Şimdi Ara

Tamron mu Nikon mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almayı düşündüğüm iki adet lens var. Biri Tamron 70-300 vc diğeri nikon 70-300 vr
    İkisinin de özellikleri aynı. İkisindede auto focus ikisinde de titreşim engelleme özelliği var.
    Tamron kullanmayanlar genellikle bu lense ön yargıyla bakıyor. Ancak tamronun 70-300 vc lensi 2010 ve 2011 yıllarında ödül almış bir lens. Youtube'de bir çok analizlerine baktım tamron daha iyi bir lense benziyor. İki lensi de kullanan varsa öneride bulunabilir mi ?

• Tamron iyi lens. Ben olsam onu tercih ederim.
  • İki lensin Türkiye fiyatları arasındaki ~400 TL'lik fark ve performansları düşünüldüğünde Tamron iyi bir seçenek. Ben de bu ikilemde kalmıştım ve vardığım sonuç şu: Eğer sıfır alacaksam Tamron alırım, iyi bir ikinci el bulabilirsem (hem fiyat hem de temizlik bakımından) ancak o zaman Nikon alırım. Tabi önce para biriktirmem lazım
  • Tamronun vclisi nikondan daha başarılı olduğunu hatta 70-200 lerle yarıştığını söylüyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bir nikon sempatizanıyım ama tamron derim
  • Aynı özelliklerde iki lens varsa , bilinen kronik sorunu yoksa, bence direk ucuz olanını alın .
  • iki lenside test ettim. Ve sonunda Tamron'u aldım. Size şu kadar diyeyim Nikon'un adı büyük. Tamron'un lensi çok daha iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • symek61 S kullanıcısına yanıt
    Aynı ikilemde kaldığımda günlerce araştırma yaptım. Tüm kullanıcıların çok memnun olduğu Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 LD Aspherical (İF) XR lens kullanmakta olduğum Nikon D90 Body ile uyumsuzluk gösterdi. İstediğim keskinlikte fotoğraflar çekemedim. Böyle bir tecrübe yaşamışken, Tamron SP 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD lensten yana tercih kullandım. Ve lensten inanılmaz derecede memnunum. VC özelliği mükemmel. Görüntüyü adeta donduruyor. Benim size önerim, forumlarda kullanmakta olduğunuz body'e göre bu lensi araştırın. Şu ana dek olumsuz bir görüşe rastlamadım. Tecrübeme dayanarak kesinlikle tavsiye ederim. Sonuçlar mükemmel. Ancak, lensin oldukça büyük ve ağır bir lens olduğunu göz ardı etmeyin lütfen. Kullanmakta olduğunuz ekipman çantasını değiştirme zorunluluğu doğabilir. Ben böyle yapmak zorunda kaldım. Birkaç lens ve body taşımak durumunda kaldığınızda hacim ve ağırlığı dezavantaj doğuruyor.

• tamron daha kontrastlı , fiyatı da düşününce temiz bir ikinci el tamron almak en mantıklısı olur
  • aynı konuda merakı olup bu başlığa düşen olursa iki lenside kullandım. Tartışmıyorum tamron ezer geçer.
  • Makinen Full Frame D-SLR değilse Sigma 18-300mm F3.5-6.3 DC OS Macro contemporary serisini öneririm.
  • Nikon'un bir lensi ile aynı özelliklerdeki 3. parti bir lens aynı fiyattaysa 3. parti lens daha kalitelidir çünkü tercih edilmesi için öyle olmak zorunda. Tamron Nikon ile aynı fiyata satılıyorsa ve kalitesi de aynı veya daha düşük ise Nikon dururken kimse Tamron almaz zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir kaç sene once tamronun lensi klasmanında en iyi objektif ödülü almıştı zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.