Şimdi Ara

Taksi Çıkması Araçlar Hakkında Görüşleriniz Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
13.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Malum araç piyasası aldı başını gidiyor, ve gitmeyede devam ediyor.
    307 ve Getzler 30bin, 206 lar 25bin bandında... Param artık bunlara bile yetmiyor.
    Fiyatlar böyle olunca taksi çıkması albea gibi araçlara bakıyorum.
    Taksi çıkması araç alınırmı, nelere dikkat edilmeli ? Görüşleriniz, öneriniz nelerdir?

• Ben yanaşmazdım. Taksi çıkması araçlar genelde ömrünü tamamlamış yada tamamlamaya yakın araçlar olur genelde. Şahsen ben taksi çıkması araç alacağıma daha düşük model ve donanım bir araç bakardım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu son yaptıklarından sonra içine taksici binmiş aracı bile almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın muadiliyle aynı paraya denk geliyor zaten amcam 5-6 bine ucuz diye 1999 model hidrolik direksiyonlu 8 yıl resmi olarak taksi olarak çalışmış bir şahin aldı.

8 yıl kar kış demeden çalışmanın bi bedeli var. Metal yorgunluğu diye bir şey var.

Araba basbayağı bitmişti tabanı eğri büyrü.

Belkide 3-4 kat boya var değişmeyen yer yok.

Her hafta arıza sağını yaptır solu patlar.

Komple motor yaptırdı, difransiyeli değişti.

Diğer arızalar, arada yapılan hararetlerle filan arabanın maliyeti neredeyse 10 bin.

Bunlar basit bir şahinin başına gelenler. Elektrik sistemi daha karışık bi arabada başınıza gelecekleri siz düşünün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam alınır alınmasına ama binilir mi orası meçhul olur, ben olsam yanaşmazdım

• sanayi ile aram iyiyse alırdım.cogu modelde neredeyse yarı fiyatına sarılan taksi cıkmaları var.
  • Al bitane Toros temiz temiz bin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanayide çalışıyorsan veya ahbabın varsa alınabilinir. Yoksa biraz daha biriktir hocam. En kötü clio kangoo falan bak.
  • 6 ay önce getz 307 gibi araçları alınabiliyorken şuan kış olmasına rağmen fiyatları arttı.

Geçen sene Nisan ayından beri araştırıyorum, kış gelsin fiyatlar biraz düşer dedim ama alakası olmadı. Tam tersine fiyatlar arttı.

Taksi çıkması 2008 2010 model ve 200bin 250bin km aralığında, 1.3 multijet motor albealar denk geldi. Bağcılar piyasası değilde bulunduğum semtte genellikle taksi çıkması satan bir galeri var. Hem fiyatları iyi duruyor hemde araçlar.

Şoförlüktede zayıfım. Bu yüzden karar veremiyorum.

Exper sonucu iyi bir albea veya benzeri alınmaz mı.?

Veya alternatif ne alınabilir.. Piyasadan çok uzağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUTAF -- 28 Şubat 2018; 22:50:25 >
  • MUTAF kullanıcısına yanıt
    hocam 220 bin km de dizel alınmaz 150 bin km de 2000-2004 model clio 2 lere bakın bizde var biz memnunuz ne zaman mazot aldıgınızı unutursunuz hemde euro ncapten 4 yıldız almış araba ya binersiniz fiat albeaların temizini bulmak çok zor bir dönem ticari taksilerde kullanıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uçamayanadam -- 28 Şubat 2018; 23:39:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

Mesela bu araç örneğin :

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-dayi-otomotiv-2010-albea-1.3multijet-dynamic-bakimli-masrafsiz-531951107/detay

Eğer gerçekten 220.000'deyse alınır. biz 650 binde albea taksi çıkması kullandık. Sorun yaşamadık. ona rağmen hala uzun yolda 3,5 Litre yakıyordu.:)

• MUTAF kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ticariye bulaşmamış Albea almıştım çokta memnundum şirket araba verince satmak zorunda kaldım. 220.000 km deydi ve en küçük sorun çıkarmamıştı. Babamda 750.000 de çıkma vardı sadece bi aks arızası yaşadık onda da başka bi sorun çıkmadı. Şimdi gelelim bu ilana;
    1: Hangi taksiciyi biliyosun hiç sorun çıkarmayan 220.000 deki bi arabayı satsın ?
    2: Bu dayıoğlu her marka modelde mutlaka karşıma çıkar acayip kıllanıyorum mutlaka bi sakatı var selam dahi vermezdim.
    3: Şahsi araç kullanıp da satmaya yakın bakım yaptıran tanıyo musunuz da bu galerici abim yapacak.

Ben olsam galericiden çıkma almazdım. Albea alacaksam da mutlaka binicisinden alırım. Taksiden çıkan arabalar galeride çalışacak hale getirilip öyle satılıyor. Ondan kısa bi süre sonra her yerinden sorunlar çıkıyo. Binici adam yaptırıyo bi süre daha biniyo ve bakımlı halde satıyor. Ufak tefek eksikleri de size kalıyo tabi ki.
    Edirneden 310.000 de çıkma 1,5 Dci arka bagaj kapağı değişmiş Logan aldık. Bastık marşa geldik İstanbul'a. Tık yok arabada. Açtık enjektörleri baktırdık temiz motor temiz bi de turbo bakımı yaptırdık oldu çiçek. Aksilik bu ya o sırada babam ehliyeti kaptırdı muayene yaptıramadan kaldı kapıda. Böyle temiz gerçekten az km li bulabilirsen alabilirsin.

• uçamayanadam U kullanıcısına yanıt
    Hastayım şu kilometresi 200 bin'den fazlaysa dizel alınmaz lafına.

Çevrenizde 200 binde motor yaptıran kaç tane (2005'den sonra ki araçlar için söylüyorum.) dizel araç gördünüz.

Bakımlarını adam gibi aksatmadan yaptırın en kötü dizel motor 400-500 bin yapar.

Teyzemin eşinde albea vardı, İstanbul'da taksiciydi aracına motor 730 bin km'de yaptı.

Bende 1.3 dizel astra 2006 model araç vardı. Kilometresi 201 bindeydi 2 ay önce sattım. Motor %91 çıktı testte.

Bırakın artık şu 40 sene öncede kalmış lafları. Alacağınız aracı iyice baktırın sorun yoksa alın. Takılmayın kilometreye o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat2000 -- 1 Mart 2018; 10:11:22 >
  • Lüks muhitler haricinde taksiler genelde ekonomik ömrünü bitirince satılıyor. Bu dönemde şöyle bir istisna olabilir ancak, sıfır takside ötv avantajı sebebi ile çok eskimediği halde taksisini değiştiren taksicilerin eski araçları.
  • Var milletin ağzına böyle bir laf gerçekten. Ancak şu bilinen bir gerçek sanıyorum. Dizel motor ömrü benzinliden daha az. Eşit şartlarda kullanılan 2 motoru karşılaştırdığınızda benzinliler daha uzun ömürlü.

Dizel iyidir güzeldir ancak eski araçlardaki dizel sesi beni iğreti ediyor. Yeni araçlar artık nerdeyse benzinli ayarında sessiz çalışıyorlar ancak eskiler traktörden hallice
  • Küçük şehirlerden taksi çıkması araç bulunursanız temiz olma ihtimali artar bu şekilde bir arkadaşım sadece kaputu değişmiş bir albea'yı 14'e almıştı.
  • Abim almıştı ama bilmeden, km düşürülmüş.

15 bine aldıysa hafif masrafı var diye bilerek aldı zaten. Acil sorunu yoktu, yavaş yavaş 3 bini buldu masrafı zamanla.

Accent taksi çıkması. Kazada pert olana kadar iyi gitti. Araç pert oldu ama cana bir zarar gelmedi şükür. Pert olması da taksi çıkması olması ile alakalı değil zaten.

Yani alınabilir. Bin lira mı masraf çıkarır 5 bin lira mı bilemezsin. Risk alırsan olabilir. Düzen tutmayacak kadar kötü değilse gerisi hallolur.

• Geçen 2014 model taksi çıkması toyota corolla life 34bine satıldı. 450bin km deymiş motor. Muhtemelen tüm hava yastıkları açık. Alıp motor ve 2 hava yastığını yenilesen hepsini çıkma olarak 10-11 bin ekletir üstüne. Araç oldu sana 45bin. Pertten çıkmayla aynı para. Temizi 55den aşağı yok.

Ayrıca 34e başka ne alınabilir? Temiz araç var mı aynı konforda?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.