Şimdi Ara

T.Cell'den VF İş Ortağım Mega Paket'e geçmemin neden yasak olduğunu bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 tane Tcell hattım var. 2'si benim, 1'i annemin üstüne gözüküyor. Hatları 4 ay önce Vodafone'dan Tcell'e taşıdıktan sonra bir hattı Kamucell için annemin adına yeniden kaydettirmiştim.

Dün Vodafone işlem merkezine gittim. Hatlarımı Vodafone'a taşıyıp, limited şirketime devrederek İş Ortağım Mega Paket'e geçirmek istediğimi söyledim. Olmaz dediler.
    Hatları taşıdıktan sonra şirkete devredemezmişim. Kanun böyleymiş.
    Ancak Tcell'de hatları şirkete devredip 90 gün sonra Vodafone'a taşıyabilirmişim.

Dedim ki "4 ay önce 3 hattımı önce Tcell'e geçirip, aynı anda tekini annemin üzerine yapmıştım" Yanlışlık olmuştur dediler.
    "Kardeşim nasıl yanlışlık olur? Kanunen yasaksa Tcell'de yapmazdı. Sadece size mi bu kanun?" diye sordum. Cevap veremediler.

Bu konuda bilgisi oup, bana yardım edebilecek kimse var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 3 Mayıs 2011; 11:13:42 >

• twitter hesabınız var ise turkcellhizmet i takibe alın mesaj atın en geç yarım saatte dönerler size.
  • Twitter yok. Ama ben VF'a geçmek istiyorum. Tcell'den yardımcı olurlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoitsukinosuke
    3 tane Tcell hattım var. 2'si benim, 1'i annemin üstüne gözüküyor. Hatları 4 ay önce Vodafone'dan Tcell'e taşıdıktan sonra bir hattı Kamucell için annemin adına yeniden kaydettirmiştim.

Dün Vodafone işlem merkezine gittim. Hatlarımı Vodafone'a taşıyıp, limited şirketime devrederek İş Ortağım Mega Paket'e geçirmek istediğimi söyledim. Olmaz dediler.
    Hatları taşıdıktan sonra şirkete devredemezmişim. Kanun böyleymiş.
    Ancak Tcell'de hatları şirkete devredip 90 gün sonra Vodafone'a taşıyabilirmişim.

Dedim ki "4 ay önce 3 hattımı önce Tcell'e geçirip, aynı anda tekini annemin üzerine yapmıştım" Yanlışlık olmuştur dediler.
    "Kardeşim nasıl yanlışlık olur? Kanunen yasaksa Tcell'de yapmazdı. Sadece size mi bu kanun?" diye sordum. Cevap veremediler.

Bu konuda bilgisi oup, bana yardım edebilecek kimse var mı?

Kanun gercekten öyle.

054x orijinli bir numaranız varsa bunun ana operatörü Vodafone'dur. Ve siz bu hattı sadece Vosafone'da devredebilirsiniz. Devrettikten sonra da Turkcell'e gecmek için 3 ay beklemelisiniz. Ya da tam tersi de aynı. 053x seklinde numaranız varsa siz bu hattı sadece Turkcell'de BASKA bir kisiye ya da kuruma devredebilirsiniz ve Vodafone'a gecmek için 3 ay beklemelisiniz.

Kamu yapmak ise ayrı birsey. O bir tarife. Onun için numarayı devretmiyorsunuz. O tarifeye geçiyorsunuz.

• Herhangi bir sıkıntı yok.

Aynı durumu bende yaşadım :)

Devir olunan hat "sıfır" hat muamelesi görüyor ve 3 ay bekleme şartına tabi oluyorsunuz.
  • @SeTha
    Açıklaman için çok teşekkür ederim. İnternette olmayan ya da benim bulamadığım bir bilgiye kavuştum sayende.
    Benim anneme devrettiğim numara T.cell idi. Demek bu yüzden geçiş sırasında devredebildim.
    Devir işlemi ise Kamu tarifesine geçebilmek içindi. (Valide emekli)

Bu bilginin ışığında şunu mu yapmak zorundayım;
    Hat 1 & 2 = 532 orijinli oldukları için şu an hazır Tcell'de olduğundan şirket üzerine geçirip 3 ay sonra VF'da istediğim pakete geçebilirim.
    Hat 3 = 552 (Avea) orijinli olduğu için Avea'ya geçip, oradan şirkete devir yapıp 3 ay sonra diğerleri gibi VF pakete geçirebiliyorum.

Doğru mudur dostum?

@tanriseven
    İlgine teşekkür ederim.
    Ancak "Herhangi bir sıkıntı yok. Devir olunan hat "sıfır" muamelesi görüyor" demişsin. Biraz açar mısın lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 3 Mayıs 2011; 13:27:10 >

• sıfır işlem görmesi demek sıfır hat vergileri tm bilmiyorum 50 tl civarı adet başı ödersin sıfır hat olduğu içinde 90 gün hat taşıyamazsın açıklayıcı olmuştur inşallah 3hattıda devredeceksen ort 150tl zararın olucak 90 günde bekliyceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @onururgu
    Anladım dostum. Sağolasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoitsukinosuke
    @SeTha
    Açıklaman için çok teşekkür ederim. İnternette olmayan ya da benim bulamadığım bir bilgiye kavuştum sayende.
    Benim anneme devrettiğim numara T.cell idi. Demek bu yüzden geçiş sırasında devredebildim.
    Devir işlemi ise Kamu tarifesine geçebilmek içindi. (Valide emekli)

Bu bilginin ışığında şunu mu yapmak zorundayım;
    Hat 1 & 2 = 532 orijinli oldukları için şu an hazır Tcell'de olduğundan şirket üzerine geçirip 3 ay sonra VF'da istediğim pakete geçebilirim.
    Hat 3 = 552 (Avea) orijinli olduğu için Avea'ya geçip, oradan şirkete devir yapıp 3 ay sonra diğerleri gibi VF pakete geçirebiliyorum.

Doğru mudur dostum?

@tanriseven
    İlgine teşekkür ederim.
    Ancak "Herhangi bir sıkıntı yok. Devir olunan hat "sıfır" muamelesi görüyor" demişsin. Biraz açar mısın lütfen?

Aynen öyle doğrudur.

Zaten diger arkadaslarin da açıkladığı gibi hat 0 hat muamelesi göreceğinden 3 ay bekleme zorunluluğu var ve maalesef tekrardan ilk vergiler ödenecek.

• Teşekkür ederim. Çok yardımcı oldun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.