Şimdi Ara

Tabularım Yıkıldı Resmen..??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
0
Favori
7.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: HaManN.

İlana böyle resim koymak nasıl bir iticiliktir ? Şahsen bu aracı almak istemem sahibi ne kadar zorlamıştır diye aklımın ucundan geçmiyor değil.

Yapmayın yahu, herkes bilir ki araç sahibi arabanın limitlerini görmek ister. Ne yani şimdi siz imzanızdaki BMW'yi hiç mi zorlamadınız?

Üstadım araç sahibi limitleri görmek isterse açar youtubeyi bakar hızlanmasına.Yada açar fabrika verisine bakar top speede aşağı yukarı teoriyle aynı olur.Benimde zorladığım oldu fakat bu ilanda bu tarz resimlerin olması bende bu adam arabayı gerçekten hor kullanıyor izlenimi yaratıyor.Benimde zorladığım oldu fakat kalkıpta satacak olsam arabayı zorladığım yanladığım resmi koymam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Saatte 200 km/h

Adana - İstanbul = 1.000 km / 200 km/h = 5 h
    5 saatte İstanbul'a giderse uçaktan hızlı demek

Check-in, boarding, departure, take-off, flight, touch-down, arrival, check-out, derken zaten 5 saat sürüyor!

200 km/h giderken 100 km'ye 16 litre yakıyorsa 1000 km'ye 160 litre yakar. 160 x 4,20 TL = 672 TL gidiş, 672 TL dönüş. Bir de OGS var, 25'er TL, yolda da yemek yemezsen olmaz, yani JETTA'yla Adana-İstanbul-Adana saatte 200 km/h ile yaparsan, Tekir'de durup mangalda 1 kg kemikli et yersen, TEM'den gidersen helalinden 1.500 TL ödemen gerek

100 km/h ile giderken 4.1 litre yakıyorsa 1000 km/he 41 litre yakar. 41 x 4,20 TL = 173 TL gidiş, 173 TL dönüş, 25 TL OGS x 2, yemek de ye, 400 TL'yle kurtul.

2 katı hız = 4 katı masraf

abi hesap süper :) özellikle Tekir'de durup 1 kg kemikli et yersen bu kısma bayıldım

• 1.2 tsi motoru kullanmıştım.Vw nin hitler motoruyla aynı hızlanmalara tepkilere sahip hatta daha iyi diyebilirim.Arabayı çok güzel taşıyor.Araç skoda yetiydi.Benim araç leon 1.6 102 hp hitler.Bence şaşırılacak bişey yok.Olay turbo ve tork olayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Bir kaç gündür bu VW lere dikkat kesiliyorum ve dikkat ettim ki hani çekmez falan diyorlar ya, e bu Tiguanlara bile 1.4 koymuşlar, e tabi TSI motor..Hatta şu an taşlar yerine oturuyor ki evimin yolunun üstünde siyah bir Tiguan vardı ki kuvvetle muhtemel 1.4TSI dı, ana yol kenarında ki garajından çıktı ve cüssesine göre harika denebilecek( görecelidir, bana göre harika) bir fırlayışla kalktı ve gitti. o an yanımda eşim olduğu için dibim düştüğü halde pek bakamamıştım..Bu TSı olayı nedir yaa...

Bu öetta da 280 kadran koymuşlar ve araç 4100 devirde 200 görmüş...bence epey daha gider gibi geldi..doğru ya doğru..

Arkadaşım o araçtan bende var şuan.Sana şunu söyleyeyim 1621 kiloluk bir SUVu roketlemeye yetiyor bu motor.Geçri Tiguandaki motorda 1.2 tsi ve 1.4 tsi 122 liklere göre kompressör farkı var.Bazı arkadaşlar itiraz edebilir ama arkadaşımın galiba 2009(şuan tam hatırlayamadım modelini)320i si 170 ten sonra arayı kapatmayı başarabilmişti benle.Öyle bir performansı var

Özellikle bu motorların yokuş tırmanma performansı çok müthiş.En büyük farkıda yüksek torku ve bunu uzun bir banda yayabiliyor oluşundan kaynaklanıyor.BU araçla ilgili soruların varsa sana eksileriyle artılarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

• @SLVR61
    Şehir içi ve dışı yakıt tüketimi kaç litre Tiguan'ın?
    QQ dci ile arasında gidip geliyorum da Tiguan'ın tasarımı QQ'nun yakıt tüketimi daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

bilmeyen adam konuşmasın 1.2 tsi motor çoğu 1.6 dan daha iyi..

1.2 tsı'a koyduğu turboyu 1.6'ya koysa olur sana 1.6 tsı 200 hp.
    1.2 1.3 1.4 bu motorların hepsi turboyla giden araçlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

Jetta nın dizaynı gerçekten çok hoş

evet ama diger modelleriyle benzerlik göstermesi hos olmamıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

@SLVR61
    Şehir içi ve dışı yakıt tüketimi kaç litre Tiguan'ın?
    QQ dci ile arasında gidip geliyorum da Tiguan'ın tasarımı QQ'nun yakıt tüketimi daha iyi.

Öncelikle dizel qq ile araındaki yakıt farkı fazla olur.Taktir edersinizki Tiguan hem daha ağır,hem 4x4,hem turbo+kompressör,hemde benzinli olmasından dolayı qqiden çok daha fazla yakar.Benim sattığım 2000 model golf 4 hitler motorlu aracımla hemen hemen aynı şehiriçi değerlere sahip hatta son 2 sene golf daha fazla yakıyordu.

Benim şehir içi ortalalam 10.4 litre ki İstanbulda yaşadığımı belirtmemde fayda var.Yanlız uzun yolda sakin kullanımda 6. viteste 90-110 arası cc ile yakıtı çok düşürebiliyorsunuz.

Dediğim gibi yakıt konusu öncelikliyse Tiguan sizi üzebilir.QQ benzinli deseydiniz çok fark yok aralarında fakat dizel olayı değiştirir.

Yanlız performans konusunda Tiguan ile QQ i arasında çok büyük fark var.QQ inin donanım ve yakıt konusu dışında Tİguandan üstün biryanı yok bana göre.

Yakıt konusu dışında başka sorularınız varsa yardımcı olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: HaManN.

İlana böyle resim koymak nasıl bir iticiliktir ? Şahsen bu aracı almak istemem sahibi ne kadar zorlamıştır diye aklımın ucundan geçmiyor değil.

Yapmayın yahu, herkes bilir ki araç sahibi arabanın limitlerini görmek ister. Ne yani şimdi siz imzanızdaki BMW'yi hiç mi zorlamadınız?

aha suraya imza atarim eger soz konusu arac vw olmasaydi boyle demezdin
  • @SLVR61

Teşekkür ederim.Makyajlı Tiguan gelsin de ülkemize bakalım fiyatı ne olacak?O zaman kesin kararımız belli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

şaka maka iyi kalkıyor alette 140'tan sonra çok kasılıyor yahu ki polo birde bu.. jetta biraz daha ıkınıyordur eminim..

POLO'ya bak be...

• walla arkadaslar bende 2011 model 320d var 184 beygirlik bi canavar cok arabanın canını yakar bu Jetta denen arac ankara yolunda karşıma çıkmıştııı deddim Allahım bu aracın motorunda ne varrr nasıı gidioo tabii sonuç degişmedi her türlüü geçtimde =) genede inanılmaz performanslı bi araba yapmışlar jetta
  • quote:

Orijinalden alıntı: AykutEsk

şu an kafayı yiyebilirim

• izlenimlerinizin etkileyici olması güzel ve sizi etkilemiş olması
    bu aracı kullanmamakla beraber içlerinde 1.2 benzinli motorlarında olduğu ve 5.1 litreye kadar çıkan bir motor menüsündeki araçları kullanma şansım oldu.

1.2 motorlu araçla marka model yazmayalım reklam olmasın yokuşlarda içinde yolcu ile resmen balatayı orada yakıyormuşuz gibiydi çekişine değinmiyorum bile..

düz yolda basmak gitmekse amaç tabi hay hay hepsi gider uzar..hatta kimsecikler tutamaz bilmem kaç km leri kaç binde görür resimlersiniz gurur tablosu olarak.

bence bu kadar motor hacmini küçültmektense scooter alın daha da verimli ve uzun ömürlü ve performansta daha da iyi.

sonrası malum enjektörler eriyor şu motorun şurası patlamış peşinden burası iflas etmiş hep aynı markanın 8.harikaları

1.4 litre ile efsaneler durumu

böyle küçük motorlarla mucizeler beklememek lazım

1.4 litre al lpg tak vs vs..çevremdeki bir çok arkadaşım sonrası çekiş problemleri

bence 1.6 orta nokta altını almamak lazım isterse ağzıyla kuş tutsun

kullandığım araçlardan edindiğim ortak payda.

• quote:

Orijinalden alıntı: playumb

quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

bu forum gercekten o kadarı tuaf ki boş boş yorumlar...
    1- turbo motor deviri düşük hızlarda alır yani max torkunu 1700 devirde alır 4000 devire kadar korur sonra düşüşe geçer zaten vw bu yüzden 7 ileri koyuyor bu araçlara...
    2-yaptıgı hız 197 gibi bir sey olsa gerek bırakın yapsın 1.2 de olsa turbo beslemeli
    3- kimisi yok 280 kadran var yapar daha yapmaz araç zaten max lara gelmiş bu araçlar 4500 den sonra zaten canı acır bos bos bagırır devirin düşük olası şarttır yüksek hızda olması için
    4- kasa kaldırmaz mı kaldırır 1.3 motorlar kaldırıyorsa 1.2 turbo neder kaldıramasın kasayı ama su araçı abartmaktan vazgeçin jettanın ne oldugunu araba testlerinden gördük inceleyenler görmüştüş affedersiniz ama bazıları vw amlemini, murat 131 e taksam araba bu diceksiniz...

Mazda devir çeviriyor da ne işe yarıyor sanki. Mazda 3 ün maksimum hızı 170 km.Daha da bi km artmıyor.

sana mazda 3 le 210 ve üstü yapmıs fotograf cekersem forumu bırakıkan mı

"Forumu bırakıcan mı" da ne demek hocam?
    Otomatik Mazda 3 var bizde.Arabayı ara sıra alıp kullanıyorum.Rampa aşağı kaptırıp zorladığım halde araç 170 i geçmedi.Hatta 170 de de uzun süre gitmedi.Tuhaf bi hareketle araç 170 den yaklaşık 160 a falan düştü.
    Kısacası gitmiyor araba.

@Maniac_Turk
    Hocam video yada foto var mı?Böyle kuru kuruya gitmiyor.Yanlış anlamayın inanmamazlıktan değil ama aynı arabadan bizde de olduğu için insanın inanası gelmiyor.

Ilk gelen seri Mazda 3 de hiz sinirlayici var. 185 kmh. De. Ayni arabadan var bende. 185 de gaz kesiyor. Dikkat devir kesmiyor. Daha yolu oldugu halde gaz kesiyor. Sonra kaldirdilar limitoru. O sebeple arastirmakta fayda var hukum vermeden once.

Istersen video da cekip koyarim ama hemen degil, haftada bir adapazarinaq gidiyorum, cekerim video.

Ben gördüğüm yaşadığım olayı buraya yazdım.Bence bi yanlış yok.Araç 170 e kadar çıkıyor ki hatta bence 170 bile yapamıyor.160-165 arası bişey.
    Yalnız limitör olabilir evet.Çünkü 170 e yaklaşınca birden 160 a falan düşüyor ilginç bi şekilde.
    Araç 2010 model.

Eğer isteyen olursa kadran devirme videosu 5. viteste devir kesme fotoğrafı koyabilirim. Araç mazda 3 5. viteste 220 km de cayır cayır elektirik kesiyor canavar

Zoom-zoom a söylerim koyar buraya

• quote:

Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Bir kaç gündür bu VW lere dikkat kesiliyorum ve dikkat ettim ki hani çekmez falan diyorlar ya, e bu Tiguanlara bile 1.4 koymuşlar, e tabi TSI motor..Hatta şu an taşlar yerine oturuyor ki evimin yolunun üstünde siyah bir Tiguan vardı ki kuvvetle muhtemel 1.4TSI dı, ana yol kenarında ki garajından çıktı ve cüssesine göre harika denebilecek( görecelidir, bana göre harika) bir fırlayışla kalktı ve gitti. o an yanımda eşim olduğu için dibim düştüğü halde pek bakamamıştım..Bu TSı olayı nedir yaa...

Bu öetta da 280 kadran koymuşlar ve araç 4100 devirde 200 görmüş...bence epey daha gider gibi geldi..doğru ya doğru..

Hocam boşyere ümitlere kapılmışsın. Öncelikle şunu söyleyeyim 4100 devirde 200 km/s hız yaptıracak şekilde ayarlanmış şanzımana sahip bir aracın motoru 170 nm tork üretiyorsa o anda mümkünatı yok daha hızlanamaz. Hatta 200 e bile çıkamaz o resimdeki araç muhtemelen hafif eğimli yolda çıkmıştır. Beygirleri bir kenara bırakın şimdi. Dizel era 4000 devir de 190 yapıyor. Jetta 1.2 tsi da 190 yapıyor. Yani son vitesleri aynı bu araçların. Era 195 nm tork üretirken jetta 175 nm tork üretiyor. Peki Era daha ince lastikleri olmasına rağmen 190 ı geçemezken jetta nasıl geçecek ? Geçemez tabiki.Yapıp yapacağı odur. Hatta 5.viteste çıkabilir bence o hıza. Hatta 6. vites max tork devrinden bastığınızda bile araç yürümez. Yani demem o ki az devirle çok hız yapması motorun kalitesini başarısını göstermez. Şanzımanın opsiyonel olarak sunduğu bir avantajdır. Fazladan bir vitesiniz vardır uzun yolda ekonomi yaparsınız veya çok eğimli yolda yüksek hızlara çıkabilirsiniz. Sonuçta 11 saniyede 0-100 yapan ve 190 km/s azami hızı olan bir araçtan bahsediyoruz.Haa 1.2 olması büyük avantajdır sonuna kadar katılıyorum büyük vergi avantajı vardır evet. VW kaliteli araçlar üretir kesinlikle doğru. En kral japon kalitesine yetişemez ama 105 hp motor da eninde sonunda 105 hp dir. Harikalar beklemeyin. 105 hp lik atmosferikten taş çatlasın %5 daha performanslı olabilir.

era crdi vgt 235nm torka sahip; son hızda 210ları devirebiliyor rampasına göre ve 16v+değişken geometrili turbo bir motora sahip..
    1.2tsi Abt chiptuningle 140hp(4500-5500rpm)/220nm(2600-3800) değerlere ulaşmış.. sırf şu chip potansiyeli ve vergisi için alınır bu motor.. golf6 için ABTnin verdiği değerler şöyle:http://www.abt-sportsline.de/uploads/tx_comabt/1K0_112_140_CBZB_HS_E_01.pdf

• yanılıyorsun hocamı 190 ı geçmiyor era. Fabrika verisi 182 olan araca düz yolda nasıl 210 yaptırıyorsunuz hayret ediyorum. Chipledikten sonra her araç güçlü.Burada stock araçlardan söz ediyoruz.
  • rampada dedim zaten benim bahsettiğim de atmosferiklerin chipe daha kötü yanıt vermesi turbolulara göre.. servisler ,benzinlide duman da olmayacağı için farkedemezler,yazılım güncellemesi olmadıktan sonra da paşa paşa binilir chipli şekilde.. sırf chip için bir daha atmosferik araç almam;dohc vtec olmadıkça
  • Haklısın turbolu araç chiple atmosferik olana göre daha fazla güç verir fakat turbolu aracın yakıt tüketimi kontrol altına almak çok zordur. Heleki chipten sonra performanslı kullanımda 20 litre dolaylarına yaklaşır. Atmosferik araçta ise performanslı kullanımda bile ortalama 15 litrenin üzerine kolay kolay çıkılmıyor(150-180 hp dolaylarındaki araçlar için). Turbolu araçlar hakikaten mükemmel ivmelenir fakat herzamanki gibi beygiri kadar hız yapabilir. Daha da önemlisi TSI araçlara hala lpg dönüşümü sağlıklı yapılmıyor. Evet yapan yerler var fakat yok araç rölantide benzine geçer yok şu kadar devrin üzerinde benzine geçer gibi saçmalıkları var. Turbo araç alınacaksa direkt enjeksiyonlu versiyonlar tercih edilmemeli bence. Tamam tork hoş güzelde benzini içecek diye korkup basamadıktan sonra yemişim o beygirleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

bilmeyen adam konuşmasın 1.2 tsi motor çoğu 1.6 dan daha iyi..

Kesinlikle katılıyorum, yeni teknoloji atmosferik eski ( şu an benim aracımda olan 1,6 lt 102 HP) motorlardan iyi olduğu kesin.Artı olarak iyi olduğu iki taraf;

1- Düşük tüketim,
    2-Torku düşük devirde yani 1550d/d vermesi gayet hoş..zevk aldırır..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.