Şimdi Ara

Surf Spin olayı nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
20.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu surf veya spin kamışlar ve makineler vardır bunların arasındaki fark nedir ben şukadar biliyorum spin ile at çek yapılır surf ile atılır ve balık beklenir ben yeşilırmakta balık tutan biri olarak burada ucuz bir spin olta alacqm fakat benim balık tutmam surf gibi ben atıp balığı beklerim bu spin seti alsam bu isi yapabilirmiyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Spin; az atarlı,hafif kamış ve küçük kafalı,az çekerli ve hafif makinalarla yapılır.Bu takımla gidipte kiloluk sazanları veya yayın balığını çekemezsin.
  • Spin kamışlar daha çok tatlı su avlarında kıyıdan atçek yapmak için kullanılır, misal ben akarsuda 5-20 gr. atarlı spin kamış kullanıyorum, göllerde atçek için için 15-50 gr atarlı fladen xxtraflex spin kamış kullanıyorum, yine tatlı suda beklemeli avlarımda ise sazan atarı yüksek sazan kamışları, surf kamışları spin kamışlarına göre daha güçlü ve atarı daha yüksek kamışlar, kullanacağınız alana göre kamış belirleyin.
  • Yani hocam benim œyqle yani yemek için balık tutmuyorum öyle spor amaçlı bana 2 veya 1 kg balık vursa yeter ama ben oltayı atarım balık gelene kadar beklerim yemim ise canlıdır yani sahte yem kullanmam bunun için her türlü kamış türü(jig,spin,surf,teleskopik,fly) ve her türlü makine türü olur mu benim için farketmez yani spin le surf işi yapınca falan sıkıntı çıkması olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sportif amaçlı avlanıyorum, spin avına alışırsanız bir daha beklemeli av yapmazsınız, ama sadece beklemeli av yapacaksanız, bence 100-250 gr atar aralığında orta kalite karbon ve boyunuza göre 3.5 ile 4 metre arasında lineaffe - remixon vs. markaların teleskobik kamışları yeterli olacaktır. Spin kamışı almayın hele fly ve jig sizin avınızla tamamen alakasız ,yani at-çek yapmayacaksanız, tekneden sırtı ya da sinek sahteleriyle atçek yapmayacaksanız bu olta çeşitlerine bakmayın , alın yüksek atarlı bi teleskobik, yeter de artar. Daha düşük atar tavsiye etmiyorum akıntıda olta hareket edebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mülkiyeli_

Bende sportif amaçlı avlanıyorum, spin avına alışırsanız bir daha beklemeli av yapmazsınız, ama sadece beklemeli av yapacaksanız, bence 100-250 gr atar aralığında orta kalite karbon ve boyunuza göre 3.5 ile 4 metre arasında lineaffe - remixon vs. markaların teleskobik kamışları yeterli olacaktır. Spin kamışı almayın hele fly ve jig sizin avınızla tamamen alakasız ,yani at-çek yapmayacaksanız, tekneden sırtı ya da sinek sahteleriyle atçek yapmayacaksanız bu olta çeşitlerine bakmayın , alın yüksek atarlı bi teleskobik, yeter de artar. Daha düşük atar tavsiye etmiyorum akıntıda olta hareket edebiliyor.

Hocam neden yani spin yada fly veya jig almayayım bu is icin ben kıyıdan oltayı atcam zaten genislik fazla yok teleskopike gerek yok yani kancaya takılr bir tane küçük makine bende çekerim yani bunun spinle de yapılmaz mı sonuçta kiloluk sazan tutmayacam sadece atçek yapmayacam birde hocam spin kamışa surf makine veya jig kamışa surf makine olur mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Spin kamışların atarı çok düşük ve çok hafif buna bağlı olarak da pahalı kamışlar, genelde de 5-20 gr aralığı tatlı suda tercih edilir . Tabiki tercih sizin , spin kamışla da beklemeli av yaparsınız 20-30 gr.lık kurşun takar pekala kullanırsınız. Ancak ben hem fiyat performans hem de daha geniş kullanım alanı sebebiyle tavsiye ettim. Elinizde yüksek atarlı bir kamış olsa ilerde gölde denizde vs. de beklemeli olarak avlanmak istediğiniz zaman da sıkıntı çekmezsiniz. Fly olayına gelirsek, hayatımda fly takımla beklemeli av yapan görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mülkiyeli_

Spin kamışların atarı çok düşük ve çok hafif buna bağlı olarak da pahalı kamışlar, genelde de 5-20 gr aralığı tatlı suda tercih edilir . Tabiki tercih sizin , spin kamışla da beklemeli av yaparsınız 20-30 gr.lık kurşun takar pekala kullanırsınız. Ancak ben hem fiyat performans hem de daha geniş kullanım alanı sebebiyle tavsiye ettim. Elinizde yüksek atarlı bir kamış olsa ilerde gölde denizde vs. de beklemeli olarak avlanmak istediğiniz zaman da sıkıntı çekmezsiniz. Fly olayına gelirsek, hayatımda fly takımla beklemeli av yapan görmedim.

Hocam peki jig makine ile spin kamışla bir olta yapılabilir Mi yanı sıkıntı çıkarIr mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.