Şimdi Ara

Tamron 70-300 veya Tamron 18-200 tavsiye lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony A580 (18-55) fotoğraf makinem var. Yaklaşık 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Artık yazın da gelmesiyle beraber bir lens alayım dedim. Ne yazık ki Sony için Nikon veya Canon kadar zengin ürün seçeneği yok. Olsa bile fiyatlar yüksek :(
    Lens için ayırabileceğim 600 TL civarında.
    Almak istediğim ise uzun mesafeleri de çekebileceğim bir lens. Şu iki lens arasında kaldım. Alıp kullanan veya bilgi sahibi olan varsa ve bilgilendirebilirse sevinirim.

1. Tamron-AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro Telefoto Zoom Lens (Sony Uyumlu)
    2. Tamron-AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di-II LD Aspherical (IF)

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum.

• 70-300 tamronlarda canon bayonette kontak sorunu var.renk tonlamazı süper, severek kullandığım bir lens ama bu yüzden tavsiye etmem.almadan bunu sony için araştır.ayrıca 18-200 daha geniş kullanım amaçlı bir tak-gez lensi.
  • Tamron'un 70-300 ilk versiyon lensine para vermek akıllıca değil bence. Alacaksanız 2. versiyonu alın.
    18-200 Lenste de çok geniş kullanım amacı sunar ama fotoğrafta kalite kaybı kaçınılmazdır.
  • Aşağıdaki konuda 70-300 Sigma modeli ile ilgili ve diğer genel görüşlerimi sundum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_59932916/tm.htm
    Ayrıca bir şey çok önemli:
    Sizin Sony a580 gövdesinde "Steady Shot" olarak adlandırılan titreşim engelleme sistemi vardır. 300mm. odak uzunluğunda hareketli nesnelerde fazla olmasa da durağan nesnelerde çok işe yarayabilir.
    Bu lens (Tamron) ile 250mm - 300mm odak uzunluğu aralığında çekilen fotoğraflar:
    http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=9&perpage=12&focal_min=250&focal_max=300&aperture_min=none&aperture_max=none&res=3

18-200 odak uzunluğu aralığına gelince, hiçbir şekilde lens değiştirmek istemiyorsanız, üstünüzde fazla ağırlık istemiyorsanız, birkaç tip fotoğrafı birden çekmek istiyorsanız (geniş açı manzaradan, zaman zaman yetersiz kalsa da kuş fotoğraflarına kadar) bunu tercih etmeniz uygun olabilir. Bu lens için asıl önemlisi, lens değiştirip değiştirmeyeceğinize karar vermeniz.
    Bu lens eğer aşağıdaki ürünün aynısıysa, testleri inceleyebilirsiniz:
    http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/170/cat/23
    Burada ise odak uzunluklarındaki keskinliği görebilirsiniz: (Pembe kısımlar net ve keskin alanların olduğu yerlerdir. Koyu maviye doğru netlik azalır ve fotoğraf yumuşayabilir.)
    http://www.slrgear.com/reviews/zproducts/tamron18-200f35-63/tloader.htm
    Bu lens ile bütün odak uzunluklarında çekilen fotoğraflar:
    http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=4&perpage=12&focal_min=none&focal_max=none&aperture_min=none&aperture_max=none&res=3

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

• Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. BloWer lensin ikinci versiyonundan bahsetmişsin. Aralarında ciddi anlamda bir fark var mıdır. Bi de ikinci versiyondan kastın ;

Bu resimdeki lens midir. Eğer bu ise bana biraz tuzlu gelir zira 1200 TL gibi bi fiyatı var.

Hardcore_Gamer sizin de sigma hakkındaki yorumlarınızı konuyu açmadan önce okumuştum. Verdiğiniz linkler için de ayrıca teşekkürler.

Benim lenslerle alakalı yegane bildiğim çok uzun aralıklarda oranın büyük olmasının fazla iyi sonuçlar vermediği şeklinde (yani 18*200'de 200/18 = 11 küsür gibi)
    Fakat bir yandan da dediğiniz gibi 18-200mm'nin pratik olma durumu var. Yani tek lensle mümkün olduğunca geniş bir aralık. İlave 2 sorum daha olacak ;

1.Makina üzerinde 70-300 lens var iken çok şey kaçırır mıyım. Lensin minimum mesafesi için 95 cm yazıyor.

2.18-200mm Tamron lens en azından 18-55 aralığında benim makina üzerindeki standart lense göre daha iyi mi sonuç verir daha kötü mü?

Bir de eğer bu makine ile uyumlu olan başka lens önerileriniz varsa ve paylaşabilirseniz teşekkür ederim. :)

• Birinci sorunun cevabı şu:
    70mm. odak uzunluğunda çekmek istediğiniz kişiden/hayvandan/çiçekten vs... 95 cm. uzakta olmanız gerekir. Zaten daha fazla yaklaşabilmeniz için insandan izin almanız gerekecek, hayvan muhtemelen korkup kaçacak, bir tek gariban bitkiler siz istediğiniz kadar yaklaşsanız da sesini çıkaramayacak. Bu fotoğraflar bir miktar arka planı bulanıklaştırınca(f4 - f5.6 değer aralığında) portre fotoğrafı niteliği taşıyabilir.
    Zaten lenste 200mm - 300mm aralığında makro etkin olacağı için, 95cm. odak mesafesi makro için fazla önem arz etmeyecektir. Verdiğim adreslerde makro çekimleri görmüşsünüzdür.
    Manzara yine çekersiniz, ama misalse fotoğrafa 10 tane ağaç sığacağına 5 tane ağaç sığar. Yani 5 tane ağaç kaçırabilirsiniz.

İkinci sorunun cevabı için 18-55mm lense bakalım:
    18-55 Sony:http://www.slrgear.com/reviews/zproducts/sony18-55f35-56s/tloader.htm (Eğer model doğruysa)
    18-200 Tamron:http://www.slrgear.com/reviews/zproducts/tamron18-200f35-63/tloader.htm

Özellikle Sony'nin (eğer model de doğruysa) 28mm.'den sonra netlik konusunda bariz üstünlüğü var. 18mm.'de yani manzara için gerekli olan geniş açıda iste hemen hemen eşitlik var.

Son sorunun cevabını biraz da kendi araştırmanızla bulmanızı tavsiye ederim. Kendiniz başka modeller bulursanız yine sorabilirsiniz. Ancak yine de hatırlatayım, Sigma APO DG nusundaki yazılarımı okuduğunuzu söylemiştiniz. Yine de hatırlarayım, bence bu seçimin sonu yok. Kalite arttıkça bütçe de yavaş yavaş artmak zorunda. Bütçeyi arttırmak için de başka başka ihitiyaçları azaltmanın anlamı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tufanuyaroglu

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. BloWer lensin ikinci versiyonundan bahsetmişsin. Aralarında ciddi anlamda bir fark var mıdır. Bi de ikinci versiyondan kastın ;

Bu resimdeki lens midir. Eğer bu ise bana biraz tuzlu gelir zira 1200 TL gibi bi fiyatı var.

Hardcore_Gamer sizin de sigma hakkındaki yorumlarınızı konuyu açmadan önce okumuştum. Verdiğiniz linkler için de ayrıca teşekkürler.

Benim lenslerle alakalı yegane bildiğim çok uzun aralıklarda oranın büyük olmasının fazla iyi sonuçlar vermediği şeklinde (yani 18*200'de 200/18 = 11 küsür gibi)
    Fakat bir yandan da dediğiniz gibi 18-200mm'nin pratik olma durumu var. Yani tek lensle mümkün olduğunca geniş bir aralık. İlave 2 sorum daha olacak ;

1.Makina üzerinde 70-300 lens var iken çok şey kaçırır mıyım. Lensin minimum mesafesi için 95 cm yazıyor.

2.18-200mm Tamron lens en azından 18-55 aralığında benim makina üzerindeki standart lense göre daha iyi mi sonuç verir daha kötü mü?

Bir de eğer bu makine ile uyumlu olan başka lens önerileriniz varsa ve paylaşabilirseniz teşekkür ederim. :)

Tamron 70-300 VC (ikinci versiyon) kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim; bu lensin titreşim azaltma sistemi başka hiçbir lenste yok. Ne nikon ne canon. Kadrajı değiştirmenize bile karşı koyacak kadar serbestisitesi ve hassasiyeti var. 300mm'de 1/20 ile el ile tutarak çok rahat fotoğraf çekebilirsiniz. Pratik kural gereği 1/300de çekmeniz gerekirken biraz zorlayarak 1/20 gibi değerlere inebiliyorsunuz.
    Odaklama hızı da 18-105 VR Nikon lensimden iyi. 50 mm prime lensimden kötü (doğal olarak)
    Diyeceğim şudur ki ya bekleyip paraya kıyın veya daha az zoom yapan ama mutlaka VR/VC özelliği olan bir lens alın.

• Verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum carretera :)
  • Rica ederim, yardımım dokunduysa ne mutlu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.