadaşlara şaşırıyorum ben hiç öğrenemedim mh yetkilisi biz de göremiyoruz dedi
6.) Modem sinyal gucu bilerek düşük tutuluyorum yıllar önce huawei marka aynı model modem ama Türkcell Superonline nin verdiği değil biri onların sistemine bağlı biri vdsle bağlı bizzat denedin free calisan modem en az yuzde yirmibes daha fazla sinyalle iletişim kuruluyordu
7.) İp tv icin ekstra engelleme yapıyorlar malumunuz ama bu konuda haklılar bence ben hiç kullanmadım illegal bir durum ne yapsalar yeridir
8.) İzmit icin konuşuyorum yıllardan beri ne kocaeliden ne komsu illerden Bursa Sakarya olsun ip alamıyorum Ankara'dan bağlanan arakdaslar olsun keza İzmir hepsi İstanbul Avrupa merkez den up aldıklarını söylediler bilerek ve isteyerek anladığım kadarıyla tüm cikislari kontrol altına almak için bu şekilde bir yol izliyorlar bu neye yol açıyor daha fazla delay lag latency gecikmeye yani her şekilde izdirap
9.) Son saydığım durumu da ekleyelim size ozel yaptıkları oynadığınız oyuna siteye yönelik özel engelleme, bu durumu ilk yıllar önce rastlantı eseri tespit etmistim soyle ki PlayStation serverdan agbim parasıyla aldığı oyunu yasal olarak indirme yapacak 100 mbps paket var Sony server çok sağlam saniyede rahat 10 mbps gelmesi gereken oyun 2.5 mbps hızı geçemiyor ne yaptıysa o zaman bile sabit ip aldı herseyi denedi sorunu aşamadi farklı adreste ben giriyorum bir kerelik oyun aliyorum sorun yok onun kullanici adıyla giriyorum benim baglanti da finito, anında kanca atıyorlar yüksek uzun süren data kullanımı gördüklerinde engelliyorlar
10.) Dns olsun zaten iptal asla çalışmıyor hatta kafasina gore site engellemesi sistemini o kadar guzel bir oturtmuslarki o siteye girmeye çalışıyorsunuz internal error ya da 503, 403 gibi karşı host kaynaklı sorun veriyor anlayamıyorsunuz ne zaman başka bir farklı protokol iss ile o siteye ulaşmaya çalışıyorsunuz cat site açılıyor
11.) SPEEDTEST sitesini bile esir almışlar her zaman orda test yaptırmaya zorluyorlar command islem uzerinden ping atarak hiz testi yapınız orda vahim tabloyu görürsünüz misal girmek istediginiz site Almanya da sizi once Istanbul Avrupa uzerinden baglanti çıkışınızi Romanyaya veriyorlar ya da Bulgaristan'a oradan tekrar yurtta sizi dolandırıyorlar sonra tekrar çıkış yapıp Almanya Frankfurt uzerinden en sonunda ilgili sitenin serverina baglanmaniza izin veriyorlar bu arkadaslar gezmeyi çok ama çok seviyorlar
12.)... Bu liste uzayıp gider zira her ay her hafta yeni bir uygulama kullanici aleyhine işleme almaya başlıyorlar
Baska bir konu başlığında da Migros net var vdsl sonradan öğrendik TTnet altyapı ama cikislar Türkcell Superonline uzerinden inanır mısınız vdsl olmasına rağmen hemen hemen onda da aynı sorunlar var teşhis belli çok söylemeye gerek yok
Uzun oldu okuduğunuz için çok teşekkür ederim elbette yatırım tavsiyesi değildir son karar takdir sizindir herkese selamlar sevgiler saygılar sunuyorum hoscakalin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 26 Aralık 2024; 0:3:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yani şöyle, ben yukarıda yazdıklarınızın çoğunu yaşamıyorum ama size inanıyorum bu firmanın ne tip bir nane olduğunu kendim de tecrübe etmiş oldum 1.5 senede. Fakat kendi adıma konuşacak olursam, bant genişliği daraltmayı yaşadım, her akşam 7 den sonra twitch'de 140p bile yayın izleyemiyordum, youtube düzgün çalışıyordu ama reddit vs gibi yerler de inanılmaz yavaştı. Birkaç kez ulaştım işe yaramadı, en son şikayet var'a yazmıştım ve ertesi gün çözülmüştü. O zamandan bu zamana kadar bir sorun yoktu, benim bu yaşadığım garip sorundan kısa bir süre önce yine bant daraltması uygulandığını farkettim, eskisi kadar kötü değildi ama belliydi. Yaşadığım sorun için ulaştığımda yaptıkları işlem sonrası akşamları yavaşlık sorunu düzeldi ama yaşadığım sorun düzelmemişti. Şuan bi yavaşlık yok yine akşamları düz kullanıyorum. TT alt yapısında kullandığım Netspeed 4 sene boyunca bana böyle bir yavaşlatma uygulamamıştı, her ne kadar hızlı düzelttirmiş olsam da superonline'da yine de böyle bir şey yapmaları büyük saçmalık. Biz bu hizmete para ödüyoruz sen ne hakla yasal bir yasaklama uygulanmayan sitelere yasak uygulamaya çalışırsın.
Yani açık ve net bu konuda da herkesin söylediği gibi, kendinizi bu firmadan kurtarın abi. Ben daha önce de yazdım, mecburum. Alt yapı ekiplerine mecburum daha doğrusu, tüm site olarak superonline'a geçmek zorunda kaldık adamlar da kablolarla sürekli ilgileniyor, en son o kadar çok sorun yaşadık ki hani tüm ekip gelip çok farklı bi kablo falan çekildi. Bunu tt de yaşadığımızda, bölgedeki tt alt yapı ekibinden sorumlu kadının kapısına yalvarmaya gitti 3-5 komşum, kadın 5-6 ay önce gelemeyiz kusura bakmayın demiş göndermiş. O yüzden netspeed'den çıkmıştım ben mecburi.
Şuan yaşadığım garip soruna ben kendim çözüm yöntemi buldum, vpn vs gerektirmiyor sadece 20-25 saniyemi çalıyor ama herhangi bi şekilde internetimi etkilemiyor o yüzden bi tık şanslıyım ama yine de düz aldığım bağlantı ile herhangi bir şey yapmadan bağlanabilmek isterdim herkes gibi. Sonuç olarak benim gibi mecbur değilseniz, çıkın abi. TT alt yapısını kullanan, ucuzdan hizmet veren, kaliteli hizmet sağlayan bi ton alt firma var, onlara geçin yani niye burda acı çekiyorsunuz. Bana en son çıkmam durumunda 500 küsür tl cayma bedeli çıkarmıştı superonline, daha 10 ay var taahütümün bitmesine, ucuz söylediler yani. Bazı tt alt yapı firmaları karşılıyor 600 e kadar sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 26 Aralık 2024; 12:17:11 >
-
Cayma bedeli sözleşme sürenize göre hesaplanıyor. Ya ödediğiniz faturalara uygulanan indirim geri alınıyor yada kalan ayların ücreti. Hangisi daha düşük rakama denk geliyorsa onu alabiliyorlar.
-
Hocam her zaman yuzde yuz bu şekilde hareket etmiyorlar yüksek ihtimal gelen tepkilere gore misal bu akşam çok fazla sorun yok netflix guzel çözünürlükte izleyebiliyorum ama eli kulağındadir baktılar cikislar şişiyor hemen düğmeye basabilirler halbuki herkesin yerden yere vurduğu TTnet de asla böyle bir durum yok şeytan kulağına kurşun burdan yaptıkları uygulamalarin tek taraflı olduğunu anlayabiliriz Haaa simdi aklıma geldi bir ara Twitter yasaklanmıştı hatırlarsınız Twitter yasağı hatta 21:00 gibi kalkmıştı o zaman Turkcell Superonline en son yasağı kaldıran şirket iss olmustu demek istediğim kraldan çok kralcı bunlar tedirgin olarak hizmet almak çok kötü hayırlısı inşallah sevgilerimle teşekkürler
-
bu site saçmalık çok ciddiye almamak lazım.
en iyi bufferbloat testi için cmd yi açıp "ping 146.66.155.1 -t" yazıp yarım dakika pingi gözlemledikten sonra steam, torrent gibi yerlerden download - upload başlatmak ve ping değişimlerini gözlemlemek. ne kadar +ping görüyorsanız o derece bufferbloat sıkıntınız vardır.
zaten 25,50,100Mbps kullanıp download, upload köklüyken oyuna da girmeyin. bufferbloat'dan kurtulmak için bireysel limitlemeler yapmak en iyisi download yaptığın program ya da cihaza.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 29 Aralık 2024; 11:16:37 > -
Süperonline pişmanlıktır net şakasız abartısız
Kullanıcıların çoğu büyük kısmı şikayetçi buradaki konulara bakman yeterli kafadan diğer yerleri demiyorum bile belki ben trol yalancı olabilirim
Speedtest sonuçları gerçeği yansıtmıyor gerçek kullanımda belli olur
Süperonline nın en iyi saatleri gece 2 ile 8 aradı o da kısmen o yüzden son söyleyeceğimi ilk başta söyledim elini veren kolunu kaptırıyor Süperonline pişmanlıktır
Bu konu başlığı ve konuya yazan kullanıcılar Boşuna yazmıyor
Çok çok çok nadir şanslı bölge şanslı kullanıcı gelir şimdi speedtest yapıp paylaşır uçuyor kaçıyor der şimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 28 Aralık 2024; 17:51:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@Bucephalas Üstad, ISS o kadar bitik ki, bu salak site bile F vermiş.
-
Aynen oyle latency dan 474 almışsınız normalde en fazla 20 ya da 30 olmasi gerek burdan hızınızı yüksek olsa bile leş gibi sağlıklı bir baglantinizin oldugu ortaya çıkıyor tıpkı depremde zarar görüp tadilatla sıfır gibi yapılan çürük evler gibi ilk sallantida gidecek sizin bağlantıda en ufak ilk yüklenmede SOS verecek
Benim anlamadığım 50 yıllık bakır kablolarla yapılan beyaz saha dolapları sayesinde internet adsl ve vdsl nasil daha sağlıklı sonuç veriyor bu kadar kötü olmayı nasıl beceriyorlar ve bu hizmetlere nasil rekor fiyat istiyorlar sansürü teknik destek kalitelerini diğer olumsuz durumları saymıyorum bile...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X