Bildirim
SVS1511N3ES SSD SORUNU YARDIM?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
aynı sıkıntı bende de var. sanırım modlu bios yüklemeniz ya da bios güncellemesi yapmanız gerekiyor. -
Geç oldu ama sıkıntının Bios dan kaynaklandığını öğrendin bana bunu nasıl çözeçeğimi birisi yardımına ihtiyaçım var güncelleme olmuyor sanırsam çünkü 2 yıl önce vermil güncellemeyi tek çare sizin dediğiniz modlu Bios ama nasıl yapılacak yada yapıp sorun ortadan kalkıyormu? -
daha önce forumun birisinde paylaşılmış ancak bazı kullanıcılar uyarıları okumadığı ve bazı ayarları kurcalamamaları gerektiği halde kurcaladıkları için bilgisiyarlarını açamaz hale gelmişler. Bu yüzden adam dosyayı forumdan kaldırmış. internette başka hiçbir yerde de bulamadım.quote:
Orijinalden alıntı: fersefi2
Geç oldu ama sıkıntının Bios dan kaynaklandığını öğrendin bana bunu nasıl çözeçeğimi birisi yardımına ihtiyaçım var güncelleme olmuyor sanırsam çünkü 2 yıl önce vermil güncellemeyi tek çare sizin dediğiniz modlu Bios ama nasıl yapılacak yada yapıp sorun ortadan kalkıyormu?
Evet güncelleme yapıldıktan sonra sorun ortadan kalkıyor. bir önceki bios sürümünde destekliyor çünkü ama onda da fan sapıtması, batarya vb konularda sıkıntı var. Halen takipteyim. Olmazsa öğrenip kendim yapacağım. Bulursam buradan paylaşacağım.
-
Arkadaşım biosu güncelledikten sonra sorun ortadan kalkmıyor malesef ben güncelledim biosu hala devam ediyor ve şuanda il ve türkiye yetkili servisleri ile iletişimdeyim bende halledebilirsem paylaşırım buradan. -
Son bios guncellemesinden sonra ortaya cikti zaten. Eger SATA 3 aktif edilirse windowsu yeniden kurmak ya da registryden bi kaç değişiklik yapmak gerekiyor. -
Sondan bir önceki bios sürümünde de aynı sorun vardı zaten belki sorun çözülür diye son güncellemeyi yaptım ama yine değişmedi sonuç bende sata3 ün vereceği perfs. rapid açarak alıyorum en azından devamlı bir çözüm yoksa sürekli uyku moduna alıp açmam gerekeçek sata3 devreye girmesi için eğer ayrıntılı bir bios modlama bulursan banada bildirmeyi unutma . Şİmdiden teşekkürler :) -
valla kimseden hayır yok, sanırım kendim uğraşacağım vakit bulunca.quote:
Sondan bir önceki bios sürümünde de aynı sorun vardı zaten belki sorun çözülür diye son güncellemeyi yaptım ama yine değişmedi sonuç bende sata3 ün vereceği perfs. rapid açarak alıyorum en azından devamlı bir çözüm yoksa sürekli uyku moduna alıp açmam gerekeçek sata3 devreye girmesi için eğer ayrıntılı bir bios modlama bulursan banada bildirmeyi unutma . Şİmdiden teşekkürler :) -
http://s000.tinyupload.com/?file_id=23681121186691831904 adresine cabalarim sonucu yüklendiler. Ama son iki romda SATa 3 desteği yok. Daha öncekilere geri dönmek lazim. Adamlar tüm bioslari artilari ve eksileri ile yazmislar bi bak istersen.
Kisacasi bu isi Sony çözecek. -
Önceki bios sürümüne dönme diye birşey olabiliyormu?Zaten benimkide sondan ikincisi yüklü idi birinciye güncelledim birşeye yaramadı :) -
R1031H4-HACK.ROM ya da R1031H4-SONY.ROM direkt destekliyor sata III'ü. Bunları denediniz mi?quote:
Önceki bios sürümüne dönme diye birşey olabiliyormu?Zaten benimkide sondan ikincisi yüklü idi birinciye güncelledim birşeye yaramadı :) -
Bende asıl sorum o şuanda en Son güncelleme yükle eski Bios güncellemesi yeni Bios güncellemesinin üstüne yüklenebiliyormu ve sen yükleyip test ettin mi? -
Program yapıyor. -
-
-
Merhaba mbr -gpt dediğini açıklaya bilirmisin? Bu durum biosun eski sürümünde mi oluyor ve win 8.1 olması gerekli mi? -
GPT uefi bioslarda oluyormuş o yüzden kullanamıyoruz. Şuan win 8.1 update 1 lisanslı kurulu ve 50mb/s oranında yavaşlama var o da sanırım 8 değil de 8.1 biraz sorunluymuş SSD ile. Arastirmadayim. Haberdar ederim. -
Merhaba multi-bios adlı programı verdiğin linkten indirmiştim onla ilgili durum ne ???? -
Oradaki ilk biosu yani SATA 3 lu olani kullaniyorum, herhangi bir sorunum olmadi. Win 8.1 kullanıyorum FN tuslari ve stamina tuşu calisiyor ama win7'den 50mb/s civari daha düşük hizi. Üstelik win7 daha gizli calisiyordu sanki. -
FN tuşu ve stamina modu çalışıyor diye belirtmişsin win 7 de çalışmıyormu yada çalışmayan fonksiyonlar mı var? Ayrıca win 7 de sorun çıkar mı bende yükleyip eski biosa dönsem ?
Benzer içerikler
- tamir süresi 20 günü geçerse
- casper mı lenovo mu
- pt.com güvenilir mi
- monster fan sesi azaltma
- laptop power tuşuna basıyorum açılmıyor
- mac mini m4
- msi el konsolu
- firmware nedir
- macbook m4
- ios 18 duvar kağıdı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X