Şimdi Ara

Tanrı varsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer bir yaratıcı varsa sevmek için nedenleriniz nedir ?Tanrı varsa

• Tanrinin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni yaratan bir varlığı sevme nedenimin olabilmesi için, öncelikle benim tercihim doğrultusunda yaratılmış olmayı istemem gerekirdi. Ancak bana ”yaratılmak ister misin, seni bu sonsuz kötülüklerle ve istirapla dolu dunyanin bir sefili olarak dunyaya gelmek ister misin” diye sormuş olsaydı ve kararı bana bırakmış olsaydı o zaman sevebilirdim belki.

Bana sormadan beni yaratıp beni imtihana tabii tutan bir varlığı neden seveyim ki? Zorbalık tam olarak buysa, zorba birinin sevilmesi de köle ruhlu birine yakışır bir tutum olurdu. Ben de köle değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 23 Ağustos 2018; 19:6:4 >
  • Schwartzenius kullanıcısına yanıt
    imtihan bitti imtihan olduğun kitap eline veril di ve istediğin sorunun sana sorulduğunu, tam olarak istediğin şekilde yaratıldığını anladın napcan ?!!!!
  • soru kendi içinde çelişkili

yaratıcıya inanırsan seversin zira herşeyini ona borçlusun

inanmadığın şeye varmış gibi yapıp inananlara aptal muamelesi yapmak ancak kendi kapasitesizliğini gösterir
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Kendin söylüyorsun her şeyi ona borçlusun diye belki de borçlu olmak(aptal yerine konmak) istemeyen insanlar vardır ki bu o muhteşem tanrının (kendisini anlattığı şekilde biliyoruz muhteşem olduğunu) umrunda değil.Gerçekte tanrıyı sevmiyorsun sadece ondan korkuyorsun. Sence kim kimi aptal yerine koyuyor ? Kimin kapasitesiz oluşunu gösteriyor bu durum ?

Bu da tanrının aslında düşünülen şekilde olmamasının kanıtı.

• HayatıMahvolmus kullanıcısına yanıt
    insan hem sevip hem korkamaz mı

o zaman nefes alma da muhtaç olmadığını görelim süpermen

haddini bilmemek en büyük kapasitesizliktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

imtihan bitti imtihan olduğun kitap eline veril di ve istediğin sorunun sana sorulduğunu, tam olarak istediğin şekilde yaratıldığını anladın napcan ?!!!!
    Ne yani, elleri olmadan ya da engelli bir şekilde dünyaya gelen bir varlık, tam da istediği şekilde mi dünyaya gelmiştir diyorsun? Bu kadar sığ mı düşünüyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: HayatıMahvolmus

Eğer bir yaratıcı varsa sevmek için nedenleriniz nedir ?Tanrı varsa

En başta bizi yoktan var eden, her saniye yaşatmaya devam eden ve sayısız nimetleri bize sunan şanı büyük aziz ALLAH'ı bilmemek, ibadet etmemek ve sevmemek hainlik ve nankörlüktür

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Soru hileli; Eğer varsa diyerek başlıyor. Cevap verdiğiniz zaman varsayıma göre hareket etmiş olacaksınız.Beyin yıkama girişimi. İtibar etmemek gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    insan olmaktan bahsettim anldığın halde anlamamazlıktan gelme
  • Dinler ruhtan bahsetmiyor mu ?

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Ben samimi olmak amacıyla o şekilde o soruyu sordum.Varsayımda bulunmadan cevap verebilme kapasitesine sahip olduğunuzu düşünüyorum.

• White Eagle 26 kullanıcısına yanıt
    Elinde mısır senin hayatını izleyip kahkaha atıp dalga geçen bir tanrı olmadığını nerden biliyorsun ?

• Beni kim yarattı,var etti.Annem ve babam.İsteğimiz dışında bizi yaşama getiren,sonu ölüm olan bu yolda,acılar ve sorunlar içine bırakan onlar.Ama çocuk sahibi olmayan,bir insan yaratmayan,var etmeyen insanlar da var.Tanrı yaratmaz,yaratamaz,insanı insan yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 24 Ağustos 2018; 14:10:26 >
  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    insanlarında tanrının bir parçası kısacası her şeyin tanrı olduğunu mu söylüyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayatıMahvolmus

insanlarında tanrının bir parçası kısacası her şeyin tanrı olduğunu mu söylüyorsun ?

Söylemek istediğim şu.Sınav yaptığı söylenen bir Tanrı profilinin sınavına girecek insanları yaratan,var eden Tanrı değildir,insandır.Bir Tanrıya inanma,acılarla ve sorunlarla dolu olan,sonu ölüm ve yokluk olan bu yolda insanları var eden yine insanlardır.Benim düşüncem de bu yönde.Sonu ölüm ve yokluk olan insanların insanlarca var edildiği yönünde.

Ayrıca ek olarak bazı dinlere göre din konusunda sınav yapan bir Tanrı vardır.Ama din konusunda asla ve asla bireysel bir sınanma yapılamaz.Çünkü din dediğimiz olgu yığınlarca sorgulanmadan,araştırılmadan geçilen ve kuşaktan kuşağa aktarılan bir olgudur.Bugün şu kadar bu dine inanan insan var denilip,bunla övünülmekte,bu kadar insan yanılıyor mu denilmektedir,bu inananların hemen hemen hepsinin atalarının dinine inanmaya programlandığı,dinlerini kendilerinin seçmedikleri gerçeği göz ardı edilerek.Atalarınca A dinine inanmaya ve A dinini savunmaya programlanmış biri dinini kendi seçmemiştir.Atalarınca B dinine inanmaya ve B dinini savunmaya programlanmış biri de dinini kendi seçmemiştir.Ama gel gör ki atalarınca A dinine inanmaya programlanmış,A dinini sorgulayarak,araştırarak kendi seçmemiş biri,atalarınca B dinine inanmaya programlanmış birine, yanlış dine inanıyorsun,ben doğru dini seçtim,sen yanlış dini seçmişsin, seçim senin,özgür irade var diyebilmektedir.Ataları tarafından atalar dinine inanmaya programlanmayı kendi seçimleri olarak görenler büyük bir yanılgı içindedirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 24 Ağustos 2018; 17:51:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.