Şimdi Ara

Taşıt Kredisi Hak Mahrumiyeti ( Rehin Kaldırma )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
24.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eylül ayında sıfır aldığım araç için 18 ay için 10bin lira kredi çekmiştirm. Elime toplu para geçince bugün gittim kalan borcumun hepsini yatırdım, dekontu aldım bir çıktı kağıt imzaladım ( kredi borcumun kapatılması diye ) sonra vezneden kredi işlemleri ile ilgilenen bir arkadaşın yanına yönlendirdiler. Arkadaş borcumu kapattı bir internet sayfası çıktısı verdi ( ekran görüntüsü olarak çıktı almış. kredi kapama ödemesi yazıyor karşısında ödediğim tutar ) 2.satırda 0,00 TL yazıyor ( sanırım kalan borç 0 TL ). Aracın ruhsatında herhangi bir rehin yazısı yoktu fakat e-devlette Hak mahrumiyetinde banka tarafından rehinli görünüyordu. Şimdi baktım rehin kaldırılmış.
    Hani insan korkuyor bankalardan artık. Elimdeki kağıtlar ve rehinin kaldırılması yeterli galiba değil mi başka bir işlem yada işte dekont tarzı birşey almama gerek yok galiba. Yinede tecrübeli arkadaşlara sormak istedim. Rehin kaldırıldıktan sonra işlem tamamlanmış oluyor galiba.

Çok şükür üzerimden büyük bir yük kalkmış gibi oldum. Darısı diğer borçlu arkadaşlara inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 5 Haziran 2012; 1:17:44 >

• tamam işte rehin kalkmış ya zaten.
    yinede tecrübeli arkadaslar yanıtlayacaklardır tam dettaylıca. ben konuya o kadar hakim değilim ama uplamak için yazıyorum
  • Aynen benimde öyle ruhsatta rehini yazmıyor ancak sorgulayinca hak mahrumiyeti yazıyor internette benimde kredi 10 bin tl . Odeyince otomatik siliniyordur inşallah .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_isikan

Aynen benimde öyle ruhsatta rehini yazmıyor ancak sorgulayinca hak mahrumiyeti yazıyor internette benimde kredi 10 bin tl . Odeyince otomatik siliniyordur inşallah .

bende otomatik silindi ama bazı bankaların rehin kaldırma adı altında para istediklerini duymuştum. benden böyle bir talepte bulunmadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

tamam işte rehin kalkmış ya zaten.
    yinede tecrübeli arkadaslar yanıtlayacaklardır tam dettaylıca. ben konuya o kadar hakim değilim ama uplamak için yazıyorum

yinede karşındaki banka sağı solu belli olmaz diyerek sormak istedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

tamam işte rehin kalkmış ya zaten.

yinede karşındaki banka sağı solu belli olmaz diyerek sormak istedim :)

Alıntıları Göster
    Bankadan alınan krediyi kapattığınız anda içimizde oluşan o rahatlama hissini çok iyi bilirim. Büyük bir yükten kurtulmuşsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

Bankadan alınan krediyi kapattığınız anda içimizde oluşan o rahatlama hissini çok iyi bilirim. Büyük bir yükten kurtulmuşsunuz.

Alıntıları Göster
    ben de 1 ay önce kapattım kurtuldum.ruhsatta rehinli yazıyordu.akbank bana rehin kaldırma yazısı verdi sonra da notere onaylatttım ( 75 TL). onaylı kağıdı da emniyete götürüp verdim.bu kadar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Taşıt Kredisi
    5 ay önce açıldı
    Araç Mahrumiyeti İcra Takibi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Helede benim gibi borcu hiç sevmeyenler için acayip bir durum hocam. Darısı diğer borçlu arkadaşlarımızın başına artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

quote:

Helede benim gibi borcu hiç sevmeyenler için acayip bir durum hocam. Darısı diğer borçlu arkadaşlarımızın başına artık.

Alıntıları Göster
    Arkadaşımın konusunu hortlatayım. Ben de rehin kaldıracaklardan biriyim. Seninkisi 2010 ve sonrası olduğu için direk sistemden kaldırılıyor. 2010 ve öncesi (benimki 2009 Aralıktı) taşıt kredilerinde rehin emniyetten konduğu için.

Bankaya gidip borç bitti diye imza atılıyor. 70tl ödeniyor.
    Notere gidip 51tl ödenip onaylatılıyor.
    Ardından ilçe emniyetten randevu alınıp rehin kaldırılıyor.

Ben şimdi randevu aldım ve bir takip fişi çıktı karşıma bunu çıktısını almadan gelirseniz, sıranız iptal olur diyor. Benim evdeki yazıcı da çalışmıyor. Bakalım yarın ne diyecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Arkadaşımın konusunu hortlatayım. Ben de rehin kaldıracaklardan biriyim. Seninkisi 2010 ve sonrası olduğu için direk sistemden kaldırılıyor. 2010 ve öncesi (benimki 2009 Aralıktı) taşıt kredilerinde rehin emniyetten konduğu için.

Bankaya gidip borç bitti diye imza atılıyor. 70tl ödeniyor.
    Notere gidip 51tl ödenip onaylatılıyor.
    Ardından ilçe emniyetten randevu alınıp rehin kaldırılıyor.

Ben şimdi randevu aldım ve bir takip fişi çıktı karşıma bunu çıktısını almadan gelirseniz, sıranız iptal olur diyor. Benim evdeki yazıcı da çalışmıyor. Bakalım yarın ne diyecekler.

Alıntıları Göster
    hortlamış konuyu bende hortlatayım bu konuda bilgisi olan varsa benimde merak ettiğim bir konu bu krediyi 17 08 2010da aldım ve tamamını kapatmayı planlıyorum tb cetelemden almıstım 120 tl ücret istiyorlar kaldırmak için bu ücret yasalmı yoksa yapabileceğim birşeyler varmı?

• Takipteyim

• Ne olacağı belli olmaz diyerekten 10 bin liralık krediyi araç üzerine almaktansa tüketici kredisi olarak 18 ay vadeli aldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ne olacağı belli olmaz diyerekten 10 bin liralık krediyi araç üzerine almaktansa tüketici kredisi olarak 18 ay vadeli aldım.
    şikayet var üzerinden yaptığım incelemeler sonucunda bazı müşterilerden alınmadığını öğrendim yarın teb cetelem müsteri hizmetleriyle görüşüp hakkımızı arayalım bakalım ne cıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: rachy

şikayet var üzerinden yaptığım incelemeler sonucunda bazı müşterilerden alınmadığını öğrendim yarın teb cetelem müsteri hizmetleriyle görüşüp hakkımızı arayalım bakalım ne cıkacak

Alıntıları Göster
    Selam..Benim araç 2009 yılında kiralamış olduğum kişi tarafından kaçak yolcu taşırken keşanda yakalandı ve işleme tabii tutuldu bende gidip yedi eminden savcılığa başvurarak gerekli evraklarımla arabayı geri aldım fakat araçta şerr bulunuyor yani satışını yapamıyorum bu konuda ne yapabilirim aracı satmak istiyorum ama bunun yüzünden satış yapamıyorum nasıl kaldırabilirim bunu bilginiz varsa lütfen paylaşırmısınız.Teşekkürler...

• Ben gecen ay kapattım 120 lira banka para aldı benden rehinin kaldırılması adına bi dilekçe aldı notere falanda gitmedim gecen bi arkadasa e devletten baktirdim rehin kalkmış. Bidaha bankadan kredi falan çekmem zaten elimden gelse maaşı bile elden alırım bankaya yatırmam okadar nefret ettim bankalardan

• quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Ben gecen ay kapattım 120 lira banka para aldı benden rehinin kaldırılması adına bi dilekçe aldı notere falanda gitmedim gecen bi arkadasa e devletten baktirdim rehin kalkmış. Bidaha bankadan kredi falan çekmem zaten elimden gelse maaşı bile elden alırım bankaya yatırmam okadar nefret ettim bankalardan
    borç erken de kapansa zamanında da kapansa artık 36 saat içerisinde otomatik rehin kalkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

borç erken de kapansa zamanında da kapansa artık 36 saat içerisinde otomatik rehin kalkıyor.

Alıntıları Göster
    aracımın son taksidini odedim.bank kredi kapama yazısı verdi.rehin kaldırma yazısı vermediklerini online kapattıklarını kapama işlemini ıse genel mudurluklerinin yapacagını soyledi.yaklasık 4-5 saat içinde rehin kalkar dedi.bu işlem için hiçbir ucret talep etmediler.

şimdi bu işlerden anlayan arkadaşlar şunu sormak istiyorum:

ruhsatta ...bankaya rehinlidir gibi bir yazı yok.ruhsata bakarsan bunu anlayamazsın.aracıda satmıyoruz henuz.buna ragmen trafikte işlem yapmam gerekli mi? yarın öbür gün aracı satarken borc harc cıkarmasın trafik.neden rehin kalkınca gelmedin vs demesin bana?

bilenler cevaplarsa memnun olurum.

• hayaletmavisi kullanıcısına yanıt
    2011'de aldığım arabam için geçen aylarda ben de aracımın son taksitini ödemiştim. Bankaya bile gitmedim. e-devletten kontrol ettim. Hak mahrumiyeti yoktur yazınsını gördüm. Demek ki yeni sistemde hiçbir şey yapmaya gerek yok.

Diyelim ki arabayı satacaksınız ve krediyi kapattığınız halde trafikte araba rehinli gözüküyor. Bunun herhangi bir cezası yok. Cezası olması için bir neden de yok... Geçen yıllarda kredi borcumu ödemiştim ve başka hiçbir işlem yaptırmamıştım. Arabayı satana kadar ruhsatımda araba rehinlidir yazıyordu. Arabayı satarken bankadan borcu yoktur yazımı alıp notere onaylattım ve sonra trafikten rehin yoktur diye işlem yaptırdım. (Araba ruhsatımı bile yenilemedim... Nasılsa satış yaptığım kişi ruhsatı yenileyecek diye...)

Sonuç olarak, kanaatime göre, yeni sistemde bankaya borcunuzu ödemişseniz sorun yok. Bunu e-devlet sitesinden kontrol edin yeter...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arguman

2011'de aldığım arabam için geçen aylarda ben de aracımın son taksitini ödemiştim. Bankaya bile gitmedim. e-devletten kontrol ettim. Hak mahrumiyeti yoktur yazınsını gördüm. Demek ki yeni sistemde hiçbir şey yapmaya gerek yok.

Diyelim ki arabayı satacaksınız ve krediyi kapattığınız halde trafikte araba rehinli gözüküyor. Bunun herhangi bir cezası yok. Cezası olması için bir neden de yok... Geçen yıllarda kredi borcumu ödemiştim ve başka hiçbir işlem yaptırmamıştım. Arabayı satana kadar ruhsatımda araba rehinlidir yazıyordu. Arabayı satarken bankadan borcu yoktur yazımı alıp notere onaylattım ve sonra trafikten rehin yoktur diye işlem yaptırdım. (Araba ruhsatımı bile yenilemedim... Nasılsa satış yaptığım kişi ruhsatı yenileyecek diye...)

Sonuç olarak, kanaatime göre, yeni sistemde bankaya borcunuzu ödemişseniz sorun yok. Bunu e-devlet sitesinden kontrol edin yeter...
    Bayramdan önce arabayı sattım.1 gün önce kalan son 3 taksidini kapattım.Aynı gün e-devlet sistemine yansımış.Bir sorun çıkmadı ...

• Kalkıyor,sorun yok. :)
    Amin bu arada. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.