herkese merhaba Bir yıldır KabloNet 100mbps internet kullanmaktayım ve iki hafta sonra sözleşmemiz bitiyor. Genel anlamda internetten memnunum, ortalama 97-98mbps hız alıyorum ama oyunlar da yüksek ping aldıyorum. WoW gibi oyunlarda 70-90ms ping oluyor,IP havuzunda da değilim, sırft bu yüzden Kablonet kullanmak istemiyorum. Binamızda fiber hizmeti veren hiç bir firma yok. Ya kablonet şle devam edeceğim yada vdsl, aranızda vdsl kullanıp oyun oynayan arkadaşlar varmı? mümkünse pinglerinizi özellikle wow için paylaşabilirmisiniz? teşekkürler |
Superonline Vdsl vs Kablonet Ping
-
-
Turknet 100mbit kullanıyorum İstanbuldayım, avrupa World of Warcraft serverlarına ping sonucum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 26 Mayıs 2021; 0:29:36 > -
Binada fiber yoksa digerlerini hiç bulaşma. Kablonete devam et -
quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdTurknet 100mbit kullanıyorum İstanbuldayım, avrupa World of Warcraft serverlarına ping sonucum
Hocam bu tt ftth altyapısı mı? Aynı sunucuya traceroute de yapar mısınız rica etsem?
-
quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdTurknet 100mbit kullanıyorum İstanbuldayım, avrupa World of Warcraft serverlarına ping sonucum
Değerler çok güzel. Bu vdsl değil mi? Bizim hat baktığım zaman max 75 mbps destekliyormuş o sorun zaten. Ama TurkNet yorumları %50-50 forumlarda, kimine güzel kimine kötü çıkıyor şansına. Bir ülkede düzgün bir internet bulmak bu kadar zor olmamalı!
-
Hocam beni seni hayırlıyorum sende geçen sene kablonet almıştın ama demiştin sizin evde Turkcell fiber var ona geçeceğim, geçmedin mi?
-
Hocam ben de sizi hatırladım. Evimize superonline beklerken aynı anda tt ftth de geldi sürpriz bir şekilde. Superonline Fttb olduğundan Türk telekom altyapısı daha cazip duruyor. Altyapı kurulumu yeni bitti. İlk olarak Türknet aracılığı ile tt ftth altyapısını deneyimleyeceğim eğer memnun kalmazsam superonlinea kesin olarak geçeceğim. Tabi bir de kablonetin çıkaracağı fesih bedeli de merak konusu.
-
size fiber gelmesi çok iyi olmuş, sıkıntı yaşıyacağınızı sanmıyorum, bizde malesef vdsl ve Kablonet mevcut, 15 gün sonra sözleşmem bitiyor, Ne yapcağımı bilemiyorum, İstanbulun göbeğinde caddeye kadar fiber gelmiş binada fiber yok sırf site olmadığı için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: atrabansize fiber gelmesi çok iyi olmuş, sıkıntı yaşıyacağınızı sanmıyorum, bizde malesef vdsl ve Kablonet mevcut, 15 gün sonra sözleşmem bitiyor, Ne yapcağımı bilemiyorum, İstanbulun göbeğinde caddeye kadar fiber gelmiş binada fiber yok sırf site olmadığı için.
Hocam bize de 2 sağlayıcı da yalvarttı. Superonline ikna olunca TT kurnazlık yapıp rekabet olsun diye biz başvurmadan, ruhumuz duymadan hazırlamış sistemi. Kazı yapılmasına gerek yoktu zaten dandik dsl yolundan döşemişler kabloyu.
-
Nasıl ikna ettiniz? Sitedemi oturuyorsunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: atrabanNasıl ikna ettiniz? Sitedemi oturuyorsunuz?
Hocam sitede oturuyorum fakat 2 apartmanlı bir site. Diğer apartmanda zaten SOL altyapısı olduğundan sistemi getirmelerinde site faktörünün etkisi yok. Sanırım işlerine geldi, Adana için yatırım bütçeleri oluşturuldu. Ben 2015'ten beri her sene şansımı deniyordum geçen sene olumlu yanıt aldım.
-
Hayır hocam, VDSL.
evimdeki kablolar 30 senelik hatta :D Tracert de yaptım buyrun
-
aslında turknet kötü değil. yorumların kötü olmasının sebebi kötü durumda olanlar yazıp paylaşıyor, interneti iyi olanlar neden bunu yazsın. Biri internet ile ilgili yorum yapıyorsa kötü olduğu için yapıyordur. Benim çook türknetli arkadaşım var hepsi memnun. Bi o kadar da turktelekom kullanan arkadaşım var hiçbiri memnun değil
-
Hocam ben şimdi tt ftth üzerinden Türknet alsam treace routeda görünen pop noktaları Türk telekom mı ait olacak yoksa Türknete mi?
-
Turknete ait olacak.
-
Şu an daha da meraklandım. Çünkü Adana'da Türk Telekomun vdsl'i dahi Superonline'dan daha düşük ping değeri sağlıyor. Türknet tamamen soru işareti olacak çok sabırsızlandım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SenseightŞu an daha da meraklandım. Çünkü Adana'da Türk Telekomun vdsl'i dahi Superonline'dan daha düşük ping değeri sağlıyor. Türknet tamamen soru işareti olacak çok sabırsızlandım.
turknet alacak mısınız :D
-
Evet hocam zaten deneme yapmaya çok müsait şartları var. Bir şans vermesem içimde kalır.
-
Hocam o zaman size davetiye kodumu vereyim ,ikimiz de 1 ay bedava kullanalım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdHocam o zaman size davetiye kodumu vereyim ,ikimiz de 1 ay bedava kullanalım.
Tabii ki.
Benzer içerikler
- 1 aylık taşınabilir internet
- son bağlantı kurmanızdan bu yana bazı bilgiler değişti
- superonline modem iade nasıl yapılır
- yurda internet bağlatmak
- status: unable to connect error reason: failed dns lookup check error code: cf_dns_lookup_failure error description: could not connect because of dns lookup failure. learn more: https://cfl.re/cf_dns_lookup_failure
- mobil veri çekmiyor
- zyxel modem kurulumu
- statik ip
- turkcell abone sayısı
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X