arkadaşlar WD taşınabilir hardiskim war bugun yanlışlıkla düşürdüm düşürdükten sonra dosyaları aşırı yavaş okumaya başladı hatta diskin içine hiç 2-3 mb lık dosyayı bile zar zor atıyor ama bi dosya silerken çok hızlı siliyor ve atarken garip sesler geliyor . Diskin içinde çok önemli dosyalarım war garantiye göndericem ama büyük ihtimalle dosyalar gider o yüzden hemen göndermek istemiyorum. Dosyalarımı nasıl kurtarabilirim veya kurtarabilirmiyim? acil yardım...
plakalar hasar gördüyse zor.
Garantiye giderse, dosyalarla vedalaş. Onun dışında senin yapabileceğin birşey yok bir uzmanın bakması lazım. TS'e(Teknik servis) bırak halletsinler, açmaya çabalarsan garanti dışı kalır.
Okuma ve yazmayı sağlayan kafa darbelere dayanıksızdır. Düşürdüğünüz de büyük ihtimal hasar gördü. Onarılması imkansız, servis düşürdüğünüzü anlamazsa yeni ürün verecektir.
dosyalardan da wazgeçtim =) düşürdüğümü anlarlarsa? garanti dışındamı kalıyor? bu arada bilgilendirdiğinz için teşekkürler. saolun.
Dışarıdan darbe gördüğüne dair çatlak göçme vs yoksa anlamazlar diye tahmin ediyorum.
evet şimdi dikkatlice baktım çatlağı felan yok ama WD lerin kasası çok çabuk çiziliyor dikkatli bakıldığında bi kaç çizik gözüküyor oda sorun olmaz sanıyorum.
ya arkadaslar benimde 160 gb hdd war flash bellekten hdd ye 20 30 mb/sn kopyalarken hdd flasa 400 500 kb/sn kopyalama yapıyor bunun cozumu warmı bide pc cok kasıyor :(
quote:
Orijinalden alıntı: resul060606
ya arkadaslar benimde 160 gb hdd war flash bellekten hdd ye 20 30 mb/sn kopyalarken hdd flasa 400 500 kb/sn kopyalama yapıyor bunun cozumu warmı bide pc cok kasıyor :(
hdd tune ile hardiskini tarat bakalım bad sector felan varmı virüs felanda olabilir
hocam birde burada bir yöntem anlatıldı ben yaptım fark etti bayaa