Şimdi Ara

Sürekli mide bulantısı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
9.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben mezunum 2. hazırlanışım bu. aslında ben stres yaptığımı düşünmüyorum gayet rahatım ama doktor da etrafımdakiler de aynı şeyi söylüyor.
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde ben de mezunum ama mezun kaldıktan sonra tekrar girince ister istemez bir stres oluyor 2 ay ileriye gitsek keşke

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzer bir durumu 30 lu yaşların başında yaşamıştım evet. Sürekli karnım ağrıyor, sürekli yediğimi çıkarıyordum. Çıkartmazsam kalbim yerinden çıkacak gibi çarpıyor büyük bir endişe ve panik halinde oluyordum. Sırası ile ;

Endoskopi

KBB kontrolleri

Nöroloji

Ultrason tetkileri vb hepsi yapıldı. Geriye kolonoskopi kaldı derken önce normal bir psikiyart'a daha sonra alanında uzman Hacettepe Üni. prof'larından birine göründüm. 1 yıl tedavi gördüm. Şikayetlerim 1 ayda çözüldü ( mide bulantısı, kusmalar vs vs ). Benim kusmalar, mide ağrıları ile başlayan şikayetlerime konulan teşhis yani tüm bunların nedeni aşağıda ki yer alan rahatsızlıklarmış;

Bipolar Mizac Bozuklugu
    Obsesif-Kompulsif Bozukluk
    Yaygin Anksiyete Bozuklugu
    Unipolar Depresyon

Ben bu sıkıntıyı tam 30 - 31 yaş aralığında yaşadım. Tavsiyem eğer genç iseniz mutlaka ama mutlaka profesyonel yardım alın. Siz birşeyim yok dersiniz ama içinize atmaktan bazı şeyleri ( özellikle şu eğitim sisteminde gençler ve genç işsizler ) içten içe bitersiniz. Tavsiyem bu yönde olacak. Eş dost tavsiyesi ile kesinlikle ilaç almayın ve tüm branşlara muayene olduktan sonra gidin ruh sağlığı doktorlarına. Zaten sizi kontrol edip bir rahatsızlık bulamayan doktorlar iyi doktor ise onlar sizi yönlendirir. Hepinize geçmiş olsun.

• Evet göz bozukluğu sabahları mide bulantısına yol açabilir. Gözlüğe başlayana kadar gözünün bozulduğunu genelde farketmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 9 Mayıs 2019; 21:36:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turn table kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam.ben de kusma falan olmuyor ne kadar midem bulansa da kusamıyorum mide boş çünkü dediğim gibi sabahları bulanıyor sabahları da doğru dürüst bir şey yemiş olmuyorum zaten. neyse ben de devam ederse dediğiniz gibi yapıcam artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Evet göz bozukluğu sabahları mide bulantısına yol açabilir. Gözlüğe başlayana kadar gözünün bozulduğunu genelde farketmezsin.
    Bende d ve b12 eksikliği çıkmıştı sadece bunla ilgisi olabilir mi?

• Anksiyete kaynaklı olabilir, motilium bana bu konuda iyi geliyordu. Metpamid strese iyi gelmez, artırır.
  • Hocam baş dönmesi, zaman zaman vücutta uyuşukluk oluyor mu?
  • Belki kızacaksınız ancak hekim gibi davranmayın lütfen. Aklı başında hiçbir hekim muayene etmediği hasta hakkında yorum yapmazken hekim olmayanlar görüş bildiriyor.
    Bunu söylüyorum çünkü tıp öğrencisi olduğum hâlde bile durumunuz hakkında muayene olduğunuz hekim kadar bir şey söyleyemem. Başka bir hekimin daha görüşünü alın bence

• Bence ihmal etmeyip farklı bir iç hastalıkları uzmanına hatta bir gastroenteroloğa görünün. Gastoenterolojiye devlet hastanelerinde doğrudan gidemezsiniz. İç hastalıkları uzmanından -uygun görürse- sizi sevk etmesini rica edebilirsiniz.

• yüklü olmayasın
  • nano6824 kullanıcısına yanıt
    hocam metpamid tavsiye etmişti bir doktor ama yan etkilerini okudum millete atak falan geçirtmiş ilaç hiç bakmadım o yüzden.
  • hocam dediğim gibi ben enfeksiyon bölümüne gittim hiçbir şey çıkmadı testlerden. o doktor endoskopi de yaptırın vs de demediği için ben direkt bıraktım ama yine bulantı olunca farklı bir doktora danıştım yine . ( doktora gitmedim tanıdığım bir doktoru aradım ) o da bana benim yaşımdaki(18) kişilerde özellikle sınav döneminde olabileceğini söyledi ve eğer kan ve gaita testinde bir şey çıkmadıysa endoskopiye gerek olmadığını söyledi. ben 1-2 gün daha bakıcam devam ederse zaten yine gidicem bir doktora yapıcak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 9 Mayıs 2019; 22:16:11 >
  • Birebir aynı sorunu yaşıyorum hiçbir şey çıkmadı bende hayatta yoğun stres yüzünden dendi sakin olmaya çalış.

• Bir hafta 10 gün kadar hergün düzenli kefir içmeni tavsiye ederim. Yine aynı şekilde bu süre içinde bol lifli gıdalarla beslenmelisin yeterli su içmelisin. Şikayetlerin yine düzelmezse üzerine gitmekte fayda var.
  • Lise 3 ya da üniversite sınavına hazırlandığım yıllarda başlamıştı benzer sorun. İlk başlangıcı sabah ağzımda berbat bir tat, mide bulantısı, hiçbir şey yiyememe, sürekli kusma hissi şeklindeydi. Sizin gibi doktora gittim, helicobakter pylori çıktı, ülser başlangıcı denerek 2'li antibiyotik tedavisi uygulandı. Daha sonra geçmeyince endoskopi yaptırdım, normal reflü ve safra reflüsü çıktı. Bu esnada mide yanması, ağrıması gibi klasik ülser belirtilerinin hiçbiri olmadı. Reflü dediğin de olmayan insan yok gibi. Tek başına mide bulantısı. Genel olarak stres kaynaklı dendi.

İlk başladığı yılların üzerinden 10-11 yıl geçti. 2 sene civarı zaman zaman çok artıp zaman zaman azalarak devam etti. Üniversite yıllarında artık azaldı mı alıştım mı bilmiyorum, eskisi gibi farkında değilim. Halen sabah uyanır uyanmaz yemek yiyemem, hatta 8'de kalkarsam ilk öğünümü 11-12 gibi yerim. Sabahları iştahım sıfır olur, ağzıma lokma atsam ağzımda büyür, yutmak işkence gibi gelir. 1 yılda uyandıktan sonra yarım saat-1 saat içerisinde yaptığım kahvaltı sayısı 10-15'i geçmez. Buna karşın akşam geç saatlerde ise iştahım son derece yerinde olur.

Kısaca yıllardır devam eden, ilk başlarda çok daha rahatsız edici seviyelerde olan, sebebi bulunamayan, artık hayat düzenimi ona göre kurduğum bir mide bulantısı sorunu yaşadım. Ancak yıllar içerisinde mide bulantısından iştahsızlığa evrildi. O eski bulantılarım artık yok.

• Zaman icerisinde geçecektir. Dert etmeyin. Gençken ben de stres kaynaklı bu sorunları yaşadım. Yürüyüş ve spor ayrıca kendinizi derslere vermeniz (meşgale) düzelme sürecini hızlandıracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

bir şey yazmadı ama ben kendim bir tane bulantı ilacı alıcam tavsiye alıp. yemek yeyince kesiliyor mu emin değilim çok değişiklik gösteriyor ama en fazla sabah oluyor.
    Metpamid basit bir bulantı ilacı. Reçetesiz satılıyor olöası lazım. Ucuz da. Alıp bir deneyin. Yan etkileri her ilaçta çokça yazar. Fakat herkeste görülecek diye bir kaide yok.
    Yazan yan etkiden çekiniyorsanız peynir ekmek gibi kullanılan parol'ün yan etkilerini okuyabilirsiniz, kıyaslama babında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 9 Mayıs 2019; 22:47:56 >
  • bbqhe B kullanıcısına yanıt
    hocam belirtiler aynısı diyebilirim. sabah ağzımda berbat bir tat , mide bulantısı, hiçbir şey yiyememe. herhalde lise 1 den beri bu erken uyandığım zamanlar hiçbir şey yiyemiyorum. ağzıma 1 lokma atsam zor yiyorum. sizde helikobakter pylori çıkmış. hatırlıyorsanız eğer bu nasıl teşhis edildi yani endoskopi yapılarak mı yoksa başka bir şekilde mi ?
  • 3 sene önce sınav stresinden dolayı senin başına gelenler de benim başıma da gelmişti. Mide bulantısı oluyordu. Yemek yiyemiyordum. Psikiyatriye gittim. Çok şükür atlattım o tarz şeyleri.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.