Şimdi Ara

Suudi Arabistan'da dünyanın en büyük binasının inşasına başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son yıllarda mega projeleriyle gündemde olan Suudi Arabistan, dünyanın en büyük binası olan Mukaab'ın inşasına başladı. Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da inşa edilen bina, 400 metre yükseklik ve genişliğiyle küp şeklinde bir bina olacak.

İçine 20 Empire State binası sığabiliyor

Devasa binanın içine 20 Empire State binasının sığabileceği belirtiliyor. Geleneksel İslam mimarisinden esinlenilen bir dış cepheye sahip olacak olan Mukaab'ın merkezinde sarmal şekilli başka bir büyük kule daha yer alacak. 

2 milyon metrekare taban alanına sahip olan binanın kazı çalışmalarının neredeyse tamamlandığı ve bugüne kadar 10 milyon metreküp toprak taşındığı belirtiliyor. Bu süreçte günde yaklaşık 250 ekskavatörün yanında 400'den fazla ekipmanın kullanıldığı aktarılıyor.

İnşaatı kolaylaştırmak için ayrıca, King Khalid Yolu'nu geçerek inşaat alanını birbirine bağlayan geçici bir köprü de inşa edileceği belirtiliyor. Şirket, günlük yaklaşık 900 çalışanı ile çalışmaların hızla ilerlediğini söylüyor.

Ayrıca Bkz.Suudi Arabistan'ın 170 km uzunluğundaki çizgi şehri The Line ne durumda?

2030 yılına kadar tamamlanması planlanan projenin yaklaşık 100.000 konut, 980.000 metrekare dükkan, 1,4 milyon metrekare ofis alanı, oteller, kültür mekanları, bir üniversite, bir tiyatro ve ikonik bir müzeye sahip olması bekleniyor.

Kaynak:https://interestingengineering.com/culture/mukaab-world-next-largest-building-construction

• 10 gundu dubai ve abu dhabi'deyim. size sunu soyleyebilirim araplar turklerin 50 sene otesinde. teknoloji, binalar, cevre, temizlik her sey cok cok iyi. bir kisinin 10 gundur sesini yukselttigini gormedim. yaya gecidinde herkes duruyor zaten de, normal yerde bile yola yaklastiginiz anda direkt herkes duruyor sizin gecmenizi bekliyor.

pub'a gidip oturuyorsunuz istediginiz gibi egleniyorsunuz dunyanin her ulkesinden insan var. sabaha kadar dans edip, ickinizi iciyorsunuz ve bir tane bile ne bodyguard ya da baska biri rahatsiz etmiyor.

ama ne iyi yani ne mi? guvenligi. bakin iphone 16 max pro unuzu bir barda, pubda restaurantta masanin ustune koyun. 2 saat sonra yerine gelin bir kisi bile dokunmaz. orta parmak gostermek bile hapse girmenize yettigi icin herkes birbirine saygi gostermek zorunda.

istanbul koy gibi kalir, araplarin yaptiklari bu sehirlerin yaninda.

Söylediklerinizi harfiyen deneyimledim ve Dubai'ye hayran kaldım. Temizlik, güvenlik, medeniyet... Çok güzel zaman geçirdik.

Çok kısa bir kıyaslama yapacağım. Biz arkadaş grubuyla ve bebeklerle Dubai'ye gittik. Uçaktan indik, apron otobüsüne bindik. Uçakta bir sürü Türk vardı, hepsi de Dubai kaçıyormuş gibi ite kaka araçtan indi. Bize 2 yabancı yolcu ve hava limanı çalışanları bebek arabası için yardımcı olmak istedi ve teşekkür ettik.

Bebeklerden birinin ateşi çıktı bu arada. Karşılama görevlisine durumu anlattık ve sağlık ekibi geldi. Onlara durumu anlattım, hep birlikte revire gittik. Teşhis koydular, müdahale için onay istediler ve gerekli müdahaleyi yaptılar. Bizden tek kuruş ücret almadılar.

Revirde çok zaman geçirince -bebeğin durumu stabil olana kadar kaldık-, valizlere ne oldu endişesiyle bagaj teslim alanına gittik. Tüm valizlerimiz orta alanda toplanmış ve kimse dokunmamış.

Yine Dubai'de; asansörlerde, metro girişlerinde bebek arabasını gören herkes gayet medeni bir şekilde bize yol verdi ve bir iki kez değil her seferinde bunu deneyimledik. Türkiye'ye döndük, asansöre binemedik. Millet çocuğu görüp, bebek arabasını ittire kaktıra önümüze geçip asansöre bindi. Herkes gittikten sonra asansöre binebildik.

Uzun lafın kısası, Dubai'ye tuistik gezi için gittik, medeniyetine hayran kalarak döndük. Medeniyete hasret kalmışız...
    Uygarlık göğü kapatan yüksek dikiltilere göre mi belirleniyordu ? Sizin düşünce mekanizmanıza göre Paris yeryüzü uygarlık yarışında oldukça geride

Bu arada.. öve öve bitiremediğiniz bu "Mu-kabba" daki kabba, kabe'den gelme. Nitekim görüntüsü ile kabeyi çağrıştıracak biçimde tasarlanmış. Kabe sözcüğü küp anlamındaki Yunanca kybos 'tan gelmektedir. O bina dikildikten sonra çevresinde turlayan da çıkar şimdi

hepsini arap emlak sirketleri yapiyor. su istanbul'da emaar alisveris merkezi var. onlar en buyukleri. nereye baksaniz binanin ustunde ya emaar ya da damac yaziyor. estektik de yapiyor. turkler gibi minimum maliyet ve guvenlik seklinde de yapmiyor. yaninda marina, yesil alan, her turlu sosyal alan vs. ile. luks'un anlamini yitirmedigi topraklar oralar. tavana led koyunca aultra luks oluyor turkiye'de.

2 gun once cektigim iki foto:

İroni mi yapıyorsun gerçek mi çözemedim seni. Gerçekse eğer bu tarz videolarla beynin sulanır, aman uzak dur.

Yapacağın şeyler:
    1) O ve benzeri kanallar varsa aboneliğinden çık.
    2) YouTube akışında böyle videolar varsa bana bir daha gösterme ilgilenmiyorum de.

Bu şekilde bir temizlik yaptıktan sonra, bu uyduruk, saçma sapan, sana hiçbir şey katmayan videolardan uzak kalmış olacaksın, üstelik onların para kazanmasını da engel olacaksın. Başka türlü baş edemezsin, sıyırırsın maazallah, çünkü gerçekten akıl sağlığını umursamıyorlar, bir tür yetişkin ötesi içerik.
  • Petrolün gücü adına...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 10 gundu dubai ve abu dhabi'deyim. size sunu soyleyebilirim araplar turklerin 50 sene otesinde. teknoloji, binalar, cevre, temizlik her sey cok cok iyi. bir kisinin 10 gundur sesini yukselttigini gormedim. yaya gecidinde herkes duruyor zaten de, normal yerde bile yola yaklastiginiz anda direkt herkes duruyor sizin gecmenizi bekliyor.

pub'a gidip oturuyorsunuz istediginiz gibi egleniyorsunuz dunyanin her ulkesinden insan var. sabaha kadar dans edip, ickinizi iciyorsunuz ve bir tane bile ne bodyguard ya da baska biri rahatsiz etmiyor.

ama ne iyi yani ne mi? guvenligi. bakin iphone 16 max pro unuzu bir barda, pubda restaurantta masanin ustune koyun. 2 saat sonra yerine gelin bir kisi bile dokunmaz. orta parmak gostermek bile hapse girmenize yettigi icin herkes birbirine saygi gostermek zorunda.

istanbul koy gibi kalir, araplarin yaptiklari bu sehirlerin yaninda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 27 Ekim 2024; 20:20:26 >
  • jubeii kullanıcısına yanıt

arap sehirleri bakin orta dogu degil, dunyanin en guvenli sehirleri. daha bir tane hirsizliklik, cepcilik vs haberi gormedim. yukarida yazdigim gibi, oradikilerle konustum. kapinizi acik birakip gidin kimse gelip tek bir sey almaz. en kucuk hatada sizi hapse atip sonra ulkenize postaliyorlar.

herkes oradan emlak pesinde su anda. sicak olmasa bir saniye bile dusunmezdim ben de gelen teklifleri. o da disarida iseniz tabi ki. metrolarda, ust gecitlerde, avmlerde girince usuyorsunuz. muhtemelen ileride bu zenginlikle ileride buna care bulurlar.

bence adamlarin petrolu bitse bile artik bir sistem yaptilar ve bunu batili zeki adamlair getirerek yaptilar.

• voodoo child kullanıcısına yanıt

Onlar bile medeniyet için ümmetçilik dincilik yapmamaları gerektiğini farketmişler kendi kültürlerinin dini olmasına rağmen.

Neysse. Türklerin devri kapanalı çok oldu.

• Birileri Arap parasına çökmek için bitmek bilmeyen projeler peşinde gibi geliyor bana. iş yapmakla bitmiyor bakım yenileme maliyeti de var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • selcuksert38 kullanıcısına yanıt

hepsini arap emlak sirketleri yapiyor. su istanbul'da emaar alisveris merkezi var. onlar en buyukleri. nereye baksaniz binanin ustunde ya emaar ya da damac yaziyor. estektik de yapiyor. turkler gibi minimum maliyet ve guvenlik seklinde de yapmiyor. yaninda marina, yesil alan, her turlu sosyal alan vs. ile. luks'un anlamini yitirmedigi topraklar oralar. tavana led koyunca aultra luks oluyor turkiye'de.

2 gun once cektigim iki foto:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 27 Ekim 2024; 20:45:30 >

• Kimse belirtmemiş ama petrol ve sermayenin gücü ile kabenin devasa halini yapıyorlar.

• jubeii kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi Türk karşıtlarının, böyle Türkçe konuşması çok garip geliyor. Sırf bir kesim ahlaksız diye Türk mileti ahlaksızdır diyemezsin...

Tamam o zaman Suriye İslam Cumhuriyetine yada Irak, Mısır Arap Cumhuriyetine falan gitmek, görmek lazım madem o kadar "medeni, gelişmiş, güvenli, şaşalı" yerlerse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 27 Ekim 2024; 22:10:49 >
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

Pasaport para etse kim durcak bro. Keyfimizden durmuoz.

Uygarlık göğü kapatan yüksek dikiltilere göre mi belirleniyordu ? Sizin düşünce mekanizmanıza göre Paris yeryüzü uygarlık yarışında oldukça geride

Bu arada.. öve öve bitiremediğiniz bu "Mu-kabba" daki kabba, kabe'den gelme. Nitekim görüntüsü ile kabeyi çağrıştıracak biçimde tasarlanmış. Kabe sözcüğü küp anlamındaki Yunanca kybos 'tan gelmektedir. O bina dikildikten sonra çevresinde turlayan da çıkar şimdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "2 milyon kilometrekare taban alanına sahip olan binanın"

Dostum 2 milyon kilometrekare demek Suudi Arabistan'ın toplam yüz ölçümü demek. Hatta Türkiye'nin neredeyse 3 katına yakın bir alan demek.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt

100000 konut meselesi ayrı bir güzel.

• Kabe'yi andıracak şekilde bir yapı tasarlayacak kadar gaflete düştüler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Biz de işte Araplara tapmaya devam edelim.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Ben de oraya takıldım. Küp olacaksa 400x400= 160000 km² olacak. Matematik de bilmiyor haberi yazanlar.

• 64 milyon metre küp hacim demek. marsa koloni kurma hayalinden daha gerçekçi. dışarısı ölümcül bir atmosfere bile sahip olsa içerde yaşanabilir bir ortam elde edilebilir.

kıyamet senaryosuna hazırlanıyor gibiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 28 Ekim 2024; 02:26:17 >
  • thyr1234 kullanıcısına yanıt
    muhtemelen metrekare demek istemiştir. taban alını da binanın taban alanı değil de bina+çevre nin taban alanı olabilir.

bu arada sende yanlış yazmışsın 160.000 km kare değil. metre kare yazman gerekirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 28 Ekim 2024; 02:40:34 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.