Şimdi Ara

T-SHİRT KALIBI KÜÇÜLTÜLÜR MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
27.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce t-shirt kalıbı küçülttürebilen var mı? Yani terzi öyle bir işlem yapıyor mu. Şu Defacto'dan 2 t-shirt aldım ama kalıpları çok fazla büyük. Makinaya atıp 90 derece de yıkayıp küçültsem üzerindeki desenler bozulacak biliyorum. Şimdi bana tam olan bir t-shirt ile terziye gitsem aldığım kalıbı geniş olan iki t-shirt'ü verip bana tam olan t-shirt gibi olmasını istesem yapabilir mi? Var mı böyle bişey?

• Yapay Zekanın Yanıtı

T-Shirt Kalıbını Küçültme

T-shirt'ünüz çok büyük mü? Merak etmeyin, genellikle tişört kalıplarını küçültmek mümkündür. İşte tişört daraltma hakkında bilmeniz gerekenler:

Tişört Daraltma Yöntemleri:

• Sıcak Su Yıkama: Tişörtünüzü sıcak suda yıkayıp (kumaşın türüne uygun bir sıcaklıkta) hemen kurutma makinesi kullanın. Sıcaklık, kumaş liflerini büzerek tişörtünüzü küçültecektir.
    • Ütüleme: Tişörtünüzü ütüleyerek de küçültebilirsiniz. Yüksek ısı, lifleri büzerek tişörtünüzü daraltacaktır. Ütülemeden önce tişörtünüzü nemlendirin.
    • Kurutma Makinesi Kullanımı: Tişörtünüzü yüksek ısıda bir kurutma makinesinde kurutmak da onu küçültebilir. Ancak bu yöntem, bazı kumaş türlerine zarar verebileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.

Önlemler:

• Tişörtünüzü daraltmadan önce kumaş türünü kontrol edin. Bazı kumaşlar (örneğin ipek veya yün) daraltılamaz.
    • Tişörtünüzü aşırı daraltmayın. Küçük adımlarla daraltın ve istediğiniz boyuta gelene kadar kontrol edin.
    • Tişörtünüzü çok sıcak suda yıkayarak veya uzun süre yüksek ısıda ütüleyerek küçülmekten kaçının. Bu, kumaşa zarar verebilir.

Tişört kalıbını küçültmek için bu yöntemleri uygulayarak daha iyi oturan bir t-shirte sahip olabilirsiniz. Ancak, bu yöntemlerin her kumaş türünde işe yaramayabileceğini unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Terzi yapar yapmasına ama çok uzun işi var. Ben olsam yaptırmazdım. Çünkü terzi çok çok iyi değilse orantısız durur.
  • buyukse niye aldin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DDixon

buyukse niye aldin

bro büyük değil, slim fit S beden yazıyor. Aldım. Geldi ama nasıl slim fit anlamadım resmen Medium bunlar XS veya XXS bedenide yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

Terzi yapar yapmasına ama çok uzun işi var. Ben olsam yaptırmazdım. Çünkü terzi çok çok iyi değilse orantısız durur.

hocam işinin ehli bir terziye götürücem, eğer tişörtleri bozacaksan orantısız duracaksa hiç başlama hocam diye uyarıcam zaten eğer yanlış yaparsa da tişörtle döverim lavuğu
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazçikolata

quote:

Terzi yapar yapmasına ama çok uzun işi var. Ben olsam yaptırmazdım. Çünkü terzi çok çok iyi değilse orantısız durur.

hocam işinin ehli bir terziye götürücem, eğer tişörtleri bozacaksan orantısız duracaksa hiç başlama hocam diye uyarıcam zaten eğer yanlış yaparsa da tişörtle döverim lavuğu

istediği kadar orantılı yapsın fabrikasyon dar kesim gibi durmaz ya çok prof bir terzi bulcaksınki o da zaten 15 tl lik tisorte 15 tl ıster :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirlee2002

quote:

quote:

istediği kadar orantılı yapsın fabrikasyon dar kesim gibi durmaz ya çok prof bir terzi bulcaksınki o da zaten 15 tl lik tisorte 15 tl ıster :D

en fazla ne kadar bozulabilir ki orantısı hocam ya, çok dikkat etmedikçe belli olmaz zaten o kadar da bozuluversin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

en fazla ne kadar bozulabilir ki orantısı hocam ya, çok dikkat etmedikçe belli olmaz zaten o kadar da bozuluversin.

bir kere dar olduğu zaman dikişler zaman içinde esnicek pert olmaya doğru yol alcak defacto giyceğine bershka pb marka t shirt giy tabi bulunduğun şehirde varsa

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir kere dar olduğu zaman dikişler zaman içinde esnicek pert olmaya doğru yol alcak defacto giyceğine bershka pb marka t shirt giy tabi bulunduğun şehirde varsa

defacto da ki indirimi ve t-shirtlerin kalitesini görsen öyle demezsin. Kargo 1 TL, T-shirtler 10TL'den başlıyor ve muhteşem. Sadece kalıp sorunu var onun içinde bi beden büyük yada küçük sipariş vermekle sorun çözülüyor. bershka, pb gibi markalarda bi t-shirte 20-30 lira vereceğime 100 liraya 10 tane t-shirt alırım defactodan

• Dar istiyosan İspanyol markalarına bakıcaksın

Edit: H&M ye de bak 10 lira teki kalıplarıda çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Circassian81 -- 21 Şubat 2014; 16:12:36 >
  • Daralttırma değilmi senin dediğin iyi bir terziye gidersin orda t-shirt ü giyersin iğneyle senin vücuduna olacak şekilde iğneleri koyar oraya istersem 3-5 cm boydan kısaltırsın olur öyle M bedeni S veya XS bedene çevirme ihtimali olacağını sanmıyorum varsada ben bilmiyorum.
  • Belden kol altına kadar daralttırılabilir ama iyi yapması lazım yoksa çuval gibi durur

• quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Daralttırma değilmi senin dediğin iyi bir terziye gidersin orda t-shirt ü giyersin iğneyle senin vücuduna olacak şekilde iğneleri koyar oraya istersem 3-5 cm boydan kısaltırsın olur öyle M bedeni S veya XS bedene çevirme ihtimali olacağını sanmıyorum varsada ben bilmiyorum.

Evde üzerime cuk oturan body tarzı slim fit bir t-shirt var. Onu götürüp bunun aynısı olacak desem olur mu?
  • quote:

quote:

Daralttırma değilmi senin dediğin iyi bir terziye gidersin orda t-shirt ü giyersin iğneyle senin vücuduna olacak şekilde iğneleri koyar oraya istersem 3-5 cm boydan kısaltırsın olur öyle M bedeni S veya XS bedene çevirme ihtimali olacağını sanmıyorum varsada ben bilmiyorum.

Evde üzerime cuk oturan body tarzı slim fit bir t-shirt var. Onu götürüp bunun aynısı olacak desem olur mu?

Olur olur yapar daraltma işlemi basittir anlattığım gibi vücuduna birebir bile yapabilir aldığı ölçülerle bende yazın almıştım Defactodan S beden standart kesim tabi büyük geldi biraz daralttırdım vücuduma tam oturdu.(Standart kesim t-shirtlerin kalıpları epey büyük oluyor Defactoda onlarıda giymek için iyi bir vücudun olmalı zayıfsan slim den şaşma)

• quote:

quote:

quote:

Olur olur yapar daraltma işlemi basittir anlattığım gibi vücuduna birebir bile yapabilir aldığı ölçülerle bende yazın almıştım Defactodan S beden standart kesim tabi büyük geldi biraz daralttırdım vücuduma tam oturdu.(Standart kesim t-shirtlerin kalıpları epey büyük oluyor Defactoda onlarıda giymek için iyi bir vücudun olmalı zayıfsan slim den şaşma)

hocam bu t-shirtler zaten slim fit ama resmen normal kesim gibi ya. Ben normalde her t-shirtte Slim Fit S beden giyerim bunlar sünnet elbisesi gibi oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.