Şimdi Ara

sürekli kopma ve splitter sorunu yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar son 3 haftadır resmen çile çekiyorum ve artık canıma tak etti ve bende sizden yardımlarınızı bekliyorum...

daha önce ttnet kullanıcıysdım 1 mbit ile bağlanıyordum internete fazla hıza gerek duymuyordum ozamanlar.daha sonra turk.net e geçtim kullandığım paket 8 mbit e kadar olan paket ilk 4 ay 36.00 tl ondan sonraki ay 55.00 tl ve ben sık sık internette kopma problemi yaşmaya başladım

ilk zamanlar teknik desteği aradiğimda bana hattımın santrale 2 km uzak ve alt yapının yenilenmediğinden eski olduğudan olayı benim kullanabileceim hız 1 mibt miş ve ben buna itiraz ettim. Çünkü üst kattaki kuzenim oda benim kullandiğim paketi kullanıyor ve o 2 bit ile gayet sağlıklı bağlanabiliyor 2 mbitten yukarısı ondada kopma problemi yaşanıyormus alt yapı yetersiz ve santral uzak olduğundan dolayı oda bağlantı hızını 2 mbite sabitlemis.

ben bunu teknik destek bölümündeki personele söyledim kuzenim üst katımda benim internetim 1 mbit hızından yukarısını görünce kopma yaşanıyor diyosunuz peki kuzenim niye kopma yaşamyıor dediğimde bu kablolardan kaynaklarabilir dedi....ve bende bağlı olduğum telekom müdürlüğüne telefon açtım aynı olayı onlarada anlattım internet hızım 1 mbit vs vs...

telekom müdürlüğü bina dışındaki telekom kutusundan evin içine gelen ana hat kablosunun eksi veya ek olduğundan dolayı olabilir büyük ihtimalle, kuzeniniz 2 mbit ile bağlanıp kopma sorunu yaşamıyorsa sizinde yaşamamanız lazım aynı mesafedesiniz dedi.

bunu duyduktan sonra tüm kabloları...bina dışındaki telekom kutusundan evin içine gelen kabloyu... ek olan kabloları splitter kutusundan modeme gelen kablo hepsini yeniledim ! ve yeni bir splitter kutusu aldım markası ve modeli şu S-link Model:SL-2004 adında...ondan sonra sorun tekrar devam etmeye başladı bu gün tekrar aramamda bana turk.net teknik destek şöyle söyledi...2 mbit bağlantıda kopma sorunu yaşıyorsunuz, bina dısındaki telekom kutusundan gelen kabloyu direk splitter kutusuna değilde modeme takıp 30 dakika boyunca takip ediniz ve sorun devam ediyorsada tekrardan arayınız dedi.

dedikleri gibi telekom kutusundan gelen hat kablosunu direk modele takıp 30 dakika boyunca takip ettim ve kopma sorunu yaşamadım ama hattı sürekli modemde takılı tutamam çünkü bu seferde telefon iptal oluyor...bütün hikayem bu benim anlamadiğim bir olay var

splitter kutusu(S-link Model:SL-2004) yeni gerçi bundan öncekide calısıyordu ben tekrardan yeniledim,kablolar yeni hattı splitter kutusuna taktığımda telefonunda çalışması için kopuyor.bu kopma telefonun açık veya kapalı olmasıyla alakalı değil telefon kapaliykende kopuyor 15 dakikadabir,evde yakında mevzu çıkacak bizimkilerle cünkü direk hattı modeme takmıs durumdayım ve telefon iptal splitter kutusuna takılı değil yani

2 tane splitter kutusu ve kabloları değiştirdiğim halde ben neden bu sorunu yaşıyorum ? bu sorun neden kaynaklanıyor ? splitter kutusu kalitesizmi ? kaliteli splitter kutusu nerden bulabilirim ? ev telefonumuz telsiz olduğundanmı kaynaklanıyor ? çıldırdım artık gerçekten

uzun oldu ama sizden acil yardım istiyorum

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eleanorr -- 29 Ocak 2012; 19:41:31 >

• 23 görüntülenme 0 cevap

neyse belliki burdada bir sonuç alamıyacağım

genede teşekürler

• büyük ihtimalle kullandığın spiliterden kaynaklanıyordur. öncelikle spiliter'in bağlantıların doğru yapıldığından emin ol yani dışarıdan gelen kabloyu line girişine, modem'e gelecek olan kabloyu da modem girişine tak. ve aradaki telefon kabloların yani ara kablolarının sağlamlığından emin ol. ve yine imkanın varsa kuzenin spiliterini bir dene bakalım. piyasada bol sayıda ucuz spiliter bulunabiliyor iyi bir spiliter eline aldığında ağır olandır. dediklerimi yap olmasa mesaj at.
  • splitter kolay bulunan ucuz parça başka splitterlada deneyin splitteri takın telefonu takmadan deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.