Şimdi Ara

Sürekli Hapsırık ve Burun Akıntısı Problemi Olanlar [Alerjik Rinit] -Ameliyat oldum- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
8.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Allah sabır versin hocam işiniz zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meraklıoyuncu

Allah sabır versin hocam işiniz zor.

amin

• Aynı sorunlar bendede var , her sene nisanda başlar ekime kadar giderdi.

Ancak bu sene ne hikmetse son 1 aydır tık yok :) yaptığım tek değişiklik ise koyun yoğurdu yemeye başlamam.

İnternette gördüm saman nzelesine alerjik rinite 1 e 1 miş.

Denemeni tavsiye ederim.
  • Dediklerinin hepsi bende de var. Yalnız fark ettiysen herkesin sıkıntısı aynı burun yamuklugu diyor ve benimde öyle. İleride ne gibi sorun teşkil eder bu yamukluk ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lala23

Dediklerinin hepsi bende de var. Yalnız fark ettiysen herkesin sıkıntısı aynı burun yamuklugu diyor ve benimde öyle. İleride ne gibi sorun teşkil eder bu yamukluk ?

evet hocam farkettim onu. ben 4-5 yıl önce kavgada burnuma darbe aldım ondan sonra baslamıstı. ne hikmetse darbe veya yamuklukla alakası olmadığını söyledi gittigim doktorlar

• Alerjik rinit için deri alerjen testi yaptırın, sonra spesifik ve total igE baktırın ve alerjenden olabildiğince uzak durmaya çalışın. Tamamen kurtulmak istiyorsanız spesifik alerjen için immunoterapiye başlayın, bu sırada semptomlar çok yoğun olursa önce antihistaminik deneyin desloratadin gibi, yetmezse antihistaminigi bırakıp Avayms kullanarak semptomları bastırın. Glokom veya katarakt sorununuz varsa Avayms ı dikkatli kullanın veya hiç kullanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Alerjik rinit için deri alerjen testi yaptırın, sonra spesifik ve total igE baktırın ve alerjenden olabildiğince uzak durmaya çalışın. Tamamen kurtulmak istiyorsanız spesifik alerjen için immunoterapiye başlayın, bu sırada semptomlar çok yoğun olursa önce antihistaminik deneyin desloratadin gibi, yetmezse antihistaminigi bırakıp Avayms kullanarak semptomları bastırın. Glokom veya katarakt sorununuz varsa Avayms ı dikkatli kullanın veya hiç kullanmayın.

hocam ben deri testi defalarca yaptırdım ve hic birseye alerjim cikmadi ?

• Bende de var nazoster kullanıyorum bi bu rahatlatıyor

• hocam bende de sorun var ama çok takmıyorum artık bayadır böyle. bazen sabahları bi 5-10 kere üstüste hapşırıyorum sonra geçiyor ve kendimi bildim bileli burun tıkalı hep peçeteyle gezerim mayt ve güneş alerjisi var bende .alerjiye alıştım ama burun büyüklüğü bununla mı alakalıdır sizce . burun büyüklüğü bununla alakalıysa doktora gidebilirim

edit : burnumda hiç yamukluk yok sadece büyük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hynx -- 7 Temmuz 2015; 17:49:17 >
  • Aynı şikayetlerden doktora gittim tek farkım ben hapşırmam yani birşeye alerjim yok ama burun etleri garip bir madde-cisimden dolayı şişer ve tıkanıklık hissi verir.,

Geçen yaz; ilk 1 ay için ilaç tedavisi önerdi doktor, tedavi sonuç vermedi, burun spreyleri iyice etleri büyüttü.
    Kıkırdak yamukluğundan ameliyat oldum geçen yaz. "septoplasti"
    neyse kışı sorunsuz çıkardım, yazın denizden çıkmadım sinüslerini iyice boşalttım bununda faydası büyük.
    yani kısacası geçen seneyi; 2 burun deliğide açık, akıntı olmadan geçirdim. Sabah kalkdığımda genzim dolmuyordu bu seneye kadar.

Bu seneye girdiğimizde hastalık üstüne hastalık geçirdim,
    gittiğim her doktor alerjik olarak burun etlerinin şişip burun tıkanıklığına ve sürekli akıntıya neden olduğunu söyledi.
    Et alımı istedim radyofrekans önerdiler; şu sıralar işlerin yoğunluğundan gidipde burun etlerini yaktıramadım..

İşi sinüzite bağlıyorum ben, baş ağrısı 1.faktör, geniz akıntısı 2 ve koyu burun akıntısı 3. faktör..
    Elimden şu sıralar peçete-mendil eksik olmuyor, sıcakda burnum akıyor soğuk ortamda burun tamamen tıkanıyor.

haftaya nasipse radyofrekans için muayene gideceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 7 Temmuz 2015; 18:09:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neb_remo

quote:

Alerjik rinit için deri alerjen testi yaptırın, sonra spesifik ve total igE baktırın ve alerjenden olabildiğince uzak durmaya çalışın. Tamamen kurtulmak istiyorsanız spesifik alerjen için immunoterapiye başlayın, bu sırada semptomlar çok yoğun olursa önce antihistaminik deneyin desloratadin gibi, yetmezse antihistaminigi bırakıp Avayms kullanarak semptomları bastırın. Glokom veya katarakt sorununuz varsa Avayms ı dikkatli kullanın veya hiç kullanmayın.

igE ölçümü yaptırdınız mı?
    Eğer alerji olduğuna eminseniz lokal bir alerjik rinit olabilir.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22516477

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 7 Temmuz 2015; 18:09:55 >

• quote:

quote:

quote:

yok hocam. nazal provakasyon testi felan oldum hep sonuc iyi cikti. hoş bi hastaneye gidiyoruz 4 ay sonraya randevu alıyoruz alerji polikinliginde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok hocam. nazal provakasyon testi felan oldum hep sonuc iyi cikti. hoş bi hastaneye gidiyoruz 4 ay sonraya randevu alıyoruz alerji polikinliginde.

Alerjik olduğundan şüphelendiğiniz bir madde var mı? Total igE'niz kaç?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Aynı şikayetlerden doktora gittim tek farkım ben hapşırmam yani birşeye alerjim yok ama burun etleri garip bir madde-cisimden dolayı şişer ve tıkanıklık hissi verir.,

Geçen yaz; ilk 1 ay için ilaç tedavisi önerdi doktor, tedavi sonuç vermedi, burun spreyleri iyice etleri büyüttü.
    Kıkırdak yamukluğundan ameliyat oldum geçen yaz. "septoplasti"
    neyse kışı sorunsuz çıkardım, yazın denizden çıkmadım sinüslerini iyice boşalttım bununda faydası büyük.
    yani kısacası geçen seneyi; 2 burun deliğide açık, akıntı olmadan geçirdim. Sabah kalkdığımda genzim dolmuyordu bu seneye kadar.

Bu seneye girdiğimizde hastalık üstüne hastalık geçirdim,
    gittiğim her doktor alerjik olarak burun etlerinin şişip burun tıkanıklığına ve sürekli akıntıya neden olduğunu söyledi.
    Et alımı istedim radyofrekans önerdiler; şu sıralar işlerin yoğunluğundan gidipde burun etlerini yaktıramadım..

İşi sinüzite bağlıyorum ben, baş ağrısı 1.faktör, geniz akıntısı 2 ve koyu burun akıntısı 3. faktör..
    Elimden şu sıralar peçete-mendil eksik olmuyor, sıcakda burnum akıyor soğuk ortamda burun tamamen tıkanıyor.

haftaya nasipse radyofrekans için muayene gideceğim..

hocam radyofrekans tedavisi nasıl? ücreti ne kadar? hangi hastahane gittiniz, önerirsiniz?

ben hemen 4 mesaj üstte yazdım olayımı.Doktora henüz gitmedim, alerji için vereceği spreyleri kullanayım mı? Şuan burnum açık ? AEIRUS hap kullanınca, polenlere karşı güçlü oluyorum zaten. Sprey vs kullanmıyorum. Önerir misin?

burun tıkalı olunca, vücuda oksijen gitmiyor, beyne oksiyen gitmiyor. yorgun oluyorsunuz. çok fazla berbat birşey.

cümleten geçmiş olsun

• Bana da ara ara bu teşhisi koyuyorlar. Askerde can sıkıntısından hastaneye gitmiştim burun akıntısı ve hapşırık, tıkanıklık şikayetiyle geçen bahar da aynı teşhisi koydu doktor. Geniz-burun akıntısı genelde oluyor zaten sinüzitten dolayı. Geçen sene baharda acayip olmuştum yazın ortasına kadar. Sabahtan öğleye kadar grip gibi geziyordum bu sene o kadar olmadı. Askerde de tozdan, polenden oldu abartılı birşey yoktu. Kafasına göre oluyor bu hastalık geçen seneye kadar bariz bir problem yaşamamıştım. Sen baya kötüsün herhalde bende aşırı rahatsızlık verecek kadar olmadı. Etrafında alerjiyi tetikleyen birşey vardır onu bulman lazım. İnsanın bünyesi de değişiyor tabi bana olduğu gibi..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lala23

Dediklerinin hepsi bende de var. Yalnız fark ettiysen herkesin sıkıntısı aynı burun yamuklugu diyor ve benimde öyle. İleride ne gibi sorun teşkil eder bu yamukluk ?

evet hocam farkettim onu. ben 4-5 yıl önce kavgada burnuma darbe aldım ondan sonra baslamıstı. ne hikmetse darbe veya yamuklukla alakası olmadığını söyledi gittigim doktorlar

gittiğimde çok sorun teşkil edecek derece de eğri değil dedi bazı durumlarda operasyon gerekli demişti ki
    mesela ben burnumun ucunu yukarı doğru kaldırdığımda daha rahat nefes alıyorum çıkan seslerden bile belli
  • up ++

• Bendeki berbart durumda.Burun etlerim cok fena sis nefes alamiyorum,bas agirisi ve ates var.Gozlerim sulaniyor,geceleri uyuyamiyorum.Buradakilerin sorunlari gene hafif,yedigim yemekten tat bile alamaz haldeyim.Hayattan sogudum,suan bile burnumun ici sis ve cok rahatsiz ediyor.

Doktora gittim haplar verdi.Kullandim ama lakin rahatlama yapti fakat kisa sure sonra daha kotu oldum.Ne yapacagim bilmiyorum,randevu aldim hastahaneden.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam. dün konu actim ama buraya da yaziyim. normalde yazlari cok olan alerji son 1 aydır cok fenaydi. ankarada özel hastanede doktor buldum-fiyat sskya cok uygundu-. tekrardan alerji testi felan yaptım ve persembe günü ameliyat oldum. burnumdan bi sırınga dolusu kemik gibi İlik gibi seyler alindi. genel anestezi ile oldum hicbisey hissetmedim. sadece 2 gün burnumda tampon vardı o hayatımı biraz mahvetti 2 saat once aldirdim ve cok rahatım suan. doktor alerjinin gececegine kesin garanti edemem ama nefes alis verisinden dolayi hayatin tamamen degiscek dedi. suan hapsiriklara ve akintilara iyi gelecek mi zaman gösterecek. gecmis olsun sizede. benim kullanmadigim ilac kalmamisti ve hic yarari olmamisti. bu durumu yasamayan bilemez gercekten

• quote:

merhabalar hocam. dün konu actim ama buraya da yaziyim. normalde yazlari cok olan alerji son 1 aydır cok fenaydi. ankarada özel hastanede doktor buldum-fiyat sskya cok uygundu-. tekrardan alerji testi felan yaptım ve persembe günü ameliyat oldum. burnumdan bi sırınga dolusu kemik gibi İlik gibi seyler alindi. genel anestezi ile oldum hicbisey hissetmedim. sadece 2 gün burnumda tampon vardı o hayatımı biraz mahvetti 2 saat once aldirdim ve cok rahatım suan. doktor alerjinin gececegine kesin garanti edemem ama nefes alis verisinden dolayi hayatin tamamen degiscek dedi. suan hapsiriklara ve akintilara iyi gelecek mi zaman gösterecek. gecmis olsun sizede. benim kullanmadigim ilac kalmamisti ve hic yarari olmamisti. bu durumu yasamayan bilemez gercekten

Dogru yasayan bilmiyor.Geceleri uykunun ortasinda uyaniyorum agzimdan nefes almaktan bogazim kurumus.Hatta dun gece cok kotuydum,2 burun deligide cok fena tikanmis ve sismisti.Gozlerimden yaslar geliyor gece evde dolanip durdum,lanet okudum.Gittim aktardan biberiye yagi aldim biraz geldi.Hangi hastahane ve ucreti ne kadar ? Suan burnumun sol tarafi tikali,mevsimsel olabilir benimki gecen sene yaz baslarinda olmustu sonra olmadi.Ama her sene bu illeti cekerekte yasamak nereye kadar.Ilaclari kullanmiyorum etkisi gecince daha kotu oluyor,tuzlu su cektim daha kotu oldu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.