Şimdi Ara

Suriye baklavası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deneyen oldu mu hiç? Bır yerde ıkram ettıler gecenlerde tadı damagımda kaldı. Serbetı az, tam kıvamındaydı.
    Fatihte birkaç yer vardı satan ama durup almadım. Onumuzde kı hafta alacagım.halıcılar sokak fatıh tı sanırım orda bırkac dukkan var lux gozukuyolardı.
    http://farm3.static.flickr.com/2743/4427277932_7d696f114d.jpg
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQsO1biUoj1RAse0oMLMAzCOMzZXTJXPMhMxKnxH5tie2ZmR2M0GIcNuOs3YA

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi o eksik kalmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar önce kerküklü komşumuz sayesinde bol bol yemişliğim var; kesinlikle muhteşem tatlılar. Kuru baklava derler genelde. Şerbetsiz olur, yani eser miktarda olur. Yedikçe yiyesiniz gelir. Eğer bahsi geçen ürünler bunlar ise kesinlikle harika tatları var. Hafif olmalarıda cabası.

Suriyelilerin tatlıları da böyleyse ben de bakabilirim. Bana gelenler kerkükten geliyordu.
  • çöp.
    daha güzel olacak düşüncesiyle paso kuruyemişi basıyorlar, yenmiyor.
  • Çocukluğum bu baklava ile geçti. Çok daha değişik ve daha güzel modelleri var. Baklavanın her türlüsünü severim bu da dahil.

• EVET ULKEMIZDE SURIYE TATLISINI EN IYI YAPAN YERI BULDUM

kesinlikle deneyin.isim pastanecilik uzerine ve soyle diyim gulluoglundan guzel..
  • Ülkedeki bütün tatlılar baklavalar bitti suriye baklavası kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yafoo -- 11 Eylül 2016; 2:19:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yafoo Y kullanıcısına yanıt
    Her ay 1 tane tatlı/baklava çeşidi yesen bile 3-4 yılda biter ki o kadar fazla çeşit yok bence

• Deve Katili kullanıcısına yanıt
    Emin misiniz?
    Sirf karakoy gulluoglunda bile 100 ustu cesit var, bir sene 12 ay, bu hesapla 8 seneyi rahat bulursun ;)
    Yöresel lezzetleri saymiyorum bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hubalahubhub

Emin misiniz?
    Sirf karakoy gulluoglunda bile 100 ustu cesit var, bir sene 12 ay, bu hesapla 8 seneyi rahat bulursun ;)
    Yöresel lezzetleri saymiyorum bile.

Valla hocam 2-3 hafta önce gittim de toplasan 20 çeşit anca gördüm. Kalan 80'i göremedim

Şu an güllüoğlunun sitesinde bulunan baklavalar:
    Fıstıklı b (Fıstıklı kare baklavayla aynı yazmadım)
    Cevizli b
    Fıstıklı havuç dilimi
    Fıstıklı kuru baklava
    Fıstıklı nadir dolma
    Cevizli saray sarması
    Çikolatali baklava (ilk kez duyuyorum)
    Fıstıklı dürüm
    Sade baklava
    Şöbiyet
    Gelin bohçası
    Şekerpare

Karışık baklava glutensiz falan da var da onlar sayılmaz bence

Toplam 12 çeşit yaklaşık.

https://www.zomato.com/tr/istanbul/karaköy-güllüoğlu-2-karaköy-istanbul/menu
    Burada da meşhur menü var. Sütlü nuriye falan da var, ve birkaç çeşit ilk kez gördüğüm türler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deve Katili -- 11 Eylül 2016; 22:03:26 >

Ciddi misiniz? Namli Gurmenin yanindaki yds ye dogru giderken olan gulluoglu dogru yer yani?
    Sirf baklavanin bile on cesidi var Hocam orada nuriyeler vezir parmakalri hanim göbekleri sobiyetler vs neler neler var acaba size mi denk geldi? Ben ne zaman gitsem iceride uc tarafta da yer alan tatlilar aklimi aliyo gerci bir porsiyon bile fazla geliyor ama gozum doyuyor ;))

• quote:

Ciddi misiniz? Namli Gurmenin yanindaki yds ye dogru giderken olan gulluoglu dogru yer yani?
    Sirf baklavanin bile on cesidi var Hocam orada nuriyeler vezir parmakalri hanim göbekleri sobiyetler vs neler neler var acaba size mi denk geldi? Ben ne zaman gitsem iceride uc tarafta da yer alan tatlilar aklimi aliyo gerci bir porsiyon bile fazla geliyor ama gozum doyuyor ;))

Hocam ben anadolu yakasındayım, ama yine de her 6 ayda bir gidiyorum sırf baklava yemek için güllüoğluna. Evet gurmenin yanındaki yerden bahsediyoruz :)

Üstte listeyi attım zaten zorlasanız 20 çeşit ediyor :)

Ben gittiğimde genelde karışık, fıstıklı, havuç dilimi falan yiyorum klasikler yani, çölbak, çikolatalıyı falan denemedim. Çoğu Türk de zaten bunları yemiştir diye düşünüyorum öbürlerini pek bilen yoktur. Onlar da zorlamadır bence. Bence 50 tane klasikleşmis , bilinen Türk tatlısı ya vardır ya yoktur, ben de bunların çoğunu yediğimden bence de farklı ülkelerin tatlılarına başlanmasi gayet normal. şehirlerin her tatlısını deneyecekseniz farklı ama. Ben bayburtluyum bizde bile 10-20 tane tatlımız var, çoğu da ayri ayri güzel.

Bu arada gulluogluna gecen gittigimde bir afis gormustum, adini tam hatirlamiyorum sanirim hamburger baklava gibi bir seydi sinirli stok cikariyorlardi her gun, onu denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deve Katili -- 11 Eylül 2016; 22:12:18 >

Anladim hocam, ben mesela isparta lokumun kaynatilmasi ile yapilan ve icine baska bir takim malzemeler katialrak yapilan yoruk tatlisi yemistim adi aklima gelmiyor yoresel lezzetlerimiz cok da tanitmak lazim.

Yanlis bilgi vermeyeyim ama en son ramazan bayraminda vakit ayirip orada oturarak tatli yedim , ozetle gormedim ama simdi merak ettim cok abarti bisey degilse bi denemek isterim sayenizde ogrenmis olduk sagolun eger firsat bulursam bu hafta denerim buraya da paylasirim.

• quote:

Anladim hocam, ben mesela isparta lokumun kaynatilmasi ile yapilan ve icine baska bir takim malzemeler katialrak yapilan yoruk tatlisi yemistim adi aklima gelmiyor yoresel lezzetlerimiz cok da tanitmak lazim.

Yanlis bilgi vermeyeyim ama en son ramazan bayraminda vakit ayirip orada oturarak tatli yedim , ozetle gormedim ama simdi merak ettim cok abarti bisey degilse bi denemek isterim sayenizde ogrenmis olduk sagolun eger firsat bulursam bu hafta denerim buraya da paylasirim.

Evet hocam Türkiye'de yöresel yemekler tatlılar gerçekten çok fazla fakat memleketi orası olanlar dışında bilen yok maalesef. Her yere dönerci vb. açılacağına memleketinin tatlarını tanıtan dukkanlar olsa hem çeşit artar hem de geleneksellesen tatlılar artar.

Şimdi baktım da internette, çok özel değilmiş havuç dilimin göbeği ve dondurma ile servis ediliyormuş.

Haklisiniz hocam ben 27 sehirde ozellikle yoresel lezzetleri denemeye ozen gosterdim hem ulkemi kesftemk hemde bir takim planlarim var altyapi olsun istedim. İnanin haddi hesabi yok bartinda bir teyze vardi cokca methedilen bir yemegi vardi sebze yemegi tarigini almak denemek icin gittik ama teyzeyo goremedik vefat etti onunla birlikte o lezzetlerde gitti. Yunanalr vs lezzetlerimizi krndilerine mal ediyor, amerikada bile ince belli cay bardagimizi amerika yerli kültürü diye satıyorlar biz sahip cikamiyoruz uzuluyorm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.