Şimdi Ara

Superonline hakkında asılsız eleştiriler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
3.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun oynamadığınızı belirtip nasıl asılsız eleştiriler diye başlık atabiliyorsunuz.

Superonline ın da throlleri varmış demekki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Eskiden oyun oynardım pek sorun yaşamazdın csgo zamanlarımda bile iyiydi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum, madem bu kadar superonline fanısın gel bana yardımcı ol, benim derdim aboneliğimi kapatmak değil yaşadığım sorunu çözmek. Benim ping değerlerim normal, benim hız değerlerim normal zaten bu sorunu çözdürmeye çalışacağım diye adamlar öyle bir şey yaptı ki artık ping değerlerim eskisine göre 10 kat daha iyi oldu, tt alt yapısı kullanan başka firmaya geçsem daha yüksek ping alırım. En ufak ping spike yaşamıyorum günün hiçbir saatine, hızım olsun ping değerim olsun harikulade oldu. Ama gel gör ki sorunum çözülmedi, adamların teknik bilgisi ya sadece hız ile ilgili ya da sorunumu anlatamıyorum.

Ben son 1 aydır hiçbir online oyuna bağlanamıyorum, daha doğrusu bağlanıyorum ama bazen(çok sık) bağlanamıyorum hata alıyorum. Mesela teknik olarak anlatayım, ben oyuna bağlanırken sunucularına bağlantı isteği gönderiyorum değil mi, bu farklı aşamalardan geçiyor ve sorunsuz olduğu taktirde oyuna bağlanıyor. Birinci de bağlandık güzel, bir maça giriyorum mesela 5v5 bir oyun olsun, bu maç buldugunda yine sunucuya bağlanacağı için yine istek gönderiyor değil mi, yine aşamalardan geçiyor ve sorun görmüyor ve bağlanıyor. Maç bitiyor, yine oyunun içindeyim, 2. maça bağlantı isteği gönderiyorum oyun buluyor fakat burda bir sorun görüyor ve bağlantı bana hata veriyor, ben yükleme ekranında uzun bi süre kalıyorum ve sonrasında hata alıyorum. Bunu her oyun yapıyor, fakat gel gör ki superonline'a bunu anlatamıyorum. Birçok insan bana CGN IP'den kaynaklı sorun, sıkıntılı bir ip havuzuna girdiğimi ve bu havuzdan çıkarılmam gerektiğini söyledi. En son artık BTK şikayeti oluşturdum, tahmin edileceği üzere gelen cevap yine en alakasız şeylerle ilgili. Bir de üzerine bana CGN IP'yi biz müşterilerimize cok yararı oldugundan dolayı kullanıyoruz demişler, ben bu yüzden sorun yaşanıyor diyorum o size en iyi kaliteyi sunmak için kullanıyoruz diyor, düşün yani. Itiraz edip, beni farklı havuza almalarını istedim yeniden, ben bu adamlara başka nasıl derdimi anlatabilirim. Yani zamanında yaşayan insanlar olmuş bunu yine superonline tabiki de, çoğu sonuç olarak teknik ekipte çalışıp online oyun hakkında bilgisi olan birisini bulduklarını ve derdini ona anlattıklarını söylemiş, o kişide ip havuzundan çıkarıp farklı yere aktarmış öyle çözülmüş. Hala daha anlatamıyorum bu adamlara, ne yapayım ben şimdi gel çöz sorunumu ben superonline kullanmaya devam edeceğim problem yok başka yani.

Bu IPv6 isteği olayı nedir bu arada, ben de bi istek atayım beni CGN çöplüğünden çıkarıyorsa? Verdikleri modemin kutusunda Wifi 6 L3 ONT yazıyor, destekliyor mudur bilmiyorum?

Edit: Verdikleri modemin ipv6 geçişini desteklediğini öğrendim farklı bir konuda, talep oluşturdum. Eğer bölgesel olarak da mümkünse bu işlem bana yaşadığım sorunu yüksek ihtimal çözecektir. Bölgesel olarak da desteklemesi gerekiyormuş Ipv6'yı sanırım çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 20 Ocak 2025; 14:27:10 >

• yapici3 kullanıcısına yanıt

Talep oluşturdum hocam, kibar bir dil ile istek yaptım tabi emir verir gibi değil   Umarım geçiş yapılır da kurtulurum şu illetten ya.

• Kage. kullanıcısına yanıt

Eğer oyun sunucuları IPv6 desteği sunmuyorsa, sizin IPv6’ya geçiş yapmanız bir anlam ifade etmeyecektir. Asıl sorununuz üzerine odaklanmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulfear -- 20 Ocak 2025; 16:3:54 >
  • Ya superonline daha sana kullanıcı fiber şifreni vermiyor zapret kurdum falan diyorsun. Şifremi almak için bile sanal makine falan uğraşıyorsun neyini savunuyorsun şu firmanın. Kullandığı TATA firmasına ait yurtdışı çıkışları da rezalet ping açısından üstüne üstlük direkt devlet kontrolünde olduğu için çatır çutur bant daraltıyor kafasına göre. Resmi karar olmaksızın gündemi sarsan olay olduğunda dfirekt sosyal medyaların bantını daraltıyor onu geçtim adamlar VPN'leri bile engelliyor. Çoğu VPN engelli WARP engelli DNS'ler engelli sevmeyi gerektirecek bir tane unsur yok. ipv6 da bir şey anlam ifade etmiyor ne oyunlardaki pinginiz değişcek ne başka bir şey çünkü hala sunucuların çopu ipv4 kullanıyor. Bunun CGN ip ile falan alakası yok düpe düz yurtdışı çıkışları berbat ve derin paket inceleme yaptığının da etkisi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambo145 -- 20 Ocak 2025; 16:17:3 >
  • soulfear kullanıcısına yanıt

Oyun apileri ipv6 destekliyor genellikle daha sorunsuz bağlantı sağlamaktadır. Örneğin: call off duty

• quote:

Orijinalden alıntı: rambo145

Ya superonline daha sana kullanıcı fiber şifreni vermiyor zapret kurdum falan diyorsun. Şifremi almak için bile sanal makine falan uğraşıyorsun neyini savunuyorsun şu firmanın. Kullandığı TATA firmasına ait yurtdışı çıkışları da rezalet ping açısından üstüne üstlük direkt devlet kontrolünde olduğu için çatır çutur bant daraltıyor kafasına göre. Resmi karar olmaksızın gündemi sarsan olay olduğunda dfirekt sosyal medyaların bantını daraltıyor onu geçtim adamlar VPN'leri bile engelliyor. Çoğu VPN engelli WARP engelli DNS'ler engelli sevmeyi gerektirecek bir tane unsur yok. ipv6 da bir şey anlam ifade etmiyor ne oyunlardaki pinginiz değişcek ne başka bir şey çünkü hala sunucuların çopu ipv4 kullanıyor. Bunun CGN ip ile falan alakası yok düpe düz yurtdışı çıkışları berbat ve derin paket inceleme yaptığının da etkisi oluyor.

1. Zapret dpi sansürünü aşmak içindir band ile ilgisi bulunmuyor. (dpi bulunan iss: superonline, türktelekom, netspeed)
    2. Yurt dışı yerine altyapısına göre çıkışlar değişiyor ve ipv6 rotayı iyileştiriyor.
    3. Vpn yasakları önceden daha fazlaydı şimdi neredeyse yok wireguard kullanıyorum.
    4. Cgnat yapısıyla ilgisi var çünkü statik ip almak zorunda kalabiliyorsun. Bu konuda hak veriyorum yapçak bişey yok.
    5. Band daraltması konusunda haklılık payın var ama herkes o band daraltmasını yaşamıyor öylede bir gerçek var.
    6. Pppoe şifre bilgisi vermemesi bütün sistemleri kendi modem üzerine destek sağlamalarından kaynaklıdır bu sebepten ötürü bir kaç yöntemle alması kolay dert değil.

Bu saydıklarım yeterli cevap olmuştur umarım. Ben superonline savunmuyorum sadece sorunu cevaplıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 20 Ocak 2025; 16:39:30 >

• Tartışmaya sebebiyet ve konuyla alakasız tartışmalardan dolayı bazı mesajlara işlem yapılmıştır. Lütfen birbrimizi kırmayalım.

İyi Forumlar dilerim.

Haberleşme Forumu Kuralları:https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922

• AMC kullanıcısına yanıt

Tartışmaya sebebiyet verebilecek aslı astarı olmayan genel geçer ima yollu ithamlar konuyu açan kişinin girisinde PARAGRAF halinde bulunuyor. Gözünüzden kaçıverdi herhalde.

• bybyhappiness B kullanıcısına yanıt

Bazıları çok fazla gömüyor ona istinaden yazdım. Ayrıca niye üstüne alındın senin için konu açmadım!

• soulfear kullanıcısına yanıt

Asıl sorunun üzerine ben de odaklanmak isterim ama malesef karşı taraftan kopyala yapıştır cevap alıp duruyorum. BTK şikayetime 2. itirazımı yaptım anlatıyorum sorunu hala daha kopyala yapıştır cevap veriliyor, statik ip dayatılıyor ya da 1800tl cayma bedeli ödeyerek çıkış yapabilirsiniz deniliyor. Herhangi bir şekilde yardım alamadıktan sonra ben odaklansam ne olacak ki. Bi umut farklı şeyler deneme peşindeyim kendi çabam ile, malesef superonline tarafından en ufak yardım alamıyorum. Adamlar o kadar bilgisiz ve cahil ki sadece hız sorunlarına çözüm bulabiliyorlar, diğer sorunları nasıl çözeceklerini bilmedikleri için bilge bilge konuşup konuyu farklı tarafa çekiyorlar sanki benim bahsettiğim sorun oymuş gibi alakasızca şeyler yazıyorlar.

Bu duruma üzüldüm. Maalesef bazıları alamıyor; ya bölgesel ya da modem kaynaklı deniyor. İstersen cayma bedeli ödeyerek başka bir ISS seçebilirsin. Yada başka çaresini bulmak gerekicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 20 Ocak 2025; 17:55:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2 yıl tecrübe ettim ve halen daha böyle zaten gerisini siz düşünün tamamen kısır döngü

https://forum.donanimhaber.com/superonline-neden-ipv6-hizmetini-saglikli-veremiyor--160439453

Superonline hakkında asılsız eleştiriler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 20 Ocak 2025; 17:49:3 >

• yapici3 kullanıcısına yanıt

Cayma bedeli bu kadar yüksek olmasa şu dakikada çıkacağım zaten 1800tl para mı vereyim bu dolandırıcılığa ben? İnsanda iş ahlakı olur, kullanıcımız sorun yaşıyor ve sorun tamamen bizden kaynaklı adam vpn açtığında bu sorun çözülüyor, biz bu adama yardımcı olamıyoruz sorunu çözemedik, madur etmeyelim cayma bedelsiz çıkmasına müsade edelim demiyorlar da 1800 tl para ödeyip çıkabilirsiniz diyor, oldu canım. Bu kadarı da cidden dolandırıcılık, hem sorun onlardan kaynaklı hem yardım etmiyorlar hem de çıkamazsınız para vermeden diyorlar. Böyle iş mi olur? Hayatımda hiçbir iss'nin böyle bir şey yaptığını cidden görmedim, hani cidden görmedim. Bu kadar kalitesiz bir hizmet gerçekten yok, hani tt alt yapısını kullanan sonrasında patlayan firmalar var ya bu forumda da görüyoruz, onların hizmeti bile superonline'a kıyasla 10 kat daha iyi. Adamlar patlamalarına rağmen, ön ödeme yapılmış faturaları bile geri iade ediyor, alıp kaçmıyor o kadar yine ahlakı onuru var. Superonline tamamen insanlardan nasıl para koparabiliriz üzerinden iş yapıyor, çözebileceğini kaç kere anlattım, zamanında bu sorunu yaşayanlar teknik ekibe bağlanıp şu şekilde çözüyor diye detaylıca anlattım, amaçları bana statik ip aldırmak her ay bi de 140tl para ödeyeceğim dertleri o.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.