Turk telekom kurumsal müşterilerine veriyor |
Superonline IPV6 Tanimlatma Taktigi (9. sayfa)
-
-
bireysele de veriyor, bölgeye göre tanımlama yapıyorlar ben 3-4 sene önce tt de 8mbps pakette bile kullanabiliyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 12 Haziran 2023; 12:4:24 > -
tek pubg mobile oyunuyorum oyun sunucular IPv6 kullanmıyor diye biliyorum
-
Bölgesinde IPv6 aktif olup, bu şekilde modemi değiştirtip hesabına IPv6 tanımlanan, sonra PPPoE username/password ile kendi modemini kullanan ve halen IPv6 alabilen var mı? Ben yıllardır PPPoE ile kendi modemimi kullanıyorum DD-WRT sürümlü. IPv6 ayarları var. Tahminim @fiber hesabıma SuperOnline IPv6 tanımladıktan sonra kendi DD-WRT ayarlarından Native IPv6 from ISP ayarına tıklayınca olacak ama gene de benim durumumda olan kişiler varsa ve doğrular ise sevinirim.
-
benim gördüğüm kadarı ile ipv6 kullananların hepsi pppoe ve vlan ile bağlantı sağlayan yeni/modem değişim yapmış aboneler. ftth'da ipv6 için gpon değişmesi lazım gibi geliyor.
ne zamandan beri vlan kullanmaya başladılar, vlan için gpon değişimi şart mı vs deneyimli bilgi paylaşan görmedim. fttb için hiç fikrim yok ama o kadar eski cihaz ise router değiştirmekle ipv6 alabilmek zor olmalı.
-
PPPoE ve VLAN zaten hep vardı. O konuda eskiden bu yana bir değişiklik olmadı. VLAN kısmı sadece bu günlere kadar verdikleri eski modem arayüzlerinde gözükmüyordu. VLAN otomatik bir ayardır yani default bir şeydir, korkacak bir şey yok. Bir yanlış anlaşılma olmasın kafanızda. Mesela 2019 civarı MAC Address klonlama gerekmeye başlamıştı, o yeni bir şeydi. VLAN böyle bir şey değil. Bu da benim DD-WRT VLAN ayarı. Hiç ellemedim. Default.
Bizim internet FTTB. Hatta en eskilerden. Benim sormaya çalıştığım şey şu esasında. SuperOnline servisi bana ZTE 3600 taktıktan sonra ve P12 yüklendikten sonra, eğer bölgemde IPv6 denemeleri varsa ve aktif ise, SuperOnline merkezden benim ***@fiber hesabıma IPv6 tanımladıktan sonra, ben ZTE H3600 modemi çıkarıp mevcut PPPoE ve Mac Address Clone ile yıllardır kullandığım modemden IPv6 alabilir miyim?
Anladığım kadarıyla forumda Keenetic marka router kullanlar da böyle yapıyor. Sorum bu arkadaşlar yukarıda belirttiğim setup ile halen IPv6 alıyorlar mı? Sonuçta benim IPv6 sekmesi böyle. Tahminim ***@fiber hesabıma IPv6 tanımlandıktan sonra burası Native IPv6 from ISP seçili olunca ve reboot edince IPv6 almaya devam edeceğim ama benzer kullanıcı var mı merak ediyorum.
Prefix 128 olacak galiba?
-
0ldskool hocamın vakti varsa yardımcı olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar, ben tam olarak o şekilde IPv6 kullanıyorum. H3600 kullanırken modemi değiştirdim, şu an aşağıdaki ayarlarla sıkıntısız IPv6 alabiliyorum. Bazen almıyor, bazen alıyor yalnız. Superonline kaynaklı diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tst- -- 23 Ağustos 2023; 19:53:29 > -
Tam olarak aradığım buydu. Çok saol. Sizin internet FTTH mi FTTB mi?
Bu arada konudaki bazı arkadaşlar 128 prefix olduğunu yazmış ama size 64 gelmiş. İlginç.
Quad9
-
Hep karıştırıyorum ikisini, eve kadar fiber kablo geliyor GPON ile modeme wan ile bağlıyım.
Quad9 kadar memnun kaldığım bir dns sunucusu olmadı bu zamana kadar, kendim vds ya da cloud üzerinden uğraşsam bu kadar olurdu sanırım.
-
vlan tagging otomatik olan bir cihaz kullanmadım. mac klonlama da ftth için hiç gerekmedi, fttb kullanmadım bugüne kadar.
ben bildim bileli wan için superonline'da tagging gerekmedi. 1-2 seneye kadar vlan 100 ayarı (bir iki kurumsal bağlantı dışında) hiç duymamıştım, sadece tv için 103 kullanılıyordu + voip vardı. wan 0 (untagged) kullanılıyordu, bende hala aynı.
eski arayüzlerde root şifresi ile herşey okunuyordu zaten, vlan tag 0 idi... bir adım ötesinde gpon gem portlarında vid 100 yoktu. ama malum altyapı bölgeden bölgeye değişiyor, antalya'da en cins/uyumsuz olan alcatel altyapısı var.
benim router değişince ipv6 gelmesi ile ilgili teorim, gpon değişince yeni config geçiş ve vlan tagging ile birlikte ipv6 desteğinin bölgede varsa gelmesi. tabi bu fttb için geçerli olmaz + sadece teori.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 23 Ağustos 2023; 22:0:20 > -
Arkadaşlar şuan için ip v6 nın pratikte bir avantajı var mı? Uğraşmaya değer mi yani?
500mbit e taahhüt yeniledim, Wi-Fi 6 modem istedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
ISP ipv6 tanımı sağlarsa ve router ipv6 destekliyorsa kullanılabilir. Ama önce ISP’nin ipv6 tanımlaması şart.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
superonlinede ipv6 otomatik tanımlanıyor hocam yeni üretim modemi gördüğü an gece yarısı güncelleme geliyor sabaha bir uyanmışın bakmışın ipv6 gelmiş :))
-
-
Hocam üsteki arkadaşın belirttiği gibi gece yarısı otomatik olarak firmware aldıktan sonra eğer modeminiz için destek geldiyse ipv6 modeminize tanımlanıyor eğer yazılım güncellemesi geldiği halde ipv6 tanımlanmadıysa henüz bölgenizde aktif olmadığı anlamına gelir
-
Şuan IPv6 nın pratikte bir faydası var mı? İlerde tamamen IPv6 ya geçilince cgn olayları falan bitecektir ama şuan için aktif bir faydası oluyormu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
neye göre ipv6 tanımlandığını anlamadım. bende ZTE cihaz var ama yukarıda bahsedilen gibi en son çıkan değil, bir türlü firmware güncellemesi almamıştı. zaten ZTE kullanmıyorum Keenetic ile kullanıyorum. Statik ipv4 kullanıyordum. Bugün iptal ettirdim. Ardından ipv6 aldım kendiliğinden. şu an CGNAT ipv4 adres ve /56 ipv6 adres var.
bu da ethernet portu (WAN) üzerindeki profilin ayarları (sadece PPPoE kısmında ipv6 seçili. buraya dokunmuyorum zaten)
not: altyapı FTTB. bi 10 yılı temiz var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnSplendidNinja -- 27 Ağustos 2023; 22:53:18 >
-
Hizmet tanımınıza, yukarıda da yazmıştım. Statikten dinamiğe döndüğünüzde şablondan hizmet tanımınızı güncelledikleri için bölgede hizmet var olduğundan ve modeminiz desteklediğinden dolayı otomatik geçtiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X