Şimdi Ara

Superonline IPv6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

FTTH altyapısında IPv6’ya geçiş yapmış herhangi birisi var mı? Geçişinizi nasıl yaptığınızdan bahsedebilir misiniz?

IPv6’nın hizmete açıldığını biliyorum, FTTH odaklı sunduklarını da biliyorum, X üzerinde Turkcell müşteri hizmetleri ile görüştüğümde bilgi veriyorlar, konu hakkında da bilgililer fakat sesli onay için müşteri hizmetlerine aktarıyorlar.

Müşteri hizmetlerininde neredeyse hiçbir temsilci IPv6 hakkında bilgi sahibi değil, modemden kaynaklı mı diye soruyorum ve temsilcilerden modeminiz WiFi 6 destekli dönüşünü alıyorum.

CGNat’ten statik IP olmadan çıkış yapamayacağımı bildiğimden en azından IPv6’ya geçiş yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Konu hakkında bilgisi olan varsa bana da bilgi verebilir mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sanırım Bölgeye göre İPv6 veriyolar sizin bölgenizde İPv6 aktifmi öğrenmen lazım aktif ise bilen m.h denk gelip istemen lazım ve yeni modemler ile beraber veriyolarmış h3600 v9 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarlack -- 12 Ağustos 2024; 23:5:58 >
  • Şu konu ibretlik durumun ne kadar içler acısı kötü olduğunu gösteriyor

Pilot yani kabaca deneysel aktif bölgelerde ipv6 kullanılıyor
    Öyle isteyene ipv6 vermiyorlar

Statik ip çok işe yarar bir şey değil gerçi ne için kullanılacağına bağlı ama dediğim gibi çok kullanışlı bir şey değil çözüm amacından ziyade bir araç mesela güvenlik kamerası için gibi vs

Müşteri hizmetlerinin bilgi tecrübesi sıfır zaten komedi resmen

Güvenli interneti kapalı + statik ip aldığımda sansür engelleme vb şeylerden kurtulamadım çözüm değil yani
    Aylık 100 TL statik ip vereceğime vps sunucu alıp vpn wireguard kurup kullandığımda daha sağlıklı olduğunu gördüm daha iyi kesinlikle ama cs go gibi oyunlarda işe yaramıyor ama mesela kendimden örnek vereyim telegram da canlı sesli sohbet vpn siz yapamıyordum vpn ile yapıyordum veya COD a giremiyorsundur vpn ile giriyorsundur veya başka iss de yapmak istediğin bir şey engelli değildir Superonline da engellidir vpn ile yaparsın bu arada bu senaryolarda da statik ip işe yaramıyor bende işe yaramamıştı

Superonline dan ne kadar uzak o kadar iyidir abartısız diyorum Superonline pişmanlıktır
    Tüplü ferrari den farkı yok
    Vdsl 35/5 ile özgürsün

COD

https://forum.donanimhaber.com/superonline-call-of-duty-online-sorunu--157497510

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159316462

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 15 Ağustos 2024; 12:51:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Trabzonda FTTH altyapıda wifi 6 modem talep edip kurulunca IPV6 kendiliğinden aktif olmuştu.

• logitech_5 L kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Modeminizin markası ve modelini söyleyebilir misiniz?

• slaperigtje S kullanıcısına yanıt

ZTE H3600

• Kendiniz geçemiyorsunuz, bazı bölgelerdeki kullanıcılar kullanabiliyor ve bunu süperonline kendi belirliyor. Zaten ipv6 süperonline için hala test sürecinde.

Tabi full ipv6 yok, çift mod çalışıyor modem karşı taraf ipv6 destekliyorsa ipv6 üzerinden cgnat olmadan çıkıyorsunuz, karşı taraf ipv6 desteklemiyorsa yine cgnat üzerinden ipv4 ile çıkış yapıyorsunuz. Yaklaşık 2 yıldır aktif olarak kullanmaktayım ipv6'yı, ilk sene sıkıntılıydı baya bağlantı sorunları yaratıyordu ama son 1 senedir gayet stabil çalışıyor. Ve ipv6 trafiğinde gecikme bir tık daha az.

Superonline IPv6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 21 Ağustos 2024; 0:38:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ttnet İPv6 Protokölüne Geçiyor
    11 yıl önce açıldı
    Superonline VDSL Ping?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı modem var ve Wi-Fi gücünden ve kopma olmamasından dolayı değiştirmek istememiştim ama IPv6 için değiştirsem mi diye düşünüyordum. Bu modemle IPv6 kullanabiliyorsanız benim de değiştirmeme gerek yok o halde.

Umarım en kısa sürede benim için de aktifleşir. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

• şuan turkcelldekı en iyi modem hangisi? o modem ipv6 destekliyor mu?

• mrkaraburc kullanıcısına yanıt

next-gen diye tarif ettikleri fakir wifi6 modemlerin hepsi ipv6 destekli.

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

destekli olmasına rağmen sistemde desteksiz çıkıyor hocam hepsi değil. acs den çekmesi gerek

• TolgaGazi3548 T kullanıcısına yanıt
    Modemi soruyor, modemler destekli. Bölgede demo açıksa OLT den alır yoksa alamaz.

Ben de modemim iyi diye IPv6 tetikleyen ZTE modeme geçiş yapmamıştım. Burada yazdığımdan beridir internet kesilip duruyor. Taahhüt yenilemeden mi yoksa başka bir şey mi çözemedim.

ZTE’nin modeminin otomatik IPv6’ya geçirdiğini okumuştum forumda fakat deneyemedim.

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

ahah hocam ciddi misiniz ?

şuan mesela tplink modeme geçiş yapıp modemi rootladım..

çünkü ipv6 alamıyordu sonra bir baktım ki ipv6 pppoe de kapanmış neden biliyor musunuz seri numarasını sisteme giriyorlar uyumlu diye SN girmezlerse uyumsuz çıkarsa ipv6 almıyor başka modem taksanız da almıyor..

Superonline IPv6

Superonline IPv6

şuan ipv6 almıyor sol ex530v.

Hocam, belki ufak bir unutkanlık olabilir, sol wifi6 konusunda boşa anlatan bendim bunları. Modemlerin hepsi ip6 destekli. OLT de ipv6 dhcp açıksa aboneliğinize ekletmek için statik geçiş yapıp dönmek ya da yeni tanım dosyası (abonelik) açtırmanız gerekiyor. 3-4 ay önce sorduğunuz soruları unutmayalım :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.