100 hp bir arac 4000 devirde 200 gidemez mumkun degil. bence debriyaja basilip resim cekilmis orda yakalamis denk gelmis. Taner beyin 1.4 122 hp 2200 ile 100 gidiyorsa bunun 4000 ile 200 gitmesi mumkun degil. eger gidiyorsa helal olsun ama bi yanlislik var kanimca.
quote:
Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer
Haklısın turbolu araç chiple atmosferik olana göre daha fazla güç verir fakat turbolu aracın yakıt tüketimi kontrol altına almak çok zordur. Heleki chipten sonra performanslı kullanımda 20 litre dolaylarına yaklaşır. Atmosferik araçta ise performanslı kullanımda bile ortalama 15 litrenin üzerine kolay kolay çıkılmıyor(150-180 hp dolaylarındaki araçlar için). Turbolu araçlar hakikaten mükemmel ivmelenir fakat herzamanki gibi beygiri kadar hız yapabilir. Daha da önemlisi TSI araçlara hala lpg dönüşümü sağlıklı yapılmıyor. Evet yapan yerler var fakat yok araç rölantide benzine geçer yok şu kadar devrin üzerinde benzine geçer gibi saçmalıkları var. Turbo araç alınacaksa direkt enjeksiyonlu versiyonlar tercih edilmemeli bence. Tamam tork hoş güzelde benzini içecek diye korkup basamadıktan sonra yemişim o beygirleri.
20 litre?Emin misin?300 bg lik arabalar o kadar yakmıyor yav.
Şehir içinde dediğim güçlerdeki chipli bir arabayı performanslı kullanırsanız dediğimi daha iyi anlarsınız. Zaten şehir içinde sakin kullanımla 10-11 litre yakan araba 1.5 katı mı yakmayacak?
quote:
Şehir içinde dediğim güçlerdeki chipli bir arabayı performanslı kullanırsanız dediğimi daha iyi anlarsınız. Zaten şehir içinde sakin kullanımla 10-11 litre yakan araba 1.5 katı mı yakmayacak?
İyide chipli araba motor hacmini büyütmüyor ki aynı hacimden daha fazla güç alıyor buda kasayı daha rahat kaldırmasına sebebiyet verir çoğu chip yaptıran da aracının daha az yaktığını söyler eskiye nazaran sırf chipli diye 9 litre nasıl fazla yakıyor?
Polo GTI'ın 0-180'i 23 saniye bence 1.2 polo 28 saniyede eğimsiz bir yerde yapamaz. 1.2TSI Jettaya gelincede şahsen kullandım performansı gayet yeterli bir araba zaten 0-100'ü dizelinden daha hızlı. Kullanmadan bu araba çekmez falan diye yorum yapmayın bence.
Bu VW kadranındaki 30 ve 50km çizgileri neden kırmızı?
Teknik bir sebebi var mı?
Bir de VW ilk 100km'lik dilimi kadranın yarısına kadar yapmış ki araç çok hızlı ivmeleniyor izlenimi veriyor.
şu yeni jettaları beğenenleri anlamıyorum cidden a4 den çalınmış bir arka tasarım ön farlar zaten passat polo aynı. eski jettaları çok seviyordum ama bu jettalar çıkınca jetta defterini kapattım. 1.2 tsi bana göre gereksiz bir motor hiçni hiç gerek yok 1.4 tsi 122 ve 1.4 tsi 160 hp motorlar fazlasıyla yeterli yakıt tüketimi olarak 1.4 tsi la uçurum olduğunu düşünmüyorum vergi olarakta yıllık 250 tl lik bir fark var. tabiki herkese göre değişir ama ben 250 tl tasarruf yapıcam diye gidip 1.2 motor 105 hp araca binmem tsi'in kalitesine lafım yok şu arabaya 1.4 tsi gerekli bence.
quote:
Orijinalden alıntı: deniz6
quote:
İyide chipli araba motor hacmini büyütmüyor ki aynı hacimden daha fazla güç alıyor buda kasayı daha rahat kaldırmasına sebebiyet verir çoğu chip yaptıran da aracının daha az yaktığını söyler eskiye nazaran sırf chipli diye 9 litre nasıl fazla yakıyor?
Demek istediğinizi anlıyorum fakat dediğiniz şey sadece sakin kullanımda mümkün olabilen birşey. Yani chipli aracı sakin kullandımı daha az yakabilir. Bu da her turbo +chipli araç için geçerli değildir. Çoğu sakin kullansanız bile daha çok yakıyor. Heleki performanslı kullanımda vanaları açıyor. Bugüne kadar kullandığım chipli araçlardan edindiğim tecrübe bu. 2.0 tdi 140 lık passat 80 km/s sabit hızla 3.7 litre yakarken chipli hali en iyi ihtimalle 3.5 litre yakıyordu. Chipli 122 lik tsi gaza bastığım gibi çok iyi hızlanmasının yanında standart halinden çok daha fazla tüketiyordu.Kullandığım diğer chipli araçlar da hep böyleydi. Daha az yakacak muhabbetini gözünüzde fazla büyütmüşsünüz.
quote:
Orijinalden alıntı: senersongur
Bir de VW ilk 100km'lik dilimi kadranın yarısına kadar yapmış ki araç çok hızlı ivmeleniyor izlenimi veriyor.
Bizim 10 yıllık Polodada var(Hızlar farklı olabilir). Belki ekonomi için vites değiştirilsin diyedir. Ben genelde ilk kırmızıda 3'e 2.side 4'e atarım.
quote:
Orijinalden alıntı: obt
quote:
Orijinalden alıntı: musch-lee
quote:
Orijinalden alıntı: arjen553
quote:
Orijinalden alıntı: bangsuui
Motor hacminin küçük olması yanıltmasın, teknoloji çok değişti. Yakında her araçta bu türden yani düşük hacimli ama yüksek performanslı motorlar olacak.
o kadar emin olmayın bu sıkıştırılmış motorların mühendisleri bile bu konuda emin değiller.çabuk yıpranma mümkün diyorlar ve yeni bir teknoloji olduğu içinde sonucu göremiyorlar
sağlamlığı kesinleşmeden mümkün değil bunlardan almam 1.6nın nesi var
hocam zaten buna süpe yok kimse turboların uzun ömürlü demiyor 100 bine gelmemiş bir turbo motordan tuaf sesler geliyo ölcem der gibi , ben diyorum bırakın 1.2 turboları 1.4 trbolar 200.000 devirsin hemen arabamı satıcam =)
Sizi temin ederim 100.000 km ye gelmiş araçlardan tuhaf ses çıkmıyor.. 200 değil 300 400 bin km bile gider tabi burada kullanıcı faktörü çok önemli. Hayatında turbolu araç kullanmamış sürekli redline yapan bir insan veya turbolu bir aracın nasıl kullanılacağını bilmeyen bir insan çok erken km lerde turbonun canına okuyabilir.. Fakat bunun tsi ile hiç alakası yok dizellerde aynı şekilde..
Yani olay turbo da.
hocam peki neden 2011 model mercedes axor 2528 kamyon 7000 cc hacme ragmen sadece 280 hp? mercedes 1200 1400 cclerden 100 hp cikarmayi bilmiyormu acaba yoksa ticari aracin ilk ozelliginin uzun omur olmasi gerektigi mi?
Demek istediğinizi anlıyorum fakat dediğiniz şey sadece sakin kullanımda mümkün olabilen birşey. Yani chipli aracı sakin kullandımı daha az yakabilir. Bu da her turbo +chipli araç için geçerli değildir. Çoğu sakin kullansanız bile daha çok yakıyor. Heleki performanslı kullanımda vanaları açıyor. Bugüne kadar kullandığım chipli araçlardan edindiğim tecrübe bu. 2.0 tdi 140 lık passat 80 km/s sabit hızla 3.7 litre yakarken chipli hali en iyi ihtimalle 3.5 litre yakıyordu. Chipli 122 lik tsi gaza bastığım gibi çok iyi hızlanmasının yanında standart halinden çok daha fazla tüketiyordu.Kullandığım diğer chipli araçlar da hep böyleydi. Daha az yakacak muhabbetini gözünüzde fazla büyütmüşsünüz.
Mantıken aynı hacimden daha fazla beygir alınan arabanın nerdeyse 2 katı fazla yakacağını savunuyorsunuz performanslı kullanımda tabiki biraz fazla yakacaktır yakmaz demiyorum ama uçmanında anlamı yok.
Hala anlatamadım. Sakin kullanımla şehir içinde 10-11 litre yakan araç chipli ve performanslı kullanımla şehir içinde 20 litreye yaklaşan tüketimi bulur dedim. Ben sizin performanslı kullanım tarzınızı anlayamadım şahsen. Benim için performanslı kullanım aracı limitlerine yakın hızlandırıp yine limitlerine yakın şekilde yavaşlatmaktır.
quote:
Hala anlatamadım. Sakin kullanımla şehir içinde 10-11 litre yakan araç chipli ve performanslı kullanımla şehir içinde 20 litreye yaklaşan tüketimi bulur dedim. Ben sizin performanslı kullanım tarzınızı anlayamadım şahsen. Benim için performanslı kullanım aracı limitlerine yakın hızlandırıp yine limitlerine yakın şekilde yavaşlatmaktır.
Aynı şeyi söylüyorsunuz aslında sizin 20 litre yaktırdığınız arabanın stock halide o kadar yakıyordur zaten chipleyince bir anda 20lt. yakmaz umarım anlatabilmişimdir.
quote:
Orijinalden alıntı: senersongur
Teknik sebebi, sokak aralarında hız sınırı 30, şehir içinde 50'dir... Bir çok markada 50 kırmızı yazar ya da kırmızı çizgi vardır Hyundai i30
Renault Laguna (50-90-130 kırmızı)
??? (50 ve 90 kırmızı)
Honda Civic (30 ve 50 sarı çizgi)
100 km'lik dilimin kadranın üstünde olması da hem sürücüyü psikolojik olarak daha hızlı gittiği izlenimi verir hem de günlük kullanımda 100'e kadar olan kısım daha sık kullanıldığından daha ayrıntılı görünür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 28 Mayıs 2011; 21:24:41 >
@playumb
Öncelikle yorumların hepsini okudum belki de benim otomobilimde bir sıkıntı vardır
İstanbul' a toplantıya gidiyordum bu sebeple çekemedim de. Araç manuel. Belki de motoru iyi açmışımdır. Fakat eminim dediğim rakamdan. Serviste görüştüğümde bir çok kullanıcı diğer arkadaşların dediği gibi 185 i geçmediğini söyledi , bende anlamadım açıkcası ...
quote:
Orijinalden alıntı: HaManN.
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
quote:
İlana böyle resim koymak nasıl bir iticiliktir ? Şahsen bu aracı almak istemem sahibi ne kadar zorlamıştır diye aklımın ucundan geçmiyor değil.
Yapmayın yahu, herkes bilir ki araç sahibi arabanın limitlerini görmek ister. Ne yani şimdi siz imzanızdaki BMW'yi hiç mi zorlamadınız?
Üstadım araç sahibi limitleri görmek isterse açar youtubeyi bakar hızlanmasına.Yada açar fabrika verisine bakar top speede aşağı yukarı teoriyle aynı olur.Benimde zorladığım oldu fakat bu ilanda bu tarz resimlerin olması bende bu adam arabayı gerçekten hor kullanıyor izlenimi yaratıyor.Benimde zorladığım oldu fakat kalkıpta satacak olsam arabayı zorladığım yanladığım resmi koymam.
alıcı keriz değilse arabanın sahibi tarafından yüksek limit hızlara çıkıldığını bilir emekliden falan alıyorsa bilemem ama sonuçta araba alıyorsun zevkini köküne kadar alıcaksın o kadar para veriyorsun 2. el değeri düşmesin diye aşırı derecede üzerine titremek komik oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: uq4l4
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
quote:
İlana böyle resim koymak nasıl bir iticiliktir ? Şahsen bu aracı almak istemem sahibi ne kadar zorlamıştır diye aklımın ucundan geçmiyor değil.
Yapmayın yahu, herkes bilir ki araç sahibi arabanın limitlerini görmek ister. Ne yani şimdi siz imzanızdaki BMW'yi hiç mi zorlamadınız?
Üstadım araç sahibi limitleri görmek isterse açar youtubeyi bakar hızlanmasına.Yada açar fabrika verisine bakar top speede aşağı yukarı teoriyle aynı olur.Benimde zorladığım oldu fakat bu ilanda bu tarz resimlerin olması bende bu adam arabayı gerçekten hor kullanıyor izlenimi yaratıyor.Benimde zorladığım oldu fakat kalkıpta satacak olsam arabayı zorladığım yanladığım resmi koymam.
alıcı keriz değilse arabanın sahibi tarafından yüksek limit hızlara çıkıldığını bilir emekliden falan alıyorsa bilemem ama sonuçta araba alıyorsun zevkini köküne kadar alıcaksın o kadar para veriyorsun 2. el değeri düşmesin diye aşırı derecede üzerine titremek komik oluyor
Arabanın son hızını görmek hor kullanmak değildir ki, varsın araç biraz kondisyonlu olsun, siz kullandığınızda farkını görürsünüz? ki her halde alıpta basmayan denemeyen yoktur. heleki araç sıfır ise illa havası atılacak araba ile ile şu kadar hız yaptım daha da giderdi de ben gitmedim denecek yoksa o verilen paranın tadı çıkar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: mm0nst3r
quote:
Orijinalden alıntı: woloahl
neden şaşırıyorsunuz benim aracım astra cdti 2000 devir 6. viteste tam 110 km yapıyor yakıtta 4.3 gibi geziyor
kardeş ufak bi fark var.. 1.2 tsi benzinli
ben devir konusunu vurgulamak istemiştim yakıtıda ilaveten yazdım
bu 30 ve 50 nin kırmızı olması tamamen hız kurallarına uyulsun diye, çünkü almanya ara sokaklarda 30 şehir içindede 50 ile gitme zorunluluğu var, bu kırmızı çizgilerde kullanana kolaylık sağlıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme