Şimdi Ara

tanrı sorgulanabiliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi bu konuya güya tartışmak için konu açan islamcıların hepsi hemfikirdir allahın varlığı sorgulanamaz. sorgulayan ölür falan. ama bu eski çağlardaydı. işte kalıntıları devam ediyor. o eski karanlık çağları tekrar yaşamayız umarım.

• Neo cahiliye çağındaysa konu açmayan ölüyor sanırım
  • soruyu şu şekilde soralım.

bir yaratıcı var ancak biz var diyebilir miyiz?

bana göre hayır. yaratıcının varlığına inanamama gibi bir durum mevcuda benziyor. inanmama veya inkar değil bu. acziyet ve şaşkınlık ifadesi bir hal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Neo cahiliye çağındaysa konu açmayan ölüyor sanırım
    o çağlara henüz gelmedik ama eski çağlarda tanrının varlığını sorgulayanlar öldürülüyordu. kaldı ki günümüzde bile bunun yaşandığı ülkeler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

soruyu şu şekilde soralım.

bana göre hayır. yaratıcının varlığına inanamama gibi bir durum mevcuda benziyor. inanmama veya inkar değil bu. acziyet ve şaşkınlık ifadesi bir hal.
    bir yaratıcı var diyemeyiz çünkü kanıt yok. yaratıcı olmaması düşüncesi beni acziyete sevketmiyor tam tersi daha güçlü yapıyor. asıl bu yaratıcının varlığından dolayı aciz hissettirme baskısı beni boğuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

bir yaratıcı var diyemeyiz çünkü kanıt yok. yaratıcı olmaması düşüncesi beni acziyete sevketmiyor tam tersi daha güçlü yapıyor. asıl bu yaratıcının varlığından dolayı aciz hissettirme baskısı beni boğuyor.

Haha müthiş isabet :D

Onlar köle kul olmaya devam etsinler bizde cenneti dünyada yaşayalım ; )

Adamım

tanrı sorgulanabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hakkaten sorgulanamaz derken bu çeşit bir sorgulanamazlık , dokunulmazlık falan mı anlıyorsun? Sorgulanamazdan kasıt ya Tanrı'nin mahiyetini suale tutmanın mantıksızlığı, gereksizligidir ya da iman-bilgi meselesine dair bir atıftır.

Bari biraz mâlumat sahibi olun da öyle konu açın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuran'daki Çelişkili Ayetler
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    ilgi için teşekkürler.

kanıttan anladığımız şey önemli. bir şey insan eseri ise aynen öteki türlü de okunur.

ilahi kudret neden sakata izin verdi demek ki yok diye sorulursa sakat olmayan milyarlarca insan esasen sessiz bir cevap olarak mevcuttadır. yani bunları nasıl açıklayacaksın? ilahın varlığı ile mi? sakatlığa izin de vermemişse salt düşünsel ifaden esasen tespit dahi olamaz. dumansı bir buhardan bir kısmı aldın elinde soğuttun ve bir çiğ damlası elde ettin. ancak aynı buharın başka bir çiğ damlası da farklı olanı ortaya koydu ve sadece buhardan bir kesit aldın dedi fazlası değil.

............................

bir şey eğer ki aynı şeyin farklı şekilde okunmasına müsadee etmez bir varolum gösteriyorsa bu şey insan ya da yaratılmış olan bir şeyden sadır değildir dedirtebilir.

mevcut okumalarda öyle bir şey olmalıdır ki bunun aksi o şeyin üstünde barınır olmasın. yerçekimi oksijen vs. gibi haller bu açıdan parçalara bölünebilen ve aksi okunabilen şeyler değil.

.......................................

bu türden arayışlar insana ait olamayacak yapıları ortaya koyar. bunlar bir yaratıcının eseridir değildir bu bizi aşar ancak bizim eserimiz olmayan bir şey ayrıca kesinlikler içeriyorsa bu durum önemlidir.

........................................

inanamama hali ise biraz farklıdır. senin bütün amellerini tutan bir kısım görünmeyen varlıklar var. ancak bu tabirin açıklamasında bir husus önemli. bunlara esasen gerek yok.

görülmeyen bir şeyin benim kaydımı tutmasına neden gerek yokken görünmeyen varlıkların olduğuna inanmak zorundayım ki?

ben türedim ve çocuk sahibi oldum. çocuk melek değildi ancak bir şey oldu. çocuk bana isyan etti ve sen dedi bana bu kadını anne diye tanıttın halbuki bu benim değil senin annendi ve bu durumu asla değiştiremezsin zira benim varlığım buna delildir. çocuk ben bir meleğim de demedi.

şimdi çocuğu ikna da etsen diri diri de gömsen bu kanı inanamadığın ve olmadığı halde varlığına şahit olduğun bir meleğe aittir.

........................................................

yaratıcının bu tavrı bakımından insan esasen yaratıcıya inanamaz.

.........................................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 2 Kasım 2018; 0:18:36 >

• Umarım.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    quote:

e var dedin ya?
  • ilgi için teşekkürler.

ay dahil bir çok cisim yer ve zaman sorunu yaşar. ya yerinde yoktur ya da kolunuzdaki saat bir şekilde geride kalmış olur. bu durum göz denen şeyle alakalı bir kısım ispat sorunlarını gündeme getirir.

göz ve el uyumu uzayda mümkün değil gibi gözüküyor. işaret edip aha güneş ya da ay şurada diyemiyorsunuz.

...................................

yani o şeyi görmeniz veya o şeye var demeniz o şeyin orada olduğuna işaret değil. güneşin yerini çizdiğinizde ve ışık hızıyla oraya gittiğinizde güneşin orada olamayacağını biliyorsunuz. 8 dakika önceki yerindesiniz.

işte buradaydı veya burada olmalıydı inanmıyorum denebilir. ancak vasıl olduğunuz zaman aslında burada olamama şekline inanamıyorum dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 2 Kasım 2018; 16:46:59 >
  • Türkiye'deki Muhafazakar toplumlar tarafından aşırı şişirilen Dücane bunu savunuyor

Güya Tanrı tartışması boşmuş

https://youtu.be/xjTPutKA-8s

Aynen analitik felsefe falan boş,tasavvufçular hu dedi aştı bunları hep aynı boş retorikler.

• kimse tanrının varlığını sorgulamıyor. yaşamak istediği dini ve tanrısını kafasında kurgulayıp tanrıyı sorgularmış gibi yapıyor.

önce tanrı ne demek din ne demek onu anlamalı
    herkes kafasına göre bir tanrı istiyor. ama tanrının ne olduğunu unuttuğundan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.