Merhabalar,herkese iyi forumlar.ODTÜ Tarih bölümü 1.sınıf öğrencisiyim.Mezun olduğumda yüksek lisans yapıp araştırma görevlisi olarak başlayıp akademisyen olmak istiyorum fakat aklımda bazı sorular var.Okuduğum okuldan dolayı İngilizce biliyorum sadece biraz daha geliştirmem gerekli.Derslerim çok iyi sayılmaz ama kitap okumayı seviyorum.İlkçağ tarihi diğerlerine göre ilgimi daha çok çekiyor.Zaten ülkemizde de ilkçağ tarihi alanında nitelikli akademisyen sayısı çok az.Genelde herkes Osmanlı ve Türk tarihi üzerine yoğunlaşıyor.Sorularım ise şunlar: 1-Okula devam ederken bana verebileceğiniz tavsiyeler neler? 2-Başka hangi dili veya dilleri öğrenmemi tavsiye edersiniz? 3-Osmanlıcam pek iyi değil sizce çok önem vermeli miyim? İlkçağ tarihi üzerine yoğunlaşacak biri olmama rağmen bu gerçekten önemli mi? 4-Latince ve Antik Yunanca'yı lisans eğitiminde mi yoksa yüksek lisansta mı öğrenmek daha mantıklı olur? 5-Tavsiye edebileceğiniz kaynaklar ya da yazarlar var mı ? İşsiz kalacaksın, herkes bu hayallerle giriyor sonra yapamıyor tarzı yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın.Bunları zaten sürekli duyuyorum ve bu riski alarak seçtim bu bölümü. Özellikle tarih bölümü okuyan ya da akademisyen olan/olmaya hazırlanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Danışmanınız yok mu? Ona sorun. Hocalarınıza sorun. Akademi konusunda yardımcı olurlar. Onun dışında ingilizceyi geliştirin. Almanca öğrenin.
şahsi düşüncem uzmanlık alanını destekleyecek diller öğrenmen. çok bilinmeyen ilk çağ dilleri illa sana artı koyacaktır. dil öğrenmeye ne kadar erken başlasan sana o derece faydası olacaktır. osmanlıca öğrenmen şart değil ama olmazsa olmaz gibi geliyor.sonuçta bir tarihçinin her konuda az biraz bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum. tabi bunlar benim dışarıdan bakışımla düşündüklerim.