Şimdi Ara

Sürüş Tekniği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.4 getz benzinli araçım var yeni yeni arabaya ve acemilik atmaya başladım. çevremdekilere, forumlardan ve googleden aklıma takılan soruları arama yaptım ama herkes farklı cevap yazmış. kafamı iyice karıştırdılar. hem benim durumumda olanlar faydalı olabilir düşüncesi ile bazı sorumlarım var.

1-Tümseklerde ve çukurlu (1 metre civarı) yerlerde iyice yavaşlayıp 2. vitesde debriyaja basılı frene basmamaya özen göstermeye çalışarak geçmeye çalışıyorum. arkadaşım böyle yerleri görünce arabayı boşa al yavaşla öyle geç hatta ayağın frende olsun diyor. sizin böyle yerlerden geçerkenki sürüş tekniğiniz nedir.

2- Arabayı boşa alıp sürmeye hiç alışmadım siz hangi durumlarda şehiriçinde boşa alıyorsunuz.

3- Arabayı kalkış dışında 1. vitese atmamaya özen gösteriyorum. arabayı sitenin bahçesine park edeceğim zaman bile çok yavaş şekilde 2.vitesde giriyorum. devir düşük oluyor ama araba titremiyor. 1. vitesde girdiğimde araba biraz titriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BUMERANGs

1.4 getz benzinli araçım var yeni yeni arabaya ve acemilik atmaya başladım. çevremdekilere, forumlardan ve googleden aklıma takılan soruları arama yaptım ama herkes farklı cevap yazmış. kafamı iyice karıştırdılar. hem benim durumumda olanlar faydalı olabilir düşüncesi ile bazı sorumlarım var.

1-Tümseklerde ve çukurlu (1 metre civarı) yerlerde iyice yavaşlayıp 2. vitesde debriyaja basılı frene basmamaya özen göstermeye çalışarak geçmeye çalışıyorum. arkadaşım böyle yerleri görünce arabayı boşa al yavaşla öyle geç hatta ayağın frende olsun diyor. sizin böyle yerlerden geçerkenki sürüş tekniğiniz nedir.

2- Arabayı boşa alıp sürmeye hiç alışmadım siz hangi durumlarda şehiriçinde boşa alıyorsunuz.

3- Arabayı kalkış dışında 1. vitese atmamaya özen gösteriyorum. arabayı sitenin bahçesine park edeceğim zaman bile çok yavaş şekilde 2.vitesde giriyorum. devir düşük oluyor ama araba titremiyor. 1. vitesde girdiğimde araba biraz titriyor.

1)vitesi boşa al ve öyle geç
    2)ışıklarda falan durmaya yakın boşa al yüksek hızlarda hiç bi zaman boşa alma
    3)anladığım kadarıyla 2 den 1. Vitese düştüğünde oluyo ve ayağını debriyajdan hızlı çekiyosun

• 1. Her zaman aynı şekilde girilmiyor kasislere. Farketmeden hızlı geliyorsun vs vs. önemli olan kasisten geçerken frene basmamak. Tekerler kitleyebiliyor ya da fren yaptığın için hızlıysan araba öne doğru esneme yaptığından yüksek sayılabilecek bir arabanın bile altını sürtme ihtimalin oluyor.Yani arabaın ağır ağır kendi halinde geçmesi en mantıklısı. Sonrasında ben vites olayna pek bakmıyorum. Bir süre sonra arabanın 2 ya da 1 hangi vitesi istediğini çözebiliyorsun duruma göre hangi vites gerekiyorsa ona atıyorum.

2. Çok hızlı değilsem ve ışığa ya da dönmem gereken kavşağa yaklaşıyoram boşa alırım.

3. Genel kanı arbaayı 1. vitese alıştırmayın der hareket halindeyken ama dediğim gibi alışınca hangi vitesin daha rahat kavrayacağını anlamış oluyor insan zamanla. Genelde 2 kurtarıyor 1 isteyen çoğu yerde yarım debriyaj hafiften geç toparlama gibi ufak tefek şeylerle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evomania -- 30 Nisan 2012; 19:43:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DEBRİYAJ BASIŞ TEKNİKLERİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.