Şimdi Ara

Tabularım Yıkıldı Resmen..??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
7.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.4 Tsi yi skoda superb de kullanmıştım çok rahat götürüyordu o cüsseyi bile. 1.2 bunu rahat götürür bence.
  • Araç ne kadar güzel gözüküyor yahu.
    Çok hoşuma gitti.

Fiyatıda gayet iyi.
    Vallahi ciddi ciddi düşünüyorum bu aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

200 yapicam derken de 16 litreye cikarmis ortalamayi

o gösterge termometre gibi geldi bana.. ya da bize şaka yapıyorsun.
  • Benim PASSAT'a plakayı takan personel... Neden başka bir yere geçmediğini sordum, çok keyifli bir iş olduğunu söyledi.

Tabularım Yıkıldı Resmen..???
  • Motor hacminin küçük olması yanıltmasın, teknoloji çok değişti. Yakında her araçta bu türden yani düşük hacimli ama yüksek performanslı motorlar olacak.
  • Saat 13:59
    Vites 6 (araç manüel)
    Sıcaklık 15.5 °C

Cruise Control 161 km/h'da ayarlı AMA DEVREDE DEĞİL
    zaten yeşil uyarı ışığı da yanmıyor, gaza kendisi basıyor.

CONSUMPTION
    16 l/100 km

TÜKETİM
    16 l/100 km

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

vw nin 1.4tsi 122hp motorunu tebrik ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21965234/tm.htm

3,5 yıl önceydi, eklediğim ilk resimlerden birisi

2250 d/dak
    100 km/h
    6. vites

1.4 motora bir şey diyemem.Ancak arabaya diyebilirim:) Jettamda aynı motor var ve 100 km aynı devirlerde 4.1 lt .Gerçekten güzel değer...

• Jetta nın dizaynı gerçekten çok hoş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

200 yapicam derken de 16 litreye cikarmis ortalamayi

o gösterge termometre gibi geldi bana.. ya da bize şaka yapıyorsun.

Gayet de tüketim değeri.

200 ile giderken, 5 litre yakmasını beklemiyorsun heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bergspyder -- 27 Mayıs 2011; 19:32:37 >
  • eğer resim gerçekse helal olsun volkswagen'e süper bi motor olmuş
  • bu forum gercekten o kadarı tuaf ki boş boş yorumlar...
    1- turbo motor deviri düşük hızlarda alır yani max torkunu 1700 devirde alır 4000 devire kadar korur sonra düşüşe geçer zaten vw bu yüzden 7 ileri koyuyor bu araçlara...
    2-yaptıgı hız 197 gibi bir sey olsa gerek bırakın yapsın 1.2 de olsa turbo beslemeli
    3- kimisi yok 280 kadran var yapar daha yapmaz araç zaten max lara gelmiş bu araçlar 4500 den sonra zaten canı acır bos bos bagırır devirin düşük olası şarttır yüksek hızda olması için
    4- kasa kaldırmaz mı kaldırır 1.3 motorlar kaldırıyorsa 1.2 turbo neder kaldıramasın kasayı ama su araçı abartmaktan vazgeçin jettanın ne oldugunu araba testlerinden gördük inceleyenler görmüştüş affedersiniz ama bazıları vw amlemini, murat 131 e taksam araba bu diceksiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz1111

alın yolun nasıl oldugu da önemli gidilen yerde bunuda aracın yanında oturuken ben cektim...

Yokuş aşağı 120 ile giderken 2.5 litre yakıt tüketimi de gösterebilirsin.Resimden anlaşıldığı kadarıyla aracın gittiği yol aşağı doğru eğimli bir yol.Önemli olan düz yolda veya yukarı doğru eğimli yolda 100 km ile kaç litre yakıt harcadığıdır.Bu aracın bu kadar az yakmasının sebebi 6. vitesin olması ve kullanılan yolun hafif eğimli olmasıdır.%20-30 eğimli bir yolda 100 km 6. vitesle ne kadar yakar acaba?Onu düşünmek lazım.Tabi 6. vitesle o eğimli yolu çıkabilirse.

Ayrıca bugün düşük hacim yüksek beygir ve tork denilen motorların aslında hiç de küçüldüğü yok bence.Turbo ve supercharge gibi parçalarla 1.6 motorlar kadar hacme ve ağırlığa sahiptir.Küçülen sadece silindirlerin çapları,motorun kendisi değil.İnanmayan düşük hacimli 1.4 motorlarla 1.6 motorlu araçların ağırlıklarına baksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

bu forum gercekten o kadarı tuaf ki boş boş yorumlar...
    1- turbo motor deviri düşük hızlarda alır yani max torkunu 1700 devirde alır 4000 devire kadar korur sonra düşüşe geçer zaten vw bu yüzden 7 ileri koyuyor bu araçlara...
    2-yaptıgı hız 197 gibi bir sey olsa gerek bırakın yapsın 1.2 de olsa turbo beslemeli
    3- kimisi yok 280 kadran var yapar daha yapmaz araç zaten max lara gelmiş bu araçlar 4500 den sonra zaten canı acır bos bos bagırır devirin düşük olası şarttır yüksek hızda olması için
    4- kasa kaldırmaz mı kaldırır 1.3 motorlar kaldırıyorsa 1.2 turbo neder kaldıramasın kasayı ama su araçı abartmaktan vazgeçin jettanın ne oldugunu araba testlerinden gördük inceleyenler görmüştüş affedersiniz ama bazıları vw amlemini, murat 131 e taksam araba bu diceksiniz...

• quote:

Katılıyorum.
    Sonuçta 1.2 de olsa turbo besleme bir motor ve yüksek devirlerde bayılır diye düşünüyorum.
    Evet tam bizlik bir motor düşük hacim yüksek tork düşük tüketim vs
    Ama abartılacak bir araç da değil 1.2 TSI ile 1.2 Fiat SOHC motorunu karşılaştırmanın alemi yok hacim her şeyi açıklamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 27 Mayıs 2011; 19:49:04 >

• Saatte 200 km/h

Adana - İstanbul = 1.000 km / 200 km/h = 5 h
    5 saatte İstanbul'a giderse uçaktan hızlı demek

Check-in, boarding, departure, take-off, flight, touch-down, arrival, check-out, derken zaten 5 saat sürüyor!

200 km/h giderken 100 km'ye 16 litre yakıyorsa 1000 km'ye 160 litre yakar. 160 x 4,20 TL = 672 TL gidiş, 672 TL dönüş. Bir de OGS var, 25'er TL, yolda da yemek yemezsen olmaz, yani JETTA'yla Adana-İstanbul-Adana saatte 200 km/h ile yaparsan, Tekir'de durup mangalda 1 kg kemikli et yersen, TEM'den gidersen helalinden 1.500 TL ödemen gerek

100 km/h ile giderken 4.1 litre yakıyorsa 1000 km/he 41 litre yakar. 41 x 4,20 TL = 173 TL gidiş, 173 TL dönüş, 25 TL OGS x 2, yemek de ye, 400 TL'yle kurtul.

2 katı hız = 4 katı masraf
  • quote:

Orijinalden alıntı: AykutEsk

quote:

Orijinalden alıntı: deniz1111

alın yolun nasıl oldugu da önemli gidilen yerde bunuda aracın yanında oturuken ben cektim...

aracı tanıyamadım acaba marka ve modeli yazarsanız sevinirim

Yeni kasa mazda 3

• Fiat'ın TwinAir motoru 105 hp olarak çıkınca yapılacak yorumları merak ediyorum. Malum 875cc.
  • quote:

Sende bu forumu begenemedin gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Fiat'ın TwinAir motoru 105 hp olarak çıkınca yapılacak yorumları merak ediyorum. Malum 875cc.

İşte bu peynir ekmek gibi satar Türkiyede
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.