arkadaşlar bide gerek bu forumda gerek dışarıda multijet motorla ilgili olumsuz konuşmalar oluyor..... kullanan arkadaşlar bi yorum yapsa multijetle ilgili...........
hoşgeldin eamyraen arkadaşım seni kendi msn ime ekledim......
fiatci kardeş bir sorum daha olacak, ön kapılarda bir gıcırtı var nasıl engellenebilir bir de sana baskı balata markası sormuştum. Opar valeo demiştin, bir de sachs diye bir marka duydum ne dersin. made in germany, bir şeyin üzerinde made in germany yazıyorsa, o mala karşı benim biraz sempatim olur her zaman. kaliteli ve taş gibi gelir bana, fiyatı nasıldır. palio 1.2 16v 2004 modele uyar mı şimdiden teşekkürler.
Fiatçi arkadaşım selamlar. Daha önce görüştüğümüz gibi karasız kaldım .Grande punto alacağım ama son anda bir arkadaşım kardeşine almış. 1 ay olmadan aracı geri vermişler .Sorun varmış, titrememi dedi öyle birşey .İçime kurt düşürdü ya. Sana sormak istedim.Fikirlerine güveniyorum. Yardım edersen sevinirim
lancearmstrong sana önerim opar(valeo) olanını alman sonuçta orj. olanı o sachs lardan daha iyidir valeo bir şikayetin olmaz sorunsuzca kullanabilirsin
koltukların oturulan kısımlarını öne kaldırıyorsun, kafalıkları indiriyorsun, sırtlıkta üst köşeye doğru olan düğmeyi kaldırınca koltuklar yatıyor. ya aracın sağ arkasında 1 kişilik kısmı, ya da sol arkasında 2 kişilik kısmı asimetrik olarak katlayabiliyorsun. 60/40 yatar hikayesi bu, ancak dynamic versiyondan iitibaren var. active de yok asimetrik katlama..
quote:
Orjinalden alıntı: ufuktan
Fiatçı kardeşim sana bi sorum daha olacak.Grande punto nun arka koltuklarının katlanma şekli nasıl?Aydınlatır mısın biraz?
Selamlar ,
Taner Ben
98 model Uno 70s ferrari kırmızısı bayılıyorum bu renge bir gün çekip resmini koyacağım
Hazır katılmışken aranıza arabamı çok seviyorum da bu aralar biraz falza ses gelmeye başladı sağ kapı tarafından acaba kapılara baktırmak mı lazım kasislerden geçerken tık tak diye sesler geliyor sanki kapı yerinden oynuyormuş gibi ayrıca bazı yerlerden de ses geliyor çok değil ama ben sesi sevmiyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: TatanQa
Hazır katılmışken aranıza arabamı çok seviyorum da bu aralar biraz falza ses gelmeye başladı sağ kapı tarafından acaba kapılara baktırmak mı lazım kasislerden geçerken tık tak diye sesler geliyor sanki kapı yerinden oynuyormuş gibi ayrıca bazı yerlerden de ses geliyor çok değil ama ben sesi sevmiyorum...
ses muhtemelen kapı kilitlerinden geliyordur zamanla deforme olup boşluk yapar kasislerdede boşluk ses yapar ve sinir eder benimde arka sol kapı ses yapmaya başladı
Arkadaşlar habere göre yeni ducato servise 45.000 Km'de bir gidiyormuş Yakında heralde fiat servise gitmeyen arabalar yapacak
Arabam Uno 70s 98 ... tartarini LPg kitli ..
sanayii de bu işi hallederler herhalde değilmi ?
arkadaşlar kusura bakmayın biraz geç kaldım gelelim sorulara....
lancearmstrong arkadaşım ilk olarak kapıda nasıl bir gicirti var? eğer iki metalin birbirine vurnası gibiyse kapının açılış kademesini belirleyen bi demir var onu yağla yok menteşelerdense bi ustaya git ve würth ün sprey gresleri var onunla komple menteşeleri ve bu demirleri yağlat veya yağla sorun çözülür.... baskı balataya gelince sachs da iyi made in germany fikrine bende katılıyorum bende öyle yapıyorum ancak orjinalini almanda fayda var..........
ufuktan arkadaşım grande punto yeni çıkmış bir araç her ne kadar yol testleri fabrika tarafından yapılsada her çıkan ilk parti gibi sorun olması doğal.... benim duyduğum sadece şu ana kadar direksiyon kutuları problemliymiş-ki bunuda fabrika hemen düzeltmiştir düzeltmese dahi serviste ücretsiz düzeltiyorlar... ama araç gerçekten muhteşem bir araç....gerek tipi gerek yol tutuşu gerek gidişi gerekse konforu...... titreme olayını araca bağlamadan kullanana bağlarım ben....... eğer arkadaşın çukur tanımıyosa veya bi kaç kez ani fren yapıp lastiğin bi kısmını sildiyse araç titrer.....ama kronik bir sorun olduğunu sanmıyorum... benim tavsiyem al derim ama daha sağlıklı bilgi istersen takım grande puntodada sorabilirsin......
TatanQa arkadaşım ilk olarak aramıza hoşgeldin hemen listeye ekliyorum seni .sorununa gelince grande arkadaşımızında dediği gibi kiltler öncelikli, sorun...bunlara ek menteşe civatalarına ve kapı içindeki mekanizmalarıda kontrol ettir derim.zamanla vidalar gevşeyince ses yapabiliyor.... sanayide işini hallederler boşuna servise gitme......
erenuz arkadaşım link için sağol..bakım aralıkları gerçekten çok uzadı yeni nesil motorlarda ve araçlarda..... ama şahsi görüşümü sorarsan fiatcı olmama rağmen bi eski ducatoyu alırım bunu almam. tipi hiç hoşuma gitmedi... gerçi yenilerin hiçniri hoşuma gitmiyor örneğin trafic yeni transit...bence çağa uyucaz diye arabaların tipini mahfettiler...
bir süredir takip edemedim epey mesaj olmuş , o yüzden de okuyamadım hepsini. 2004 1.2 albeam var. arka koltuk 1/1 oranında yatıyor, bunu 40/60 yatabilen bi koltukla değiştirebilir miyiz, hangi modelinki uyar , maliyeti ne olur acaba.. birde ankarada albea koltuklarına sımsıkı uyacak kılıflar satan bir yer biliyorsanız söylerseniz sevinirim
NOT: bu konular daha önceki mesajlarda işlendiyse belirtin, geriye dönüp okurum
quote:
Orjinalden alıntı: lebu
bir süredir takip edemedim epey mesaj olmuş , o yüzden de okuyamadım hepsini. 2004 1.2 albeam var. arka koltuk 1/1 oranında yatıyor, bunu 40/60 yatabilen bi koltukla değiştirebilir miyiz, hangi modelinki uyar , maliyeti ne olur acaba.. birde ankarada albea koltuklarına sımsıkı uyacak kılıflar satan bir yer biliyorsanız söylerseniz sevinirim
Fiatci gelir şimdi kardeş bekle biraz ayrılma bi yere
quote:
Orjinalden alıntı: lebu
Arkadaşım ilk olarak o koltokları o şekilde değişebilirsin.bunun için bi oto döşemecisiyle görüş........
kılıf içinse servislerde vardır ancak bence bi döşemecide yeniden yaptır derim orjinal kesiminde o daha sağlıklı olur.........
ankarada şaşmaz sanayiyi gez derim.koltuk ve kılıfı burdan aynı anda yaptırabilirsin.....
quote:
Orjinalden alıntı: miraz.miraz
yaw yok mu başka kimse nerde fiat sahibi arklar
olur miraz.miraz acelemiz yok........bu arada internet sitene baktım açmadı.......