Şimdi Ara

Superonline VDSL'E Geçmelimiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar ForumDonanım ailesi . Ben Kastamonu'da TTnet'den mağdur bir öğrenciyim 35 mbps vdsl 2 internet kullanıyorum ve öğrenci evinde kalıyorum. Oturduğumuz yer 52 daireli 5 bloklu bir site ve sitenin hemen hemen hepsi ttnet kullanıyor. Ben cs:go oynuyorum görebildiğim minumum ping 120 ms wi-fi açık veya kapalı fark etmiyor sürekli sabit 140-160 civarları arasında pingim oluyor genelde ve bu beni çok sinir ediyor bu aralar kendime yeni internet almayı düşünüyorum evde sadece ben kullanacağım Superonline VDSL 24 mbps 100 gb akk üniversiteli kampanyasını sizce bunu alsam fark olur mu aldığıma değer mi ping değerlerimde azalma görürmüyüm şuan speedtest değerlerim bile 50 ms berbat bir internet kullanıyorum bu konu hakkında bana biraz fikir verirseniz çok memnun kalırım. Bugün itibari ile Superonline başvurmayı düşünüyorum çünkü şimdiden çok teşekkür ederim yardımcı olanlara .

• speedtestte dahi 50ms ping alıyorsan bina içi tesisatın kötü olabilir. Ayrıca superonline vdsl hizmetini tt altyapısı üzerinden veriyor zaten internet kalitende bir değişim olmaz. Ttden çıkmak istiyorsan türknete geçebilirsin 100mbite kadar alabildiğin hız 150gb akn 60tl. Hayırlısıyla bende geçicem bu ay taahhütüm bitiyor.
  • Aynı alt yapıyı kullandıklarını biliyorum ama superonline kendi yurt dışı çıkışlarını kullanıyor diye biliyorum ve sunucu yoğunluğu bakımından bu bölgede superonline daha rahat. Bina içi tesisatına gelince dediğim gibi site 5 blok ve hemen hemen her blokta arkadaşlarım var go oynayanlara baktığım zaman aldıkları ping değerleri benimle aynı ama emin değilim bina içi tesisatının iyi olup olmadığını nasıl anlayabiliriz peki ?
  • Kardeşim merhaba,
    İlk önce süperonline ttnet alt yapısı kullanıyor.
    Süperonline geçtiğin an sana bir takım sıkıntılar yapabilirler...
    Geç bağlarlar, arızaya ilgili olmazlar.

Felan filan
    Modem yanında ise fotoğrafını çekip atar mısın Dls kablosunu..

Kablo üzerinde cat5 veya cat6 23awg yazıyor mu?
    Bu kablolar ile çok iyi veri akımı sağlayabilirsin.
    Fakat bunun çakmaları var iyisini bulmak gerek.

Bende VDSL bağlattım eski telefon kablosu 16 mbps hızın 13,5 mbps kadar sorunsuz alıyordu.
    Fakat üstüne bağlanmıyordu..

Bir bakıp bize fotoğrafını çekip yayınlar isiniz yardımcı oluruz inşaAllah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VDSL kullanımında ttnet veya Superonline da olman fiyat veya performansta bir fark yaratmayacaktır. hemen hemen aynı fiyatlara satıyorlar. sorun anında daha hızlı geri dons alabilmek adına ttnet daha avantajlı olabilir.
  • Kablonun üzerinde CAT5E 24AWG yazıyor
  • Tek ve en büyük sorunum ping TTNET müşteri hizmetleri ile kaç defa konuştum bilmiyorum bana sürekli ping bizden kaynaklı bir sorun değil diyip duruyorlar konuşma devam ettiğinde arıza kaydı oluşturdum evinizde TürkTelekom Elit servis yollayacaz şu kadar ücret karşılığı vs. diyolar onaylıyorum elit servis denen ekip geldi 2 kişi bana sorunumu sordular pingim yüksek diye söyledim kendilerine bana ping ne dediler ben o an sinirlendim sonrasında bi cihaz bağladı hatta hızınız normal herhangi bi anormallik yok diyip gittiler ben defalarca söyledim hızımdan şikayetim yok pingim yüksek diye ama her seferinden aynı cevapları aldım
  • Bide ekleme yapıyım şöyle dediğim gibi Kastamonu'da öğrenciyim bundan 4-5 ay önce başka bi sitede oturuyoduk aynı modem kablo üzerinden hizmet alıyodum orda ping değerlerim 50-60 ms idi cs:go'da. Ne zaman bu yeni siteye taşındık benim ping sorunum ve ısrarla bizde sorun yok demeye devam ediyolar. Türk Telekom hizmet binası'da evimin 100 metre yanında eski siteyle şuanki sitenin arasıda 1 km en fazla .
  • VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 0 hour: 11 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 2.243 Mbps 35.943 Mbps
    Actual Net Data Rate: 2.035 Mbps 35.838 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 36.0 dB 33.4 dB
    Actual Delay: 16 ms 16 ms
    Transmit Power: - 3.2 dBm 10.6 dBm
    Receive Power: -10.8 dBm 2.7 dBm
    Actual INP: 5.0 symbols 7.0 symbols
    Total Attenuation: 7.7 dB 7.8 dB
    Attainable Net Data Rate: 47.981 Mbps 131.476 Mbps

bunlarda modem bilgileri hat değerleri vs. sanırsam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.