Şimdi Ara

Sürekli mide bulantısı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
9.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardes hepsini okumadim konunun yalan olmasin. Famodin falan almayi denedin mi? Veya omeprazole, pantoprazole vs icerikli baska bir ilac?

Reflu veya gastrit bence de. Helicobacter tehsisi icin diskina da bakilabilir ama en dogrusu bir nefes testi veya egd. Eger helicobacter olsa, yemek yedikten sonra miden agrir ama. Buyuk ihtimalle diski da da kan olurdu az da olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolojik olma ihtimali yüksek. Çok fazla insanda bu nedenden mide bulantısı görülüyor. Çevremde çok gördüm.
  • Safra kesesi olabilir dikkat edilmesi gerekiyor

• İki senedir aynı sorunu yaşıyorum bende özellikle sabahları boş bir kusma oluyordu , buna sinir stres okul, iş hayatı girince de daha da tetiklendi, sabah, öğle , akşam aynı bulantı, şiddetli mide sorunlarını yaşıyordum En sonunda endoskobi oldum ve sonuç olarak Gastrit teşhisi koydu doktorum mide şurupları verdi; abartmıyorum 20 kutu içmişimdir, sana tavsiyem çok fazla sinir stres yapma ilerisi için gerçekten çok kötü olabiliyor. Örnek olarak ben 2017 Kasım da doktoruma gittiğimden beri mide sorunu yaşıyorum iki senedir neredeyse midem çok rahatsız. Sinir , stres yapmadığım zamanlarda emin ol o kadar rahat ki midem de ama günlük hayatın yaşam koşullarında stres sinir yapmadan yaşamak maalesef mümkün olmuyor. İnşallah şifa bulursunuz. Sınavınız da başarılar.
  • Tam 1 sene deli gibi bi kıza tutuldum. Bi ara cesaret edip , kaldirimda muhabbet ettim. Ama ondan sonra o 1 sene her sabah onu okula giderken göreceğim diye mide bulantisindan kahvalti yapamıyordum. Her akşam eve gittiğimde ertesi sabah onu göreceğim diye mide bulantisindan evde yemek yiyemiyordum. Heyecandan, stresden yani. Tam 8 kilo falan verdim. Sonra okullar tatil olunca , kizi gorememeye baslayinca unuttum gitti ve ne mide bulantisi kaldi, ne de verdigim kilolar bosa gitti. Fazlasıyla geri aldim. Stresdendir.
  • genelde mide-barsak probleminden oluyor

gastrit reflu vs ama bunların kalıcı bir çözümüde yok

sadece arada rahatlatıcı ilaçlar verirlerki onlarında başka organlara zararı var

zaten ilaç işine girdimi çıkılmaz

en iyisi nane-limon falan gelir

genelde zaten sindirim problemleri sıkıntıdan hareketsizlikten dengesiz beslenmekten en çokta kafaya takmaktan kaynaklanıyor

zaten bazılarıda demiş stresten diye
  • Muhtemelen stres çıkacak. Yok belirli bir rahatsızlık varsa onu tedavi etmek gerekir. Ama hastane hastane gezip çözüm bulamazsan yapılması gereken şey, her şeyi baştan doğru yapmaktır.

Yani soruna şu sebep olmaz, bu sebep olmaz demeden, her şeyi olması gerektiği yapmak gerekir. Çünkü tek başına sorun olmayacak ufak şeyler, birleşince sorun olmaya başlayabilir. Ayrıca sorun olmaz dediğin şey belki de her şeyi etkiliyordur. Bunun için;

-önce hayatını bir düzene sokmaya başla
    -uyku zamanına dikkat et
    -yemek düzenine dikkat et
    -yediklerine dikkat et. Hazır gıdadan uzak dur, ev yemeği ye. Evde aile ile yenen yemek insanı psikolojik olarak rahatlatır. Bunun yanında zaten sindirim sisteminde sorun olduğu için ağır, yağlı yiyeceklerden uzak durman gerekecek.
    -kendine vakit ayır, bir hobin olsun mesela ya da evcil hayvan
    -dışarı çıkmayı ihmal etme, mümkünse yeşil alanlara git. doğayla iç içe ol. park bile yeter.
    -mutlaka spor yap. spor yapmak, terlemek, stres atmanın en güzel yöntemidir. Bu sebeple zenginler filmlerde stresli anlarında ya koşarlar ya da boks yaparlar.
    -etrafında seni olumsuzluk düşüncelere iten şeylerden uzak dur. (bu ortamda işin zor). sürekli negatif enerji yayan arkadaşın varsa, biraz mesafe koy.

Yani aslında olması gereken her şeyi olması gerektiği gibi yap. Zamanlar her şeyin normale döndüğünü göreceksin.

Bunun dışında denenmiş bir yöntem olarak söyleyebilirim, mide bulantısı için nane yağı çok iyi gelir. Az miktarda nane yağını burnunuzun hemen önüne (bıyığınıza) sürün, onun kokusu mide bulantısını alır.

Metpamid de kullanılabilir ama doktora danışmadan olmaz.

• Big Booble kullanıcısına yanıt
    hocam ben stresli olduğumu da düşünmüyorum aslında ama çevrem ve doktor stresten olduğunu söylüyor malum 1 ay sonra sınav var. teşekkür ederim bu arada.
  • uAslAnkara kullanıcısına yanıt
    hocam pantpas kullanıcam doktor bunu önerdi. gerçi 2-3 gündür bir şeyim yok ama belli olmaz.
    yemek yedikten sonra mide ağrısı , dışkıda kan vs. bunların hiçbiri yok bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 10 Mayıs 2019; 12:17:28 >
  • idemo kullanıcısına yanıt
    hocam malum sınav senesimde olduğum için yazdıklarınızın çoğunu aksattım bu sene. uyku düzeni yok oldu , hobi mobi hak getire gece yatmadan önce dizi izliyorum o kadar. spor yapıyordum onu da bıraktım. 1 ay sonra hepsine yeniden başlıcam inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 10 Mayıs 2019; 12:19:41 >
  • şu mide çok tehlikeli ya cidden tüm hayat alt üst oluyor ağrıyınca geçmiş olsun kardeş.
  • dogubeyitoglu kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. aynen öyle berbat bir şey her şeyi etkiliyor .
  • duzeldin mi hocam naptin

• quote:

Orijinalden alıntı: J.MOURINHO

duzeldin mi hocam naptin
    sen düzeldinmi hocam
  • bir ara düşledim iyidydim . şu aralar kötüyüm hp tekrarlamış olabilir

• J.MOURINHO kullanıcısına yanıt
    selam hocam. mide bulantısı problemi tamamen geçti. psikolojikti çok büyük ihtimal. sonra anksiyete bozukluğu ortaya çıktı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

selam hocam. mide bulantısı problemi tamamen geçti. psikolojikti çok büyük ihtimal. sonra anksiyete bozukluğu ortaya çıktı zaten.
    Neyle geçti

• zamanla hocam. ben özel bir şey yapmadım. ha ishal aşırı şiddetli gaz vardı bende sanırım bağırsak enfeksiyonu gibi bir şey geçirmiştim onu antibiyotik geçirdi.

bir de benim yaşadığım bulantılar anksiyeteye bağlıydı muhtemelen onun için de cipralex alıyorum şimdi hiçbir mide sorunum yok çok şükür...

ama o zamanlar çok kötüydü midem 1 ayda 10 kilo vermiştim...
  • 1,5 sene şu Lanet olası mide bulantısını çektim Bütün doktorlara gittim hepsi gastrit var dedi. ve anksiyete hastalığımdan sinir, stress kaynaklı olduğunu söyledi ilaç şurup yazdılar aylarca kullandım bu seferde daha beter oldum sabahları şişkinlik vardı ne yesem kusuyordum kusa,kusa 10 kilo verdim geceleri gene kusuyordum hayatım mahvolmuştu artık intihar etmeyi düşünüyordum bu lanet olası hastalık yüzünden sonra eniştem Ballı kudret narı diye bir macun aldı bende dedim ya bu ne işe yarayacak o kadar doktor şurup yazdı hap yazdı geçirmedi bumu geçirecek dedim dayanamadım 1 ay kullandım sanki dünyaya yeniden geldim yeni doğmuş gibi oldum midemi temizledi artık iyileştim Allah'a şükür. doktorlar filan bahane yazdığı ilaçları filan kullanmayın daha beter ediyor mide rahatsızlığı çeken varsa Ballı kudret narı alsın anında geçiriyor Allah kimseye bu hastalığı vermesin...

Sürekli mide bulantısı

• Aynı sıkıntı bende de var ama ben üstüne kusuyorum bro sürekli hemde çok felaket birşey benim stresten orası kesin

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.