Şimdi Ara

Sürekli mide bulantısı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
9.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam bana da bir doktor tanıdık önerdi ama ekşi sözlükte millet neler yazmış bir baktım da kriz geçirenlerden tut gözleri kayana kadar bir de 1-2 kişi de değil herkes aynısını yazınca bir çekindim açıkcası.
  • Hocam ilaçsız düzeldi mi ne yapmalıyım sence sınava 1 ay var sınavda problem olmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum zamanında ben de yaşamıştım aynı sorunu. psikiyatr’a gittim ve uyguladığı ilaçlı tedavi sayesinde düzeldim. Bunu kendi kafanda çözecek iradeye sahipsen ilaca gerek yok aksi taktirde kullanman yararlı olur.

• İbs olabilir hatta çölyak bile olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim bir arkadaş da böyle diyordu geçen helvasını yedik.
  • Vücudun attığı her şey pistir. Bileğinizi kesseniz akan kan yine kirli tarafından olacaktır.
    Fakat, kusma en kolay temizlik olduğu hâlde, içerideki bir probleme işaret eder.
    Üç günlük açlık yaparsanız iyi gelecektir. Püf noktaları internette var. Tam bir tedavi için ise Aidin Salih'in kitabına bakılmalı, konuyu bilmiyorum.
    Hadis: Bütün hastalıkların sebebi tokluktur, bütün dertlerin ilacı açlıktır.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    aman hocam demeyin öyle
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    hocam kusma yok bende bulantı sadece. dediğinizi de anlamadım tam olarak :D 3 gün hiçbir şey yemeyeyim mi
  • ilk akla psikolojik geliyor ama sabahları dediğiniz için başka bir etken de olabilir
    endoskopi olmadan midenizde olan sorun anlaşılamaz ,öyle sadece kan ve gaita testiyle anlaşılıyor olsa endoskopi olmazdı
    ben yıllarca mide ve karın ağrısı şikayeti ile doktora gittim ,kaç defa röntgen çektiler ama bir şey bulamamışlardı
    en sonunda endoskopi yapılınca reflü ve ileri derecede gastrit tespit edildi

lakin yaptıkları tedavi bir işe yaramadı ,şimdi daha kötüyüm
    aşırı ağrı olunca mide ilacı içiyorum ,bir müddet tahin iyi gelmişti ama şimdi oda fazla işe yaramıyor

diğer akıl verenlerin aksine ben endoskopi yaptırmanızı öneriyorum ,diğer tahliller bir işe yaramıyor
    endoskopiyi yapan prof. insanın içini ,özellikle bağırsak içini tam gösteren başka bir cihaz olmadığını söylemişti

tabi mide ile ilgili başka sebeplerde olabilir ,tam olarak neden olduğunu bulmak her zaman kolay olmuyor ,o nedenle sonuca ulaşana kadar muayene ve tahliller gerekiyor

şimdilik hiç değilse akşam yemeğinize dikkat ederek biraz düzelme görebilirsiniz ,gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durmak lazım
    hele ki gece yatmadan önce asla bir şeyler yeyip içmeyin

eczaneden bulantı ilacı alabilirsiniz ,lakin sürekli sorun yaşıyorsanız çözüm olmayacağı gibi ,hastalık varsa onu bir müddet maskeleyip sonunun ilerlemesine neden olabilir

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    hocam ben de endoskopi düşünüyorum zaten biraz daha sürerse. ilaç olarak bugün pantpas önerdi doktor tanıdığım onu kullanıcam sabahları.
    bir de endoskopi çok zor bir işlem mi ? özel hastanelerin hepsinde uyutularak yapılıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 10 Mayıs 2019; 0:51:30 >
  • kalp hastalıklarından tut da beyin tümörüne kadar bir çok ciddi hastalığın belirtiside olabilir. uzun süreli olması şüphe uyandırıcı. eğer yediğin yemekle bulantıda herhangi bir artma yada azalma olmuyorsa midedende değildir. ama psikolojik olma ihtimalide var tabi
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    ben özel hastanede olmuştum ve zaten başta sordum uyutacak mısınız diye ,yok deseydi yaptırmayacaktım

ilk başta boğaza bir sprey sıkıyorlar ben onu sevmedim ,sanki yutkunamıyor muşum gibi hissettim :)
    sonra koldan bir iğne vurdular hiç hissetmedim bile

daha sonra masaya yat dediler ,kısa süre sonra bir sürü dönen yeşil ışık gördüm
    sonrasında konuşmalar duyunca eyvah galiba hepsini hissedeceğim diye düşünürken ,geçmiş olsun dediler :)
    tabi birde şu yatak üzerinde bir müddet yatıp dinlen dediler ,bir uyanmışım 2 saat geçmiş :)

ancak şimdiden uyarayım ,reflü çıkarsa 2 ayrı antibiyotik veriyorlar ,eğer o ilaçları kullanırsan işin bitiyor
    sözde bakteriyi öldürüyor ama söylemedikleri konu ise yararlı bakterileri de öldürdüğü için ,bir daha iyileşme şansın kalmıyor
    reflü çıkarsa şaşırmayın çünkü çok fazla kişide bu hastalık var

teşekkürler hocam devam ederse yaptırıcam yapacak bir şey yok. ama basit bir işlem oluyor sanırım sizin de anlattığınız gibi. uyutmadan olmaz zaten en azından bende o cesaret yok size de geçmiş olsun.
  • ghostweb kullanıcısına yanıt
    hocam tümör belirtileri falan bende hiç yok. doktor da şekerine kadar baktık her şeyin sağlam dedi. yazdığımdan başka bir şikayetim yok şimdilik çok şükür. dediğim gibi gece ve sabahları oluyor genelde , öğleden sonra gayet iştahlı yemek yiyorum bulantı olmuyor.
    teşekkürler
    nasrettin hoca boşa dememiş "damdan düşenin halini ,ancak damdan düşen anlar" diye :)

ha bu arada gece bir şey yeyip içmeyin dedim ama misal ben şu an haşlama patates yiyorum :)
    mide dostu iki yiyecek var ,birisi haşlama patates ,diğeri elmadır

üstelik elmayı kabuğuyla yerseniz kabızlık sorunu da kalmaz
    hocam ben paso muz yiyorum bu aralar. elma gaz yapar diye kalmış aklımda niye bilmiyorum dediğiniz gibiyse elma da yerim. haşlanmış patates zaten Allah'ın emri.
    muz kabız yapar :)
    elmayı gece yiyin demek istemedim ,zaten çoğu gıda gaz yapıyor ama yarar zarar yönüne bakmak gerekiyor
    misal çay yerine de ıhlamur çok daha iyi oluyor

lakin böyle anlatıyorum da kendim bunları uyguluyor muyum ?
    tabi ki hayır ,uygulasam zaten sorunlarım çok azalırdı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

hocam ben de endoskopi düşünüyorum zaten biraz daha sürerse. ilaç olarak bugün pantpas önerdi doktor tanıdığım onu kullanıcam sabahları.
    bir de endoskopi çok zor bir işlem mi ? özel hastanelerin hepsinde uyutularak yapılıyor sanırım.
    Hocam yatağının baş alt kısmını yükseltmek için bir tahta gibi birşey koy vucudun aşağıya doğru eğim ver. 1 hafta içerisinde Kesinlikle düzelecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_harputlu -- 10 Mayıs 2019; 2:33:0 >
    Ben ilaç kullanmıştım. Doktor ilaç kullanmayı uygun görmüştü. Sonrasında da spor yapmamı tavsiye etmişti. Panik bozukluğu vardı bende birazcık. :D :D
    Bir de sana şunu tavsiye ederim. Sınavda başıma şu gelir, rahatsızlanırım diye düşünme. İşleri daha kötüye götür. Olabildiğince rahat ol. Sana zaten sınav önemsiz, kaygı etme gibi bir şey de demiyeceğim. Çünkü bildiğimiz gibi önemli bir yere sahip maalesef. Sen sadece stress yapma. Mutlu olmaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chris Traeger -- 10 Mayıs 2019; 3:18:7 >
  • Bende de aynı sıkıntı mevcut. Herhangi bir şey yediğimden hemen sonra, durup dururken gibi hemen her çeşit durumdan sonra mide ağrısı / bulantısı gibi durumlar bende de görülmekte. Birde otobüs / toplu taşıma kullanırken ve kalabalık ortamlarda bayılıverecekmişim gibi sanki birden midem bulanacak da ağız dolusu kusuverecekmişim gibi oluyor. Muhtemelen bende stres ve panik atak var. Siz de bu durumlardan birinden şüphelenmelisiniz. Ben kendimi kontrol edemediğim için üstesinden gelemiyorum yanımda sürekli bir kara poşet taşıyorum olaki birden ciddi mide bulantısıyla kusuveririm ihtimaliyle. Ha kusuyor muyum hayır ama o yarattığı hissiyat çok rahatsız edici. Böyle yaşamak gerçekten çok zor olmaya başladı. Bu durum devam ederse psikiyatra gidip ilaç kullanmayı düşünüyorum.

Yarın uyandıktan sonra konunun tamamını okuyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 10 Mayıs 2019; 4:17:42 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.