ee bu bile kötü :D 10.000 olması lazım her değerin :D sen bir tık şanşlısın |
Superonline hakkında asılsız eleştiriler (5. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
gündüz oluyor zaten + kick.com sunucuları v6 destekli bu yüzden de gecikmesiz yayın yapabilirim.
-
Hocam sizde sorun yok diye sorun yok diyemezsiniz ki sizin de netiniz stabil değil. 10.000 olması lazım o değerlerin yağ gibi olması lazım. neyse tartışmayacağım ama millete iyi diyip ah alıyorsunuz.
-
hocam upload QOS yaptım anladınız mı şimdi bufferbloat olmasın diye.
-
https://app.restream.io/home al buradan yap yayınlarını farkı gör yakında buraya da sansür koyarlar gerçi burayı ifşa etmek istemiyorum
-
Cevabına hemen cevap vermedim
sanırım şimdi çok daha iyi anlamışındır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
buna ne gibi bir cevap verebilirsiniz hocam ?
-
sansüre engelle takılmamak için keenetic modem Router satın alıyorlar keenetic üzerinden zapret kullanıyor bu yeni moda oldu
keenetic almak zorunda değilim zapret kullanmak zorunda değilim demiyor pardon diyemiyor düşünemiyor
keenetic zapret ipv6 vs vs bu 3 ünü aynı anda kullanıyorsan senden iyisi yok
bu şekilde kullananlar millete kraldan çok kralcılar
superonline fiber interneti adam akıllı kullanmak için keenetic - zapret - ipv6 vs şart olurken en basit vdsl de bile gerek yok adam akıllı internet kullanmak için
sonra böyle deyince konuyu başka çere çekiyorlar
(Bu arada keenetic markası ürün ile alakalı problem yok anlatmak için diyorum)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 31 Ocak 2025; 11:25:45 >
1.Keenetice ihtiyaç yok
2.ipv6 olmadanda kullanılıyor. Biz yenilik istiyoruz!
3.zapreti keenetic değil openwrt olsa yeterli
4.dpi sadece superonline da yok (netspeed bile dpi)
5.iş yeri tt olmasına rağmen netinternet seçtim. Acaba neden seçmiş olabilirim?
6.Saçmalıyorsun konuyla ilgisi olmayan şeylere burnunu sokuyorsun ve superonline kullanıyorsun :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 31 Ocak 2025; 12:56:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende eksik kalmayayım dedim testi yaptım :))
-
Henüz 15 günlük bir Superonline kullanıcısı olarak kendi deneyimlerimi aktarayım. (Daha önce TürkNet VDSL kullanıyordum.) Bölge: Ankara Keçiören. Tüm testlerimi kablolu bağlantı ile gerçekleştirdim.
- Fiyat: Rakiplerine kıyasla avantajlı. 1 yıl taahhütle 1 Gbit için 600 TL gayet iyi bir fiyat. TürkNet’in 50 Mbps VDSL için sunduğu 500 TL’lik (taahhütsüz) teklifine kıyasla oldukça makul.
- Hız: 1 Gbit hızını Steam’de sorunsuz bir şekilde alabildim. İlk başta hız tam olarak ulaşmasa da, indirme bölgesini İstanbul/Ankara’dan yurtdışına (Almanya) çekince rahatlıkla 950 Mbps seviyelerine çıktım.
- Sansür: Felaket. Çok garip bant daraltmaları ve site engelleme yöntemleri var. Sadece yasaklı sitelerden bahsetmiyorum; bu sabah Amazon’a giremiyordum, ancak VPN ile deneyince anında erişebildim. Sabahın erken saatlerinde Amazon neden kısıtlandı hiçbir fikrim yok. Bu sadece bir örnek, başka zamanlarda farklı sitelerde bu sorun yaşanabiliyor.
- Ping: Karmaşık bir konu. Önceki VDSL bağlantıma kıyasla sunucuya ve oyuna bağlı olarak 5-10 ms daha düşük ping alabiliyorum. En önemli fark, VDSL’de ping dalgalanmaları yaşarken (indirme yapmasam bile 5-10 ms’lik sıçramalar oluyordu) Superonline Fiber’de daha stabil bir ping alıyor olmam. Özellikle CS2'de köşe hareketleri, prefire denemeleri daha tutarlı hissettirdi.
- Olumsuz yanı ise, TürkNet/Türk Telekom Fiber kullanıcıları CS sunucularında 30-35 ms alırken, ben 55 ms alıyorum.
- Prime saatlerde Meter net üzerinden yaptığım testlerde Almanya’ya normalde 55 ms olan ping’in 65 ms seviyelerine çıktığını gözlemledim.
- Fıkra gibi ama VPN (Almanya lokasyonlu premium) kullanınca ping’imin 10 ms düştüğünü gördüm. Araya ek bir katman girmesine rağmen ping’in düşmesi, Superonline’ın yoğun sansür politikalarının ve kötü yurtdışı çıkışlarının ne denli etkili olduğunu gösteriyor.
Özet:
- Hız: Fiyatına göre harika.
- Ping: Fiber olmasına rağmen VDSL’den çok büyük bir fark yaratmıyor, bazen prime saatlerde daha kötü bile olabiliyor.
- Kim Almalı: Eğer genellikle singleplayer oyunlar oynayan, yüksek kalitede dizi veya film indiren/izleyen bir kullanıcıysanız, mevcut fiyat politikasıyla Superonline 1 Gbit iyi bir seçenek. Eğer Kablonet/Türk Telekom Fiber gibi bir seçeneğiniz varsa, fiyat avantajına rağmen Superonline’ı önermem. Ayrıca Altyapınız sadece 100 megabit fiber destekliyorsa, Superonline yerine Türk Telekom/Türknet VDSL almak daha mantıklı bence.
- Sansür: VPN veya benzeri kişisel bir çözümünüz yoksa, Google aramalarında bile bazen yaşanan gecikmeler rahatsız edici olabilir. Arkanızda, her adımınızı takip eden saplantılı bir ebeveyn varmış gibi hissediyorsunuz; sanki siz girmeden önce hemen birileri girip kontrol ediyormuş gibi :)
Sansür Politikası Üzerine Not:
Bu durumu değerlendirirken, Turkcell’in çoğunluk hisselerinin Türkiye Varlık Fonu’na ait olduğunu (halka açık olan kısım hariç) ve bu şirketin başkanının Recep Tayyip Erdoğan, başkan vekilinin ise Salim Arda Ermut (Berat Albayrak ve hükümete yakın birçok ismin doktora tez danışmanı) olduğunu unutmayın. Turkcell, belki de Türk Telekom’dan daha fazla iktidar partisiyle iç içe. Ping konusunda ileride iyileştirmeler yapılabilir belki ancak sansür ve yasaklar konusunda bir değişiklik beklememek lazım. Hükümet değişmediği veya şirket yönetiminde önemli değişiklikler olmadığı sürece, bu konuda bir gelişme olacağını sanmıyorum.
-
Bu şekilde yorum yapanları severim; yalan dolan olmadan, hakkaniyete uygun bir şekilde artılarından ve eksilerinden bahseden, sırf kötülemeyi huy edinmemiş.
Eleştiri böyle olmalı. Diğer türlü, eleştirmek değil, karalama kampanyasıdır. Kötü bir zihniyettir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de 1 haftadır kullanıyorum. 8 yıllık kullanıcısı olarak Turknetten geçtim. Aylardır düşünüyordum sonunda turknet fiyat sabitleme dönemim bitince turknet fiyatı yüksek geldi geçtim. 500/50 paketini aldım. İstanbul anadolu yakasındayım.
CS'de durum aynı. Ping genelde 37lerde olurdu 30 hiç görmemiştim. Simdi 55 civarı oluyor. Oyuna bi farkını çok hissetmedim. Ping yükselmesi olmadı şimdiye kadar.
İlk birkaç gün prime zamanda avrupa sunucularına upload 7-8lerde geziyordu. Downloadda ve ping normaldi. Son bir kaç gündür upload da normale döndü. Ara ara gidip gelecek gibi ama yurtdışı upload benim için günlük hayata bir etkisi yok. Türkiye için ping upload download her zaman stabil. Sitelerin yüklenmesi gayet iyi. İnternette gezinme baya akıcı. Ben de CGNAT'teyim ama normal bi kullanıcı olarak beni etkileyen bişey yok gördüğüm kadarıyla. Sadece tek farkettiği torrentlerde upload her zaman sıfır
Bir de herkes sansür sansür diyor tam olarak ne sansürlü onu çözemedim? Neyin sansürlü olduğunu yazan olmamış. Ortalıkta bir sansür lafı geziyor gibi geldi. Türknette girip de burda giremediğim hiçbir site olmadı. Bu siteler de gayet sansürlü olma potansiyeli olan siteler.
Biraz korkarak geçmiştim en fazla 1 yıl sabrederim ne kadar kötü olabilir ki dedim ama şimdiye kadar memnun kaldım. Sanırım bölgeye göre çok değişiyor biraz da şans işi gibi. Geçmek isteyen belki kolu komşusundan bi kaç gün kullanıp deneyip geçebilir
Genel olarak türkiyede internetin durumu belli olduğu için (yasaklar bakımından) hangisini kullanırsanız kullanın zaten farketmeyecek. Yasaklı olan heryerde yasaklı.
-
sansür derken +18 değil
bazı şeyler uzun uzun anlatmak yazmak gerekiyor ama bir süre sonra sıkıyor o yüzden sansür denilip ve neden denildiğine dair kaynak bilgi verilip geçiliyor özetle
mesela cs go veya valorant gibi oyunlarda adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün
bu şekilde de özetleyebilirim kabaca
zaten şu söylediklerin bile sorunlarının olduğunu gösteriyor :)
bu arada maceran yeni başlamış zamanla anlarsın neysenşimdiden sabır diliyorum :)
mesela şu linkleri inceleyin
https://forum.donanimhaber.com/superonline-aksam-saatlerinde-ping-sorunu--152050650
https://forum.donanimhaber.com/superonline-neden-ipv6-hizmetini-saglikli-veremiyor--160439453
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 6 Şubat 2025; 21:23:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben türknetten de çektiğim için belki bunlar normal geliyordur bana. Babamın şirketiymiş gibi de yıllardır değiştirmedim :) O linkleri çok inceledim zaten o yüzden kafam karışıktı. Cs’de ping olayı türknette de oluyordu. Birden 200 300lere çıkıyodu kısa da sürmüyodu bir eli mahvediyordu. Dediğim gibi superonline işi bölgeye bağlı gibi sanki. İnş çok sorun yaşamayız ne diyelim. Çekeceğimiz en fazla 1 yıl :)
Herkes aynı şeyi yaşamıyor kimseye aldırış etmeyin :) eğer sorun yoksa böyle devam edin. Bu tamamen altyapısal bir durum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: farruriBen de 1 haftadır kullanıyorum. 8 yıllık kullanıcısı olarak Turknetten geçtim. Aylardır düşünüyordum sonunda turknet fiyat sabitleme dönemim bitince turknet fiyatı yüksek geldi geçtim. 500/50 paketini aldım. İstanbul anadolu yakasındayım.
CS'de durum aynı. Ping genelde 37lerde olurdu 30 hiç görmemiştim. Simdi 55 civarı oluyor. Oyuna bi farkını çok hissetmedim. Ping yükselmesi olmadı şimdiye kadar.
İlk birkaç gün prime zamanda avrupa sunucularına upload 7-8lerde geziyordu. Downloadda ve ping normaldi. Son bir kaç gündür upload da normale döndü. Ara ara gidip gelecek gibi ama yurtdışı upload benim için günlük hayata bir etkisi yok. Türkiye için ping upload download her zaman stabil. Sitelerin yüklenmesi gayet iyi. İnternette gezinme baya akıcı. Ben de CGNAT'teyim ama normal bi kullanıcı olarak beni etkileyen bişey yok gördüğüm kadarıyla. Sadece tek farkettiği torrentlerde upload her zaman sıfır
Bir de herkes sansür sansür diyor tam olarak ne sansürlü onu çözemedim? Neyin sansürlü olduğunu yazan olmamış. Ortalıkta bir sansür lafı geziyor gibi geldi. Türknette girip de burda giremediğim hiçbir site olmadı. Bu siteler de gayet sansürlü olma potansiyeli olan siteler.
Biraz korkarak geçmiştim en fazla 1 yıl sabrederim ne kadar kötü olabilir ki dedim ama şimdiye kadar memnun kaldım. Sanırım bölgeye göre çok değişiyor biraz da şans işi gibi. Geçmek isteyen belki kolu komşusundan bi kaç gün kullanıp deneyip geçebilir
Genel olarak türkiyede internetin durumu belli olduğu için (yasaklar bakımından) hangisini kullanırsanız kullanın zaten farketmeyecek. Yasaklı olan heryerde yasaklı.
37'lerden 55ms ping'e yükseliş kötü olmuş, bunun dışında memnun kalmanıza sevindim.
Sansür olayı genel bir tanım. Örneğin torrent'te upload'ınız 0'mış, indirdiğiniz torrent'in sunucularına bunu yapmaya yasal olarak hakları ve gerekçeleri yoktur belki ama kafalarına göre çeşitli protokolleri ve siteleri engelleyebiliyorlar. Daha kötüsü, belli zamanlarda yasaklı olmayan sitelere dahi bant daraltması uygulayabiliyorlar; Türknet'te bunlar olmuyordu pek. Önceki mesajımda da belirttiğim üzere, hükümetin yasaklı siteler hakkındaki politikalarını üretenler bu şirketin yönetim kurulunda. Bu işe kafayı takmışlar ve alabilecekleri tüm önlemleri alıyorlar, insanların sansür konusundaki kaygıları ve çekinceleri bundan kaynaklı. Olay sadece yasayı uygulamak değil yani, bu yasakları düşünenler zaten bu şirketin bizzat yöneticisi :) Ben şimdilik büyük bir sıkıntı yaşamadım ama VPN'leri hatta VPN protokollerini dahi engellemişler geçmişte, şu andaki durum ne bilmiyorum. Ama ilerde büyük bir deprem olduğunda, ülke çapında önemli bir olay olduğunda vs. internete erişimimin kısıtlanacağını biliyorum artık, ama umarım bu tarz şeyler hiç yaşamayız.
Genel memnuniyet açısından ben de memnunum şu ana kadar. Ping açısından ilk yazdığımın aksine şu anda oyununa bağlı olarak ya aynı ya 3-5 ms fazla alıyorum VDSL'e göre maalesef. VDSL'de Overwatch'ta 62-63 ms ping'im varken bir süredir bu değer 68-69ms. Başlarda 58ms ping'e düşmüştü. Ancak ping'im kaç olursa olsun, neredeyse hiç oynamıyor. Örneğin 67 ise 67ms olarak kalıyor, stabil kalıyor ve bu çok iyi. Diğer taraftan 60-65mbit'ten 950mbit hıza geçmek inanılmaz oldu. İstediğim büyüklükteki (60-70 gb mesela) oyunu yaklaşık 10 dakikada indirebilmek büyük bir lüks, eskiden oyunları indirip diskte bekletirdim ilerde oynarım hemen silmeyeyim diye; büyük oyunları almadan önce "ya bunu şimdi indirmek için kaç gece pc açık kalacak" diye düşünürdüm ama şu an böyle bir kaygı kalmadı. Youtube'ta 4k 60fps videoları ileri sarmak, 2x hızda oynatmak vs sanki videoyu kendi pc'mde oynatıyormuş gibi çok akıcı. İnternet maceram 8mbit dial-up bağlantıyla başlamıştı, şimdi 1000mbit fiber'e geçmek rüya gibi :)
-
Süperonline fiberin yaklaşık 8 yıldır abonesiydim.
En mutlu olduğum an iptal ettiğim andır.
Bu mutluluk öyle bir şey ki, gelip burada SOL şöyle kötü böyle kötü demeye bile gerek duymuyorum :))
Allah hepinize kurtulmayı nasip etsin.
-
Tam olarak ne yaşadın aydınlatırsan bizi iyi olur?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X