Şimdi Ara

Tanrıların ibadet istemesini çok mantıksız buluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuç olarak yer ve gök senin en üstün varlık sensin niye bir grup varlıktan ibadet beklersin ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tanrı(lar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt
    Herkes farklı farklı şeylere inanıyor hocam kimi maymuna kimi şirinlere kimide allaha

• Başbilen kullanıcısına yanıt
    Kendimden örnek vereyim, ben Müslümanım Ve bana guzde 5 defa namaz kilmam (ibadet etmem) emredildi nedeni ise Rabbimin benim kılmış olduğum namaza ihityaci olması değil o namazın bana faydalı olması ve Rabbimin, onun sözünü dinlediğim için beni mukafatlandirması kısaca Rabbimin benim iyiligimi istiyor olması. Tabiki istediği vakit sonsuz olan kudretiyle beni mukafatlandirabilir lâkin bu mükâfatın sebebini benim cabamla olmasını istiyor. Çünkü yaratılan hiçbir mahlukatta (canlıda) olmayan bir özelliği vermiş biz insanlara; Akıl Etme. Mesela bir robotun bildigi şeyler, onu kodlayan kişinin ona aktardığı bilgiler dahilindedir dahasını yapamaz, ama o robotu kodlayan kişinin ise düşünme, öğrenme, akıl etme vs. özelliği sebebiyle kendi kendine birşeyler öğrenebilir. Kısaca Rabbim bizlere akıl vermiş bu sebeple iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı insan kendisi akıl edebilir ve bu sebeple yaptıklarından sen sorumlusun demiş, ve kötü şeyler yapmamamız adınada yol göstermiş, ve sen bunları yap ben sana yardım edeceğim demiş. Ve bir insanin kendisinden yardım isteyip istememesini yine kendisinkn verdiği akıl etme özellğini kullanıp bir karar vermemizi istemiş. Kısaca Allah'ın bizim ibadetlerimizi ihtiyacı yoktur, o ibadetlerle Allah'tan isteyeceğimiz şeylere (rızık, bereket gibi) bizim ihtiyacimiz vardır.

• Tekin_33 kullanıcısına yanıt
    Rabbin senin iyiliğini istiyorsa seni kurallarına uymadığında cehennemede göndermeyedebilir veya direkt sana müdahale etmeyerek sana görev yüklemeyerek varlığını rahatda bırakabilir karar verebiliyorsun ama karar verdikten sonra karar hoşuna gitmezse seni cezalandırıyor ? Özgür iradenin ne anlamı kaldı ?

Rabbim neyden razı olup neyden olmadığını Kuran'da belirtmekte, eğer onun hoşlanmadığı bir eylemde bulunursam af dileyebilirim, Rabbim'i merhameti sonsuzdur, Rabbimde sürekli, bir hata yaparsanik af dilememizi zira kendisinin çokça affeden olduğunu beyan etmekte

• seni yaratıp ibadet etmeni istemedi, direkt seni ibadet etmen için yarattı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Bu dahada berbat

Seni sen istememene rağmen iraden dışı yaratması seni hiç rahatsız etmiyor mu ?

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Allah'ın bizleri yaratmasındaki tek sebep ibadet değildir bunu bir internet tarayıcısında aratırsan daha detaylı bilgiler çıkacaktır

Hayır rahatsız etmiyor çünki o beni ve irademi yaratmasaydı benim zaten isteyip-istememe durumum olmazdı, zira şöyle düşün Allah seni yaratıp iradeni yaratmasaydı zaten böyle bı soru soramazdım örneğin Meleklerde irade vardır Fakat insandan çok farklı olarak Allah'ın emrine karşı çıkmaya iradeleri yoktur, bu sebeple meleklere dahi vermediği o özelliği ve daha birçok seyi Lütfuyla bana vermesi beni kesinlikle rahatsız etmiyor, zira seni bir köpek, kedi, maymun, cin, hatta bir su damlası olarakta yaratabilirdi? Lakin yapmadı ve seni, beni, bütün insanları yaratılmışların en üstünü; insan olarak yarattı, zira sana bir köpekte veya kedide vs. Olmayan Akıl Etme ozelliginu vermeseydi sen suanda bu soruyu sormayı dahi Akıl Edemezdin.

İnsanlığa gereksiz bir değer yüklüyorsunuz hocam

Kesinlikle gereksiz bir değer yuklemiyorum zira her insan kıymetlidir sen, ben ve geri kalan bütün insanlar hepimiz degerliyiz

Siz sadece bu değeri goremiyorsunuz halbuki insanlar ve diğer mahluklar arasındaki farklara bakarsınız kendinizi daha değerli hissedeceksiniz

Zira Benim dinimin kitabında yani Kuran'da Rabbim Şöyle Diyor "Biz elbette insanı en güzel biçimde yarattık." ~Tîn Suresi 4. Ayet~ kısaca Rabbim bana sen en değerlisin derken bunun aleyhine söz edemem

Evet kesinlikle yüklüyorsunuz hocam zira her insan değerli olduğu gibi hümanist düşüncüler komik geliyor.

İnsan gayet kusurlu bir tasarım hocam iç kanama soğuk veya sadece küçük bi anevrizmayla ölebilen maksimum 3 renk konisine sahip hastalanabilen genetik sorunları çıkabilen bir varlık üstün falan değildir.

Hocam benim İlmimin de bir sınırı var isterseniz googlede çok güvendiğim bir kişi var ona sorularınızı sorabilirsiniz googleye Fetva Meclisi yazın ve sorunuzu sorun zira o size benden daha detaylı açıklamalar yapacaktır, ve sunuda unutmayalım imtihan dünyasında yüz bahsettiginiz sorunlarda birer imtihan ve ölüm ise kesin olan bir şeydir ha 70 yaşında ha 10 yaşında. Dediğim gibi googlede sorularını cevaplayabilecek bir çok kişi var onlardan birini önerdim Fetva Meclisi/Nureddin Yıldız ona sorularınızı detaylıca iletmenizi tavsiye ederim cevapladigi vakit bana linkini cevap olarak atabilirsiniz çok sevinirim saygılar.

Kesinlikle hümanist değilim sadece insanları dininde bana öğrettiği gibi değerli görüyorum o kadar

Sadece insanalri değil yaratılan her mahlukatı degerli görüyorum hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.