Şimdi Ara

Tahlil sonucum ssli (Doktor yada doktor yakını olanlar içeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün devlet hastanesine gitmiştim doktor tiroidden şüphelenmişti bunun için kan tahlili ve usg istemişti kan tahlilini yaptırmıştım ama usgde hastane ayın 4 üne randevu verdiğinden bugun özele gittim tekrardan muayene oldum doktor kameralı çubukla yüzümdeki her delikten içeriye baktı sonra lenf bezi şişmesi olabilir ultrason isteyelim kesin olarak konuşuruz dedi gittim çektim raporu gösterdim ardından doktor korkulacak bir şey yok doktor ilaç yazdı 1 hafta kullan geçmezse kontrole gel dedi. Ayın 4ünde hazır randevu almışken devlet hastanesinede gideceğim usg çektirip birde bu doktorun raporlarını göstereceğim bir elin nesi var 2 elin sesi var diye boşuna dememişler.

Doktor olanlar rapora bakıp yorum yaparsa, doktor yakınlarıda doktorlara gösterirse sevinirim

İlaçların ismi : Cefaks 500 mg, dolorex 50mg/draje.

Tahlil:Tahlil sonucum ssli (Doktor yada doktor yakını olanlar içeri)

• Benim ki fıstıklı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marcvanbommel kullanıcısına yanıt
    Hiç merak etme vereceim eline fıstıklıyı
  • 2 ay ömrün var evlat. Bu zamanda hayattan keyif almaya bak. Öleceksin.

• Tamam üstad
  • Kardeş lenf ödemin varmış. Enflamasyon demek ortada bir enfeksiyon var vücudun buna tepki veriyor demek. Lenf nodları enfeksiyon durumunda büyür bu şekilde. Ancak burda denilene göre senin enfeksiyon lenf düğümlerinde. Verdiği ilaçlar anti enflammatuar ilaçlardır muhtemelen. O şişlikleri gidermek için. Semptomatik bir tedavi yani sadece şikayetini gidermek için. Eğer tekrarlarsa altında yatan sebep araştırılır. Lymphanginoma ya kadar gidebilir sebebi. İlaçları kullan bakalım ne olacak sonra da kontrole git.

Edit: tiroid için de kan tahlili gerekir tsh t1 e falan bakılır. Tsh normalin altındayda hipertiroid üstündeyse hipotiroid teşhisi konulur. Bu raporda da tiroidlerinin sadece boyutunun normal olduğu yazıyor hormon tahlili gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 22 Kasım 2017; 19:3:57 >
  • Yakında ölüceksen konuma girip merak ettiklerini sorabilirsin.Gittim geldim çünkü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Kan testi yaptırdım onu ekleme gereği duymadım bir kaç doktor ve 6. sınıf tıp öğrencisine sordum temiz dediler. Onun dışında enfeksiyon lenf düğümlerinde derken lenf düğümlerim mi enfeksiyonlu İlaçları aldım 12 saatte bir kullanacağım ilkini içtim bile. Ama doktor bana lenflerde enfeksiyon değilde deri altı yağlı dokuda enfeksiyon olduğunu söylediydi.
  • ben de genel kontrol icin gittim dahiliyeye

kan testi sonucumda b12 vitaminimin eksik oldugu ve tiroidimin yavas calistigi tespit edildi

ultrasonla tiroidime baktirdi ve kandaki anti-tiroidperoksidaz seviyesini olcturdu

sonuc;tiroidim icin omur boyu ilac kullanacakmisim

Allah beterinden korusun,daha kotusu de olabilirdi

🙄

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirinle Beni Sirin Baba

Kan testi yaptırdım onu ekleme gereği duymadım bir kaç doktor ve 6. sınıf tıp öğrencisine sordum temiz dediler. Onun dışında enfeksiyon lenf düğümlerinde derken lenf düğümlerim mi enfeksiyonlu İlaçları aldım 12 saatte bir kullanacağım ilkini içtim bile. Ama doktor bana lenflerde enfeksiyon değilde deri altı yağlı dokuda enfeksiyon olduğunu söylediydi.

Hayır doktorun doğru söylemiş ben eksik bilgi vermişim. En son koyu yerde inflamasyonun yani enfeksiyonun deri altında olduğunu söylüyor doğru. Ona komşuluk eden lenf nodlarında da infiltrasyon olmuş. Enfeksiyonu sadece deri altı olarak düşünme. O yangısal tepkiyi vücut etraftaki lenf nodları aracığı ile verir. Kaba tabirle söylemem gerekirse senin anladığın gibi enfeksiyon olan boynunun ön tarafındaki deri altında. Çevre lenf nodları da bu inflamasyona eşlik ediyor. Çünkü inflamasyon yapan hücreler oraya lenf nodlarından geliyor. Daha çok immun sistem hücresi gerektiği için lenf nodlarında proliferasyon oluyor dolayısı ile büyüyor. İlaçları kullan altında başka bir sebep yok ise antiinflammatuar ilaçlar durumunu düzeltir. Geçmezse tekrar görün.

• 2.sınıfım henüz ama anladığım kadarıyla tiroid bezlerin sağlam. Biraz şişlik var boğazının ön tarafında. Enfeksiyona bağlı doğal bi şişlik. İlaçlar hakkında yorum yapamıcam malesef üst dönem abilerim ablalarım varsa doğruluğumu kontrol etmeleri tercihimdir geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antibiyotik ve agri kesici vermisler

Biseyin yok

• @ÖlüyenYörüler @Nobel Adayı @uAslAnkara Teşekkür ederim sizlere ilaçları kullanalı bir kaç saat oluyor kendime geldim gibi sanki daha iyi hissediyorum belki psikolojik bilemedim şişliğin olduğu yerde ağrıda azaldı sanki. Tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar
  • ne demek

• Bogaz enfeksiyonun vs var miydi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.