Öncelikle merhaba. Yaklaşık 3 gündür çok garip bir sorunlar karşı karşıyayım. Sorun bilgisayarımı kullanıyorum (30 dk 1 saat 1 gün 1 hafta) normal şekilde çalışıyor hiçbir takılma kilitlenme olmuyor. Bilgisayarı yeniden başlatıyorum sorunsuz şekilde başlatılıyor ama gel gelelim bilgisayarı kapatınca en az 1 saat bilgisayarı tekrar açamıyorum. Nasıl derseniz bildiğiniz güç düğmesine basınca bilgisayar çalışmıyor. İşte işin en garip yanı yeni aldığım psu ile bu sorun oluyor(cooler master 460w) diğer psu'da(asus kasalar ile verilen kıytırık 350w psu) bu şekilde bir sorun yok. Psu'yu değiştirdim yenisini aldım yine aynı sorunla karşı karşıyayım. Arkadaşımda benim sistemin neredeyse aynısı var onda bahsettiğim sorun söz konusu bile değil normal çalışıyor. Uğraşlarım sonunda çok çok daha garip birşey fark ettim. 4 pinli anakartın üstüne takılan soketi çıkartıp bilgisayarı açtığımda sonra power tuşuna basılı tutup kapatıp soketi takıp tekrar açtığımda bilgisayarı sorunsuz çalışıyor 1 saat beklememe gerek kalmadan.
Sistem özellikleri: P5KPL-AM anakart Intel Core 2 Duo E7300 işlemci(2.66,3.22 anakarttan %20 overclock hiçbir + voltaj yok.) 2 gb kingston ddr2 800 mhz ram Calibre 9600 GT 512mb 256 bit ekran kartı Cooler Master 460W PSU
Dipnot: Overclock'u kapattığımdada sorun devam ediyor. Şimdiden çok teşekkürler iyi forumlar.
sen bece sistemi bi uzay montajda dene çünkü kaliteli psu larda kısa devre koruması vardır aldığın psu da iyi bi psu eskilerde bu özellik olmadığı için sorun olmuyordu psu kasada bi kısadevre algıladığı için kısadevre korumasına geçiyor
Öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Yazmayı unutmuşum ama onuda denedim aynı sorun devam ediyor.
Benzer bir sorun bende de vardı ne yaptıysam olmadı aylarca uğraştırdı beni. En sonunda işlemci fanını değişip kurtulmuştum
Bu sorunun aynısı basima geldi. 400w cooler master ile gigabyte 720d anakarti bir kere calistiriyordum ikinciye acmiyordu bios resetlemem gerekiyordu. en son psu garantiye gitti onda da sorun olmadigi icin geri gelmisti. arastirdigim hersey sonucsuz kaliyordu en sonunda actim bilgisayari bir alt biosunu yukledim ve sorun cozuldu.
Bios'u updateledim resetledim biosa yapılabilecek herşeyi yaptım sorun devam ediyor galiba olay donanımsal :(:(