Şimdi Ara

Sürahideki Buz & Bardaktaki Buz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, çok kötü aklıma takıldı ve çözemiyorum.
    Şimdi bir bardak suya ve bir sürahiye buz atıyoruz. Hangisi önce erir? Neden?
    Benim düşüncem:
    quote:

Aradaki sıcaklık farkı arttıkça daha çabuk eridiğini biliyorum.
    Bardaktaki sıcaklık farkının daha çabuk kapanıp,
    erimenin yavaşlıcağını düşünüyorum.
    Ama aynı zamanda sürahideki denge sıcaklığının daha az olduğundan
    daha çabuk ericeğini düşünüyorum.

• denizdeki buz daha çabuk erir.
  • Isıyı "emecek" kütle arttıkça erime hızlanır. Bu nedenle sürahideki buz daha hızlı erir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle buzun kütlesine bağlıdır. Buzun erimesi için gereken ısı Q=m.Le ile hesaplanır. (m=Buzun kütlesi,Le= Buzun erime ısısı )

Daha sonra çözücünün kütlesine bağlıdır. Buzun erimesi için gereken sıcaklığı kütlesi daha fazla olan daha çabuk sağlar. Çözücünün buzu eritmesi için gereken ısı Q=m.c.Δt ile hesaplanır. (m=Çözücünün kütlesi ,c=Çözücünün öz ısısı, Δt= Çözücüdeki sıcaklık değişimi)

Verilmesi gereken ısı kütleye bağlı olduğu için sürahi ve bardağa atacağın aynı miktardaki buzdan önce sürahide olanlar eriyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda'

Öncelikle buzun kütlesine bağlıdır. Buzun erimesi için gereken ısı Q=m.Le ile hesaplanır. (m=Buzun kütlesi,Le= Buzun erime ısısı )

Daha sonra çözücünün kütlesine bağlıdır. Buzun erimesi için gereken sıcaklığı kütlesi daha fazla olan daha çabuk sağlar. Çözücünün buzu eritmesi için gereken ısı Q=m.c.Δt ile hesaplanır. (m=Çözücünün kütlesi ,c=Çözücünün öz ısısı, Δt= Çözücüdeki sıcaklık değişimi)

Verilmesi gereken ısı kütleye bağlı olduğu için sürahi ve bardağa atacağın aynı miktardaki buzdan önce sürahide olanlar eriyecektir.

Saol

• sürahii
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıcak sudaki plastik kokusu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.