Şimdi Ara

svchost.exe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar görev yöneticisini açıyorum işlemlere bakıyorum tam 7 tane svchost.exe var bunlardan 4 ü sistem yazıyo kullanıcı adı svchost nedir acaba kaçtane olması gerekiyo teşekkürler

• Svchost.exe dosyası %SystemRoot%\System32 klasöründe bulunur. Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayıklama olanağı sağlar. yani zararsız bırak çalışsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozzyy -- 3 Eylül 2006; 18:59:25 >
  • cok sagol ozzyy kardeş virüs olabilme ihtimali vardı aklımda neyseki diilmiş o zaman
  • bi dipnot: scvhost.exe c - v yerı degısık bu ısımde bı trojen yada virus var buna dıkkat edelım....
  • svchost.exe görev yöneticinde yanında senin kullanıcı adın yazıyorsa bu bir key logger programıdır. ama virüs değil biri seni takip etmek için kurmuş olabilir.(aile büyükleri) programın ismi 007 spy software' dir. Eğer görev yöneticinde svchost karşında system yazıyorsa ozaman bu program değildir sistemin parçası olan asıl svchost tur..
    Dosya isminin böyle olma sebebi keyloggerin gizli çalışma yapması için sistem dosyası gibi göstermesidir. Bu programın olup olmadığına bakmak istiyorsan ctrl-alt-f7 tuşlarına aynı aynda bas şifre ekranı açılıyorsa keylogger yüklüdür. (eski versiyonlarda ctrl-alt-7)
  • saolasın bi şey daha ögrenmiş olduk makina temiz çıktı o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wuauclt.exe nedir? virüsmüdür?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.